Festival U13, Pelhřimov

0. Festival U13, Pelhřimov
12.05.2023, 00:00:00

Výsledné skóre:

Informace o zápasu:
Soutěž: starší minižákyně U13 / Oblasti / ročník 2021/22 / Přebor / Základní fáze
Datum: 12.05.2023, 00:00:00
Místo:
Rozhodčí:

Nominace:

 

Ubytování:

 

na internátu SPŠ 

Strava:

zajištěna na internátu SPŠ od pátečního oběda do nedělního oběda

Doprava:

Ráda bych jela auty i tam - momentálně já moh vzít 6 hráček, pokud nám někdo vezme zavazadla, Hedvika bere 4 hráčky. Tedy potřebujeme ještě převést 5 lidí. Odjezd mé skupiny v 8,30hod od polikliniky Lípa.

V Pelhřimově musíme být nejpozději v 10,30hod, na té ZŠ

 

Předpokládám, že rodiče přijedou zafandit a tak si v neděli holky odvezou.

Cena: 2.000,-

S sebou:

klasika HB vybavení - holky si již odřídí sami

mobil povolen

PAS !!!! všechny hráčky musí ke kontrole ototžnosti předložit pas, nebo občanku

Rozlosování:

Festival Basketbal | Festival basketbalu v Pelhřimově (bkpelhrimov.cz)

jsme ve skupině B, společně s KP Brno a BK Děčín

v druhé skupině je Pelhřimov, Brandýs, Kladno a Zlín

v pátek hrajeme v 11,45hod na IV.ZŠ Osvobození, ul Osvobození 1881 proti KP Brno; v 19,15hod je zahájení na hale (Nádražní 1536)

v sobotu hrajeme od 9,00hod na ZŠ proti Děčínu

dále se hraje podle umístění

zakončení je v neděli ve 14,30hod na hale

srava + ubytko 2.000,- uhradit na účet HB, do textu jméno hráčky a NF U13

 

nominace není na téma, zda hráčka jede, či ne, ale jen zaslání informací, počítám se všemi !!!!

Body Pelhřimov:

Body :

S KP Bno po nervozním úvodu hry, kdy se nemůžeme úplně střelecky chytit přichází druhá pětka, výrazně obranu zlepšuje a vyhrává svůj úsek hry 20:5. První pětka vedení drží a S.Machurová s K.Smrčkovou opět táhnou druhou pětku k jasnému vítězství.

 

 Úvod sobotního zápasu s Děčínem jasně patřil soupeři. Ten nastupoval s bojovým duchem, s chutí hrát a vyhrát, zatímco na naší straně bylo ticho, mrtvo. Obrana byla podprůměrná a to na soupeře, který co zvedl, to dal, nemohlo stačit. Zápas byl plně v rukou děčínských a ústeckých opor (druhá pětka) a jen díky 2 košům v samém závěru naše prohra nebyla 20ti bodová.

 

Od počátku utkání s Brandýsem v boji o postup do finále hrajeme ve vysokém nasazení, dobře bráníme, ale útok první pětky se ne a ne na turnaji chytit. Do poločasu ubráníme soupeře na 6ti bodech, jasně vedeme a herní prostor dostávají všechny hráčky.

 

Finále. Do utkání s Děčínem vstupujeme plny odhodlání a nasazení. Maká pětka na hřišti, stejně tak i pracuje lavička a žene svoje spoluhráčky dopředu. Přestože na straně soupeře je hráčka č.1 takřka neomylná ve střelbě, my bojujeme a střelecky se chytá V.Malečková. Bohužel Vilma a Julie Mehed mají tradičně brzo hodně faulů a tak jejich hra nemůže být plnohodnotná. Celý turnaj „nesedl“ B.Velflové a A.Chalupové a i když se snaží, není jejich výkon na úrovni, jak je známe. Přesto vyhráváme 1/4 a čekáme, jak se naše druhá pětka popasuje s ústeckou elitou. S.Machurová pochopila, jak překonat hráčku č.11 a společně s K.Smrčkovou předvádění divy v obraně, ale skvěle pracují i další hráčky této pětky a zaskočeného soupeře posíláme do poločasové pauzy s mínus 1bodem. O osudu zápasu rozhoduje úsek mezi 5 a 7minutou 3/4 . Nedaří se nám v útoku a tak si beru tajm – jsme na plichtě. Přicházejí ale ony 2 minuty, kdy nás soupeř poráží 8:0, takže následuje druhý tajm. V závěru čtvrtiny stahujeme na minus 5b. Druhá pětka ale nehodlá vůbec nic vzdát a po 5ti minutách hry jde do vedení o 1b. Skvělé okamžiky má E.Vejplachová, stejně jako v první pětce zazářila I.Černá. A vybavuje se mi poslední trénink, kdy jsem Emě říkala, že by měla mít nastřílené šestky....v rozhodujících chvílích je měla 5/1. Ale to nebyl důvod naší porážky, to měl být bonus naší výhry. Mám k dispozici pouze 1 tajm a je sázkou do loterie, kdy si ho vzít, když na počátku poslední minuty soupeř zvyšuje na rozdíl 3bodů. Beru si ho 17vt do konce když máme ze strany a připravujeme poslední útok. Holky vše udělaly dobře, ale nedáváme. 11vt před koncem má ze strany soupeř vede o 1b. S.Machurová vypichuje a jde na koš. Přichází hvizd rozhodčího a k našemu obrovskému zklamání píská nesený míč, tedy míč pro soupeře. Přestože ještě zastavujeme fauly hru, na srovnání to nestačí a prohráváme o krutý 1 bod. Můj víkend katastrof končí stříbrem.