HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 7. - 13.10.

INFO:

Podrobnější hodnocení zápasů přímo od trenérů najdete na facebooku a na webu u daného zápasu (zhruba vždy úterý po víkendu)

BAZÉN

PONDĚLÍ 14.10. od 19,00hod 05+06 (jdete sami, za vše odpovídá Šafránková), 07 normálně trénink na Aritmě 17,00hod !!!

PÁTEK 18.10. – SUDÝ  (označení proto, že hrají kategorie sudé – U12, U14, U17 a ženy)

Trénink 16,00hod Radlická 08+09

PŘÍSPĚVKY

Do konce měsíce dostanete všichni mail s informacemi ohledně příspěvků na sezónu 2019/20. Bude zde i zahrnuto vyúčtování soustředění.

V nabídce Ježíška na HB vybavení bude klasika: černá taška; zelená taška; batoh; gym-vak; fandící tričko pro rodiče; ponožky; zelená mikina; šedá mikina; černá bunda. Teplákovky projdou změnou, budou nové na jaře. Nabídku lze najít přes sekci hráčka, zadáním vašeho hesla.

V úterý jsme odehráli s U11 přátelák na Kladně. Bohužel nebyly všechny hráčky (ještě nejsou všichni „naučené“, že když je přátelák, nejde se na další kroužky) a je to škoda, protože si mohly skvěle všechny zahrát. Vyhráli jsme o 2 parníky a některé akce byly opravdu pěkné.

V úterý měly jít 07+08 do bazénu. Celkem se to týká asi 18 hráček….šly 3. Tady bych tedy varovně zvedla prst !!! Máte toho dost, pořád někdo brečí, co ho bolí a pak nejdete do bazénu, který vám klub zajistí v rámci regenerace ???? Argument, že je studená voda….pardon, ve většině bazénů je studená voda a je třeba se tam trošku hýbat. Ideální je třeba plavání….

Lehce navážu…počet zraněných přibývá geometrickou řadou a zejména u mě dole je to docela divočina. Vůbec netuším, jak tu lavinu zastavit a tak jen věřím, že to co nejdřív skončí. Zároveň připomínám hráčkám, že se blíží zima a že je docela fajn nosit dlouhé kalhoty a vyšší ponožky a chránit si kotníky, a že je víc než vhodné si pořádně zavázat boty před tréninkem.

V sobotu jsme všichni hráli odpoledne. Na Aritmě hrál Márty s U15 proti Strakonicím. Já na Spartě s U13 první kolo PP. Z Aritmy šly zprávy, že těsně vedeme. Poslední zpráva byla, že jsme prohráli o 3b. Naše U13….rozklad…zranění….kolaps. K utkání přišlo z 19ti hráček na soupisce 13, z toho Elen jen jako rezerva, kdyby nebylo s kým hrát, Iva s bolavými kotníky (vážím si, že byla a odehrála to celé), Tereza bez tréninku po zranění. Fájn. Když přicházelo USK na hřiště, musela jsem se smát. V každé pětce 2 – 3 hráčky blížící se 180cm a proti nim Komár (148cm), Natka (150cm) apod. Na rozskok se postavil Pitrýs a když natáhla ruce, mohla soupeřku polochtat na bradě. Začátek strašný, postupné zlepšování, zvýšená bojovnost, elitní výkon Pilarky a Bláži =  vítězství o 1 bod. 6vt před koncem náš tajm – „Vyhoďte a udržte míč. Za Míšu“.  S rodiči krátké, leč výstižné hodnocení: první čtvrtina na ručník a utéct kanálem, konec na panáka.

Jela jsem na Aritmu, neboť mě čekala výuka, kterak zápis z utkání „dostat“ do „pdf“….vůbec netuším, co je „pdf“, ale už jsem za to slízla pokutu od ČBF. Akorát dohrávaly U19 poslední čtvrtinu. Tak jsem se stala jedním z diváků a myslím, že se mohu přiřadit k hlasům, které jsem tam slyšela – pěkně se na to kouká. Ano, byl to moc pěkný basket a U19 porazili Vyškov asi o 30b.

Neděle opět s U13 na Spartě. V totálně přehřáté nafukovačce, kde nešla tabule, nás čekalo BŠ a Sparta. BŠ s námi hrálo druhé utkání za sebou a byla teoretická šance, že budou unavenější. Záhy se ukázalo, že tomu tak není a navíc již byli na přetlakovku aklimatizované. My sotva dýchali. Bohužel opět selhala první pětka. Nechci, aby to vyznělo špatně, vím, že holky nepředváděly tento výkon schválně a určitě by taky raději hrály lépe, ale bohužel to bylo opravdu špatné. Druhá pětka vždy hodně dotahovala. S BŠ se bohužel v klíčové 2/4 nedařilo střelecky, se Spartou se už rozdíl 26b před poslední čtvrtinou dohnat nedal. Obě porážky jsou zasloužené a je nejvyšší čas s tím něco dělat.

Čímž bych ráda touto cestou požádala rodiče, zda by zajistili holkám na následující dva úterky omluvenky do školy. Bude-li třeba, napíšu ji já. Myslím, že 2x to přežijí…..Předem děkuji. Navíc prosím, aby všechny 07+08 byly na tréninku tento čtvrtek (17.10.) a to včetně zraněných !!!! A rodiče počítejte s tím, že holky pojedou domů později – ráda bych s nimi po tréninku mluvila.

Márty s U19 porazil Vysočinu, přestože lepší výkon prý předvedly hráčky v sobotu. U15 provařily s DBAK (Plzní) první čtvrtinu o 20b, ale za zbytek zápasu dostaly pochvalu.

Předminulý týden se rozběhly i školní přípravky a mám rdost, že všude je dost dětí. Tak snad to vydrží. Od 1.10. jsme otevřeli ještě jednu tréninkovou jednotku pro 09 a 10. Tedy ty hráčky, které už byly loni, ale jsou víceméně začátečníci. Postupně k nim přidáme další 09 a 10 a některé vyspělejší 11.

 

Sdílet