turnaj Kyjov U13

0. turnaj Kyjov U13
11.09.2020, 00:00:00

Výsledné skóre:

Informace o zápasu:
Soutěž: starší minižákyně U13 / Oblasti / ročník 2020/21 / Přebor / Základní fáze
Datum: 11.09.2020, 00:00:00
Místo:
Rozhodčí:

Nominace:

 

Ubytování:

internát

Strava:

zajištěna od PA večeře do NE oběd

Doprava:

klasicky jezdíme vlakem, ale mám z toho v dnešní době divný pocit....3hodiny ve vlaku, kdy si budou olozovat prsty, či v rouškách....

 

Mohl by někdo jet s námi pomoci mi s dopravou? Uhradím náklady + ubytko. Dejte mi prosím vědět, já mohu vzít 4 - 5 hráček. Ela jede sama, Urxik nejede, Lišák s ?...tedy potřebuji odvést max. 12 hráček, tedy já + 2 auta.....nechcete si udělat víkend ve sklípku ??? :-) odjezd v pátek v 10,00hod dopo

 

Cena: 1.500,-Kč bez dopravy

S sebou:

klasika vybavení na turnaj, Ivana ať domluví s holkama trička, dresy už mají

Rozlosování:

pátek:

14,30hod HBB - Vysočina

18,00hod Kyjov A - HBB

sobota:

12,15hod HBB - Kyjov B

a dále podle umístění v základní skupině

vyhlášení výsledků v neděli ve 12,50hod

 

 

Body Kyjov:

Body HB Basket:

Na turnaj jsme odjížděly s hodně prořídlou sestavou – 11 hráček, z toho 6 roč.2009, řada hráček méně zkušená. Pozitivní na tom bylo nakonec právě toto. Řada hráček musela hrát a opravdu HRÁT a ne se jen schovat za ostatní. Např. S.Salehová měla doposud odehráno tak max. 5 zápasů, takže pro ni to byly velice cenné zkušenosti a plně je využila.

V prvním utkání jsme prohrály o 6b s Vysočinou. Bohužel jsme měly málo času na přípravu a aklimatizaci po 3,5hodinové cestě autem (moje chyba). 1/4 byla bez obrany, bez nasazení, „nováčci“ naprosto nestíhaly bránit (ne rychlostí, ale nezkušeností – pozdě u hráčky, pozdě správě postavené, pomalé reakce). Obdobná byla i 2/4, až po poločase se holky rozehrávaly, ale díky zoufalé úspěšnosti střelby jsme nedokázaly score otočit.

V druhém utkání proti Kyjovu A už naše hra vypadala lépe, ale i díky tomu, že soupeř byl slabší. Pro všechny méně zkušené hráčky to byl zase obrovský herní prostor – postupně si začínaly více věřit a zapojovat se do hry.

Ve třetím utkání jsme nastoupily proti Kyjovu B a po dohodě se soupeřem, hrály naše 08 proti místním 07 a pak naše 09 proti domácím 08. Trošku jsem z toho měla strach, ale holky se s tím skvěle popasovaly, především pak sestava 09. Bohužel chyb bylo strašně moc – stále ne všechny stíhají bránit hráček bez míče (nováčkovské chyby), problémy nám dělá chycení míče (zejména 09 nejsou schopny chytit míč od vyspělejších 08), někdy jsme se zamotaly v rotaci, některé přihrávky (zejména 08) byly zběsilé, nesmyslné, naopak některé kombinační akce byly bezvadné. A totální problém na doskoku. I v tomto utkání jsme vyhrály.

V semifinále jsme se potkaly s BŠ. Pětky jsme nechaly rozdělené. 08 v 1/4 držely se soupeřem krok a kdyby nebylo několika začátečnických chyb Hrdličkové a Salehové a několika nesmyslných přihrávek Navrátilové a kdyby Urbanová proměňovala své dobré nájezdy, bezpochyby bychom po této části hry vedly. Ale na KDYBY se nehraje… Daleko horší to měly 09. Proti rychlému, důraznému (někdy až moc) soupeři neměly šanci a vyřešily to po svém – pláčem. O výsledku nebylo pochyb, naše cíle byly v tomto zápase (a obecně budou v celé této sezóně U13) jiné. V druhé půlce 08 trošku polevily, naopak se osmělily 09, přestaly fňukat a začaly bránit a i se nebály útočit – dařilo se zejména Liškové.

V boji o 3.místo jsme nastoupily proti Zlínu. Pětky jsem opět rozmixovala. V 1/4 jsme šly do vedení, ale řadou hloupých chyb jsme soupeři dovolily se vrátit do hry. V tomto duchu byl víceméně celý zápas. Vždy jsme odskočily, pak udělaly chyby (zpravidla ale hloupé a zbytečné) a soupeř se lehce dotáhl. Vítězství jsme ale udržely, nedopustily nervák v závěru a vybojovaly tak 3.místo. Nechci, aby to vyznělo blbě, ale 3.místo v přeboru Jižní Moravy.

V all stars byla Kopková, která tradičně tým skvěle táhla svým nasazením a bojovností. Některé kombinace s Urbanovou byly  opravdu nápadité a chytré, bohužel Urbanovou trápí úspěšnost střelby. Druhou pětku táhla Navrátilová, která bohužel generuje množství chyb. Hrdličková chyby v obraně, zbrklost v útoku, Salehová zlepšení zápas od zápasu a dala si svůj první koš v životě. Choutková bohužel nehrála na 100% svých možností a je to obrovská škoda. Naopak se snažila prosazovat a plně hrát Lišková. Krejbina v sobotu nehrála, jinak výkon nenápadný. Petrovická „hodná“ v obraně, Václavíková špatné postavení v obraně (v závěru zlepšeno). Musaj dítě štěstěny – špatné postavení v obraně, plácání místo driblinku, jakoby trošku „mimoň“, ale stále aktivní v útoku a když vystřelí, určitě dá.

kromě valstního basketu jsme navštívily město a zámek Milotice. Myslím, že holky si víkend skěle užily a mají na co vzpomínat :-).