HB týdeník, aneb očima prezidentky

24.8. - 1.9.

Dovoluji si vás přivítat v nové sezóně 2019/20, v prvním díle „očima prezidentky“.

V sobotu 24.8. se vrátila první skupina ze soustředění. Ještě dopo jsme normálně trénovali, po obědě balili a po zkráceném odpoledním tréninku pak přišla tolik vytoužená cesta domů. Tedy ne všemi, řada holek by klidně zůstala. Já dopo prožila s U12 a bylo to skvělé. Daly jsme turnájek a holky mě neustále udivovaly. Kladně. Odpo jsem pak měla trénink s mravenci. Tam jsem omdlévala úplně. Byly úžasné.

V podvečer jsme zabalily, uklidily, daly rychlou studenou véču, velké holky nám zamávaly a vyrazily jsme domů. Řada rodičů si přijela na místo, většina jela busem a na Zličíně čekali rodiče. Doufám, že všechny holky přijely spokojené.

V Táboře zůstali U19 (01 – 04) a U15 (05+06). Já se tam vrátila a 29.8. jsme jeli domů všichni.

Jak jsem se pak dozvídala, řada hráček psala domů srdceryvné dopisy o stýskání s prosbami, ať si rodiče přijedou. Jo, asi se všem stýskalo, někdo si poplakal, ale žádné obr scény se nekonaly. Je to logické, je tam obrovská zátěž, mají toho fakt dost a tak jsou slzičky první na řadě.

V pondělí jsem konečně měla čas sledovat Mistrovství Evropy U16. Normálně by mě to nezajímalo, ale v dresu se lvíčkem na prsou nastoupily 3 odchovankyně HB. Takže jsme vychovali 1/4 nároďáku. To je docela slušný. Už jsem v mládežnických  repre měla pár odchovankyň, ale poprvé u dvou z nich bylo napsáno za jménem HB Basket. A to sakra potěší. Myslím, že na Vejvynu, Jesiku i odchovankyni Marii Žílovou, můžeme být pyšní. V duelu se Švédskem jsme nakonec vyhráli, i když to chvíli vypadalo bledě.…….. Už jsem si myslela, že naše holky uvidím jen při hymně….ale nakonec jsem se dočkala. Poslední minuty zápasu byly na hřišti všechny 3 hráčky někdejší základní sestavy HB, 2-násobných mistryň ČR. Holky si nakonec z ME medaili nepřivezly, ale určitě to pro ně byl zážitek a hromada zkušeností.

O víkendu proběhlo krátké sousko žen A a do tělocvičny se vrátily 07 – 10. Aby po týdnu „oprášily“ vše, co v Táboře načerpaly. Bohužel omluvenek bylo hodně, což mě nepotěšilo. Termín všichni věděli včas, ale řada ještě byla na prázdninách.

No a teď už rovnýma nohama vstoupíme přípravnými turnaji do sezóny 2019/20. Od 3.9. začínají trénovat U15 a zbytek od 4.9.

A-tým se sešel v takřka novém složení a je výrazně omlazen. Nečeká nás nic jednoduchého, zápasy se zkušenými harcovnicemi jistě budou náročné, ale my se toho nebojíme. Holky makaly, v týmu je pohoda a tak doufám, že nám to vydrží.

Počítejte s tím, že během hektického září budou asi tzv. SOS rychlé úpravy programu. Tak snad vše zvládneme a sezónu rozběhneme bez větších problémů. Prosím sledujte web, potvrzujte nominace a pokud něco nebude jasné, ptejte se (ideálně mailem)

Všechny fotky ze souska najdete na Rajčeti (prolink na webu).

Sdílet