HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 30.9. - 6.10. 

BAZÉN 

INFO:

Podrobnější hodnocení zápasů přímo od trenérů najdete na facebooku a na webu u daného zápasu (zhruba vždy úterý po víkendu)

BAZÉN

ÚTERÝ 8.10. od 19,00hod 07+08 (jdou sami, je třeba na vrátnici nahlásit počet – udělá Kučerová)

ČTVRTEK 10.10.hod od 18,00hod 09+10 (prosím nějakou maminku o doprovod)

PÁTEK 11.10.

Trénink 16,00hod Radlická 07+08

Tak konečně přišla řada i na mě a mé soutěže. V mini letos začínají U12 a já už delší dobu vysílám varovné signály, že to třeba úplně nebude s výsledky tak, jak by si asi každý představoval…. Upřímně, 08 se letos ještě ani jednou nesešly všechny. A to včetně soustředění a přípravného turnaje.  Vím, nemoce a zranění nikdo neovlivní, občas školní povinnosti, či něco osobního, což se dá pochopit (je-li to občas). Ale výsledkem je nedostatečný trénink. Takže žehrám na osud.

Výkop v Jenči byl v šílených 8,30hod. Proti BŠ jsme sice dobře začali, ale soupeř se rychle rozkoukal, v 5min 1/4  srovnal a pak už jen score navyšoval. Nakonec jsme prohrály o 13b a moc do smích num nebylo. Proti USK jsme už nastupovali unavené a ne v dobrém rozpoložení. Do půlky soupeř stále těsně vedl, odskočil nám ve 3/4, ale omlácená druhá pětka zabojovala a snížila na konečných minus 7b. Nepatřím k těm, kteří fňukají a chyby hledají v rozhodčích, ale tentokráte si kňournout musím. Obě strany se snažily bránit agresivně. Jen sudí jakoby na to měli dvojí metr – USK mělo za celé utkání 9 faulů a my 17. Ani přesně nevím, jak to bylo se zápisem. Zcela 100%tně chyběly koše některých hráček. Věřím, že byly napsány někomu jinému.

Lehce rozmrzelá, plná smíšených pocitů, jsem jela domů.

Po krátké pauze jsem vyjela na Aritmu, kde k úvodnímu utkání soutěže EL U17 nastoupily naše kadetky. Po vyrovnané 1/4, kdy to byla bitva o každý míč (škoda, že se nepřišly podívat 09…). Naše holky o osudu utkání rozhodly v druhé části hry. Krásný, rychlý, tvrdý basket. Utrhli jsme se na +20b a na konci utkání Chomutov odjížděl s přídělem o 30b. Já vím, že máte o víkendech plno práce a dalších aktivit, ale až se třeba někdy budete nudit, přijďte se na extraligu U17 podívat. Vstupné je zdarma a uvidíte, jakou mám představu o obraně a nasazení hráček.

Na Aritmě se dozvídám další sobotní výsledky. Náš „B“ tým kadetek porazil asi o 20b Kladno a U14 vyhrály ve Strakonicích. Zatímco v prvním kole 2x vyhrály o 50b, tentokráte prý jen 49b…jasně prokaučované !!!!

V podvečer k prvnímu utkání nastoupily naše znovu vzkříšené ženy. Jako cíl sezóny jsme si dali alespoň jednou vyhrát, čímž se výrazně zlepšit oproti sezóně loňské. Papírově asi nejslabší soupeř ale přišel už v prvním kole a jak se posléze ukázalo, ještě na to nejsme dostatečně připraveny….S Plzní jsme celkem drželi krok do poločasu, pak se ale nějak vytratila obrana a prohráli jsme o 26b. Nicméně cíl stále zůstává stejný.

V neděli jsem ráno jela s U12 na Slovanku. Před prvním zápasem jsme se s holkama dohodly, že budu, oproti sobotě, křičet. Podotýkám DOHODLY !!! Holky vyhrály o 26b. Bojovaly, hrály s nasazením, do hry se zapojily všechny, prvně dle mých (tedy asi nejen podle mých) představ zahrála Elen. K utkání s USK jsme nastoupili v úplně jiném – lepším rozpoložení, než v sobotu. 1/4 jsme vyhráli, fungovala lavička, holky dřely. Pak se nám vše postupně hroutilo, odcházely síly fyzické a s tím psychické a nakonec jsme prohrály o 17b. Holky byly utahané, smutné, ale nemůžu říct, že by to vzdaly, nebo vypustily.

Nechci, aby to vyznělo špatně, ale bitva o postup na NF pro nás víceméně skončila v prvním kole soutěže. Nepřál nám los a 2 utkání z letošních celkových 4 proti USK, papírově v boji o druhé místo v Praze, jsme hráli hned tento víkend. A navíc vždy jako druhý zápas, ke kterému jsme nastupovali unavenější než soupeř. Je to hodně krutý systém, ale je to tak. Nevím, zda závidět týmům, které v kraji nemají soupeře, hrají různě s klukama a už teď mají postup na NF zajištěn. Praha je vyrovnaná, hrají se tu těžké zápasy, což je rozhodně ku prospěchu pro vývoj hráček. Navíc se nám, oproti největším konkurentům, nepodařilo tým během prázdnin doplnit. Takže letos budeme bojovat o pražský bronz a připravovat se na další sezónu, protože práce máme dost. Nevěšíme hlavu, jdeme dál. Opravdový a důležitý basket se hraje až od U15. Takže do té doby to musíme vypilovat.  

Po této neděli nás asi nebude mít ráda Slovanka. Už při odjezdu z U12 mě ukazoval trenér Slovanky výsledek EL U17. Naše holky vyhrály o 6b. Pak jsem našla zprávu ze Šmoulinky, že i zde jsme Slovanku porazili. Přišla ještě zpráva od Petra z DL U17. V Kralupech se nám prý nepovedla 2/4 a prohráli jsme o 8b. Na Šmoule jsme dále nestačili na kluky z Jižních Supů a bohužel ani na místní tým, kde rozhodovali kluci. Ale holky prý bojovaly. Poslední zpráva přiletěla z Klatov, kde naše U14 porazili místní tým o 37b (stále se nám to snižuje !!!) 

Sdílet