HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 15. - 21.4.

Začalo období turnajů. Období nejnáročnější. V pátek odjezd, v neděli návrat, totální vyčerpání, ihned přehodit myšlenky na novu skupinu, vyprat „HB – montérky“, zkontrolovat úpravy tréninků, pak 4 dny běžný režim a v pátek odjezd…no a tak pořád dokola…

První turnaj byly Velikonoční Klatovy. Tam už jezdíme několik let a vždy naprosto spokojeni. Hráčky vždy doprovází početná skupina fanoušků a ti si to užívají ještě o něco víc, než my. Letos na turnaj odjely U15, U14 a U12. Mártyho družina turnaj částečně pojala jako přípravu na MČR, ale protože moc silných soupeřů k mání nebylo, byl turnaj takovým výletem s tmelením kolektivu a získávání dobré nálady. To se podařilo, v týmu je nálada dobrá a tak pevně věříme, že vydrží až na republiku. U14 pod vedením Kateřiny jely především ladit formu před veledůležitou kvalifikací. JENŽE…chyběla zraněná Terka a ve 3 utkání si udělala Šafrán výron a kotník si podvrkla i Potok, takže zbytek turnaje holky hrály bez rozehrávačky. U12 jely bez 08, které odpočívaly před NF.  

V letech předchozích byl vždy turnaj perfektní a vždy jsme všichni velice obdivovali náročnou organizaci, kterou klatovští zvládali na jedničku. Letos to bohužel drhlo. Nevím, zda bylo více týmů, ale informace chodily pozdě, některé vůbec, hrací systém v U14 nebyl úplně vychytaný a velký problém nastal se stravováním. Přidat druhou jídelnu byl sice skvělý nápad (i když jsme se to dozvěděli až když tam Káča došla na první snídani), ale nějak se nepodařilo sladit, aby se v obou vařilo stejně. Výrazně se nepovedla ani úvodní večeře – na řízek, který se podával na náměstí během slavnostního zahájení, jsme stály frontu skoro 2hodiny. Pro U15 bylo dost smutné i předání cen. Přestože jsem upozornila, že po utkání pojedeme domů a nebudeme 3hodiny čekat na společné vyhlášení, nějak se na to zapomnělo. Vyhlášení mělo proběhnout s U12, ale bohužel se zapomnělo opět. A tak 04 dostaly pohár a medaile v prázdné tělocvičně….Nebylo otevřeno ani nabízené nově vybudované lanové centrum a to, že jsme nechodili do společné jídelny, nás tak trošku vyloučilo ze společenského života. Ano, mohli jsme se zúčastnit posezení trenérů, ale po loňské zkušenosti nás to moc nelákalo. V pátek jsme si ale všichni užili bazén, to klaplo.

Vy, co pravidelně sledujete instagram víte, jak naše týmy v Klatovech uspěly. U15 postupně porážely jednoho soupeře za druhým a v neděli, v samotném závěru, narazily na stejně doposud neporažené Ústí. To už úplně procházka růžovým sadem nebyla, ale holky nakonec vyhrály a stejně jako loni 03, vyhrály i letos 04 kategorii U15. 05+06 – U14, mají obrovskou smůlu. Zranění 3 klíčových hráček je srazilo do skupiny o 5. - 7 .místo a nakonec odjížděly s místem 7. Navíc v sobotu měly prakticky celý den volno a hrály až někdy  kolem 16.00hod ve Švihově. Pochopitelně je neminula návštěva hradu. Nicméně  holky hrály během turnaje dobře a jsme přesvědčeni, že kdyby byly kompletní, určitě by se dostaly do čtyřky.  U12 v základní skupině neprohrály, ale parádní basket předvedly především v semifinále. Po vyrovnaném finále mohla HB-kapela slavit, protože i U12 vezou z Klatov zlato. A nesmím HB-kapele zapomenout poděkovat, byla opět skvělá.

K týmovým úspěchům je třeba ještě přidat individuální úspěchy. V U15 se dostal Šťovas do all stars a Bára Krásná se stala MVP turnaje. V U12 jsme v all stars nikoho neměly, ale titul MVP si domů veze malá Pilarka.

Když jsme jeli domů, měli jsme smíšené pocity a i přes sportovní úspěch spíše zklamáni.

A pár fotek najdete ve fotogalerii.

Sdílet