HB týdeník, aneb očima prezidentky

týdny 21.10. - 3.11.

INFO:

Pozorný čtenář jistě postřehl, že jsem vynechala jeden HB-týdeník. Byly prázdniny a všichni měli jiný program (včetně mě) a tak ani nepřišla žádná stížnost, že není co číst u pondělní ranní kávičky – a nebo už není žádných pozorných čtenářů….  Ještě, než se ohlédnu zpět, je tu pár aktuálních informací:

POZOR

  • tento pátek 8.11. 07+08
  • ZMĚNA tréninky pondělí, platná od 11.11. 06+07 se vrátí od 17,00hod na Aritmu a 09+10 se přesunou od 18,00hod na Radlice. Abych nemusela přejíždět…omlouvám se, ale došlo mi to až dnes…už z těch přesunů fakt blbnu…
  • páteční tréninky DL U17 jsou až do 20,30hod jako doposud

 

A jdeme na ohlédnutí o týden zpět:

Koncem týdne jsem si prožila opravdové a nefalšované peklo. Ve čtvrtek i v pátek jsem dělala vzorové hodiny na jedné ZŠ, jako dodatečný nábor. 4 hodiny za sebou, děti 1. – 3.třída….masakr. Odpoledne následovaly ještě přípravky a tréninky a v pátek večer jsem si byla jista, že děti už dlouho nechci vidět. Naštěstí jsou tu prázdniny…. Jinak všechny přípravky jsou plné a tak doufám, že se nám podaří postavit další úspěšné ročníky.

Víkend v termínové listině by plnohodnotný – tam žádné prázdniny neplatí. Na KP U13 bylo překvapivě  dost hráček, což jsem vůbec nečekala. Naopak jsem tušila, že zde budou největší problémy a těžko sestavu naplníme. Holky hrály se Sadskou. V prvním utkání dostaly nařezáno, v druhém, kde se již střídá volně, prohrály o 4b. S účastí hráček jsme byli spokojeni, horší to bylo s účastí rodičů…ti navíc měli psát zápis. Zde bych se tedy chvilku pozdržela….opravdu někdy nejsem schopna zajistit zápis z řad hráček a proto jsem se obrátila na rodiče. Ti se asi zalekli, že by to nedali a tak raději nepřišli….tím pádem došlo k tomu, že zápis si dělaly samotné hráčky….smutné….

Bohužel trošku problém s účastí v návaznosti na prázdniny nastal v kategorii U15 a U19. Tam, kde bych naopak čekala, že už všichni ví, jak to je, že je třeba termíny ctít a tak trošku podle nich řídit svůj program. No troška zklamání…..

U15 hrály se Slovankou, kde se třeba mohlo i licitovat o tom, že by se mohl odehrát vyrovnaný zápas. A to se nedělní utkání ještě předehrávalo. Ke zraněným se přidaly „dovolenkové“ omluvenky a tak jsme hrály v 8 lidech….. V pátek i v sobotu se do půlky hrálo vyrovnaně, pak došel dech a obě utkání jsme prohráli o 20b. Škoda…..

I do Brna odjel Márty s U19 v počtu 8 hráček. V sobotu holky porazily KP Brno asi o 40b a v neděli pak Žabiny o 20b. Tím mají holky „vybrány“ 2, z celkových 3 výjezdů na Moravu.

Focení bylo opět odloženo. Bohužel v tomto termínu řada hráček v týmech, kam hostují, hrála přeložená utkání a tak by byly fotky hodně neúplné. Je tady vypsán POSLEDNÍ termín a pevně věřím, že to už snad dáme….

Ještě se vrátím k trošku problémovým zápisům. Já vím, že z toho nikdo nemá radost, že musí ke stolku, ale bohužel se nedá nic dělat. Pokud je to možné, je tam někdo z nás z trenérů. Ale nemáme žádného „zasloužilého“ trenéra, či „nadšeného“ rodiče, který by tuto činnost pravidelně dělal (kromě žen). A bohužel ani není možné vždy zajistit hráčky. Proto prosím rodiče, aby vypomohli. Není to nic, co by se nedalo zvládnout, když to dokážou napsat 13ti leté děti. Budu se snažit vždy s předstihem na několik víkendů udělat nominaci a dát ji na web, abyste to věděli dopředu a já mohla pohlídat, aby se holky střídaly. Ale prosím všechny nominované – pokud nemůžete, najděte si někoho za sebe. Fakt už nejsem schopna organizačně řešit den předem, že někdo nemůže. A pochopitelně platí, že předně píší zraněné a po nemoci – měly hrát, takže s termíny by měly počítat.

Děkuji za pochopení.

 

Střih a jsme v aktuálním čase.

PP U12 – naše 08 = velký pláč. Posledních 14 dní opět velké tréninkové výpadky (zranění). Už se ale schylovalo k tomu, že i „lazaři“ se vrátí a naskočí. Urby doléčila prst, ale ve čtvrtek ji řezali palec u nohy. V pátek „vstala z mrtvých“ pajdající Ivanka…jenže po tréninku přišla zpráva, že má zlomený prst u ruky…. Tudíž ze 4 opor týmu nastoupily 2. Ráno jsme hráli od 8,30hod. Ale to zdaleka nebyla poslední rána soboty.

V prvním utkání jsme porazily Nusle. Proti BŠ se naše šance na úspěch pohybovaly někde v říši snů a scifi a definitivně se rozplynuly v ¼, když si něco s kotníkem udělala Barča. S BŠ jsme pochopitelně prohrály, přesto musím výkon holek ocenit. Z počátku sice tlaku soupeře podléhaly, ale pak přišly na to, že „ránu“ je třeba vrátit a fakt si hrábly.

Já jela na chvilku domů a pak mě čekala cesta do Chomutova s „Áčkem“ žen. Od Kateřiny jsem dostala zprávu, že U14 porazily Nusle asi o 40b. Mezi námi trenéry se opět hodně diskutuje na téma, zda je opravdu rozumné nechat soutěž ŽL U14 otevřenou…. Některé výsledky jsou fakt brutální – např. Slovanka porazila Kralupy 204:8….

Cesta do Chomutova byla plná mlhy a mě zřejmě úplně mlha zamlžila mozek. „Odvedla“ jsem jeden ze svých nejhorších výkonů kauče. Zuzka Havlová (matka jedné hráčky žen a trenérka „B“ týmu – pozn.red.) mi před zápasem říkala, že tady si odpočinu, že to bude na pohodu. Nevím, zda to slyšely hráčky, ale na pohodu opravdu začaly…5:0, 15:2, 21:2….a já seděla bez reakce. Za stavu 21:2 v 5min jsem si nakonec tajm vzala. Zbytek utkání holky vyhrály, ale v součtu jsme prohrály o 3b. Absolutně totálně prokaučované, nezodpovědné vůči týmu, který odvedl (kromě těch prvních 5minut) výborný výkon a měl jen smůlu, že jeho trenér je de***. V depresi jsem po zápase našla zprávu od Petra s krutým konstatováním, že DL U17 dostalo nařezáno v Plzni o 105 bodů…..

Poslední zpráva přišla večer z Aritmy. Márty se svou družinou v EL U17 porazil o 20b Strakonice. V pátek holky odehrály předehrávku s Hradcem, opět ne v úplně plném nasazení a prohrály o 10b.

 

I neděle byla plná zajímavostí. Petr odjel s DL U17 do Varů v počtu 8 hráček, neboť Márty dal šanci v EL některým oporám DL. I v této sestavě holky ve Varech vyhrály – super. To EL U17 doma nestačila na USK, přestože do poločasu to byla plichta. Kateřina porazila v ŽL U14 Nusle i na domácí palubovce a holky si před vstupem do odvet stále drží neporazitelnost. Já si ráno vyjela se ženami do Liťáku. Chybí tomu kousíček….tým je skvěle složený, dobrá nálada, chuť pracovat, ale na „pravidelná“ vítězství si ještě musíme chvilku počkat. Tentokráte minus 14b. Mě čekal rychlý přesun na U12, které jsme tentokráte pořádali na Nuslích. Báry kotník přežil a vybrečela si, aby mohla hrát. S Nuslemi jsme vyhrály obdobně o cca 60b i dnes a pak přišla Slovanka. Všechny tři týmy jsou převážně 09, tak „rozhodnutí“ mělo být na 08. Jenže naše 09 se lepší týden po týdni a naprosto odstranily „blok Anička“ (opora Slovanky). Ve vyrovnaném zápase rozhodovala až koncovka, kterou jsme zvládly a asi o 15b vyhrály. Troufám si říci, že tento zápas „patřil“ zejména 09 a Hrdli. Což je jen důkazem toho, že bez tréninku a nasazení na něm, se dobře hrát nedá. 

 

Sdílet