HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 14. - 20.10.

PÁTEK 25.10. – LICHÝ  (označení proto, že hrají kategorie „liché“ – U15 a U19)

Trénink 16,00hod Radlická 07+08 ; 17,30hod Radlická U19 ; U15 na Aritmě předehrávka ŽL U15

Jen upřesňuji po pátečním chaosu. Pátky trénujeme střídavě podle víkendových zápasů. Takže 07 mají každý pátek (před U14 s 06 od 17,30hod – bez ohledu na nominaci na víkend, druhý pátek s 08 od 16,00hod) ; 08 mají také každý pátek, vždy od 16,00hod, ale střídavě s 07 a 09.

Rozpis na podzimní prázdniny bude uveden v samostatném článku.

O víkendu svá první ostrá utkání v PP U11 odehrály 09. Řada z nich již má „v nohách“ loňskou sezónu s 08, ale pro některé to byla „ligová“ premiéra.

09 jsou jediná skupina v dolní části pyramidy, které se naštěstí vyhýbají zranění a tím pádem trénuje.

Hned na úvod soutěže jsme nastoupili proti silné Slovance. Té, která nás vyklepla v Kyjově asi o 30b. Tentokráte ale holky zabojovaly. V půlce -8. Na druhou půlku jsme změnily složení pětek, protože se nám nedařilo ubránit klíčovou hráčku žlutého týmu. Po 3/4  držíme minus krásných 10. A pak to vypadalo komicky. Na straně jedné č.18 bránila naše 3 hráčky a na opačné straně hřiště bránily tyto tři naše hráčky č.18. I tak jsme tuto část hry prohráli o koš. Ovšem celkové minus 12b je oproti kyjovskému utkání velkým zlepšením.

Následoval zápas proti domácí Spartě. Jak známo, když máte v U11 jednu top hráčku, která dá svých dvacet a odchází, vyhráváte. Máte-li dvě, jste Mistrem Prahy a máte-li 3 (viz naše 07 v U11), jste Mistrem republiky. My takového lídra  nemáme a nemá ho ani Sparta. Takže se hrál klasický minibasket. Bojovný, ale plný technických chyb. V nafukovačce stále nešla tabule, venku se oteplilo a tak tam bylo nedychatelno a navíc mám tušení, že šlo místo klimošky topení. Jen se čekalo, kdo zkolabuje. Náš tým z tohoto duelu vyšel vítězně a to rozdílem 16b. Co mě udělalo největší radost? Že holky bojovaly, že to nebyly ukňourané 09 a že vesměs dobře bránily, byly pokusy o brejky a v postupném útoku byla vidět kombinace. To jsem byla nadšena. Důkazem budiž to, že 9 hráček ze 14 scorovalo.

Jela jsem se domů naobědvat a pokračovala na Aritmu. Zde naše U17 v DL čekalo derbíčko s Nuslemi. Soupeř byl už na první pohled silnější pod košem, ale Kůča s Vajdy jim nedaly nic zadarmo. Po lepším úvodu našeho týmu soupeř srovnal a odehrávala se vyrovnaná koncovka. Ta byla přehlídkou nedaných TH. Rozhodnutí měla na ruce Karas, ale neuspěla. A tak přišlo prodloužení. To opět patřilo Karáskovi a tentokráte jej rozhodla v náš prospěch.

Ptali se mě, jak dopadl Márty na KP v Brně s EL U17. Márty mě zásadně výsledky nepíše a tak bylo třeba se kouknout na ČBF. Mája říká, že prohrál o 30…pak se na to kouká blíže a konstatuje, že tam asi musí být chyba, že holky daly ve 2/4 4b a ve 3/4 3body. Prohlídla to 3x. Byla to pravda, které opravdu nikdo nechtěl věřit. Co se v Brně proboha stalo???? No, večer jsem našla odvahu a zeptala se Mártyho. Dlouho jsem ho neslyšela tak smutného a zklamaného. Tak alespoň si snad holky užily luxusu. Celý týden jsem nemohla sehnat ubytování, vypadala to, že v celém Brně není 1 volná postel….. Nakonec tedy holky spaly v hotelu a na cenu se mě raději ani neptejte.

Po U17 na Aritmě přišlo utkání našich žen…tady se musím trošku zasnít. Bylo to naprosto úžasné. Po několika letech, kdy to na vrcholu naší pyramidy nefungovalo, jsem k týmu nastoupila s tím, že chci situaci saturovat. A povedlo se to hned na první dobrou. Holky fungují, chodí na tréninky, je tam bezvadná nálada. Dokonce taková, že holky ochotně souhlasily s tím, že budou pendlovat do pralesních žen, kde jsou momentálně personální problémy. A v sobotním utkání se všechna pozitiva sečetla a holky proti Liberci, který ještě předloni hrál I.ligu, odehrály skvělé utkání. Daly jsme si s holkama cíl a chceme k němu dojít postupně – žádná hoňka. Prvním krůčkem byla vyhraná 1/4 . V půlce minus 3b. Pak jsme udělaly pár chyb, soupeř odskočil, ale tým se nevzdal. Díky dostatečnému počtu hráček jsme mohly zvýšit rychlost hry a tlak obrany a 15vt. před koncem jsme byly minus 7b. Žel Bohu se signálem soupeř upravil na konečných +10b pro něj. Nicméně pochvalu jsme dostali od rozhodčích i od trenéra soupeře. Já byla skoro dojatá. Vidět ty holky v pohodě, spokojené, hrát s chutí a nasazením – to je to, proč člověk trenéřinu dělá.

Druhá dávka emocí přišla v neděli. Jedu kamsi na Prahu 10 a s U11 nás čekala opět Slovanka. A po zápase opět smutek – proč s jedním soupeřem hrajeme během 1 víkendu 2 zápasy? Holky hrály výborně. Bojovaly, nebály se zaútočit a odměnou jim bylo vyrovnané utkání. Bohužel kolaps přišel v poslední čtvrtině, do které jsme šli se 7b vedením. Jenže jsme nedokázali za celých 8minut dát koš….takže nakonec radost prožíval soupeř, neboť vyhrál o 2b. Ale upřímně…před měsícem jsme se Slovankou byli -30b, v sobotu -12, v neděli -2. To si myslím, že je obrovský úspěch. Pokud ještě srovnáme naše psycho, bude příští kolo určitě veselejší.

Tlačím organizaci turnaje kupředu, neboť musím od 15,00hod kaučovat na Aritmě ženy. Lehce mrknu do mobilu, zda někde nehoří…“Márty porazil Žabiny“…No, nevím, zda existuje odborník na ženskou duši, ale pokud ano, měl by dostat Nobelovu cenu. Obecně se čekalo, že holky v sobotu převálcují KP a v neděli prohrají se Žabinami. A ono to bylo úplně naopak. Důležité je, že se z Brna vezou alespoň nějaké body.

My hrajeme proti Nuslím (Wizards). Utkání to bylo trošku upachtěné, nám se nedařilo střelecky, ale dostatek prostoru dostaly všechny hráčky a vyhráli jsme o 35b.

Následuje rychlý přesun na Aritmu. Ženy jsou v plném proudu rozcvičování. Kateřina hlásí, že Petr s U17 porazil Č.Brod – tedy Slovanku B a U14 vyhrály nad DBaK o pouhých 10b. A pak to přišlo…..1/4 nedáváme a prohráváme o 3b. V půlce lámeme další metu – vyhráváme v poločase. Už to není jako před časem, aby hráčky v poločase seděly na lavičce a žvanily…během pauzy vydechnou a poctivě jdou střílet. Lehké vedení držíme i po 3/4. V 6min 4/4 soupeř snižuje na rozdíl 3b. Ač nerada, ale beru tajm. Přichází press. Na to reaguje soupeřův trenér. Holky jsou ale v laufu a v 16,30hod středoevropského času přišel zázrak. Naše ženy poráží Brandýs.

Sdílet