HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 25.2. - 3.3.

V sobotu jsem měla zase volno…Márty ráno vyrazil s U15 do Brna a já bouchla na účtu rozhodující „odeslat“ a zaplatila letenky do Španělska. U15 odjely v počtu 8 a moc se žádný velký úspěch nečekal. Jenže přišel. Na KP se čekal těžký zápas. Doma holky brňanky porazily o 3b a následoval oficiální protest soupeře. Špatně bylo úplně vše, počínaje výkonem rozhodčích, přes stolek, konče „empatickým mrknutím levým okem rozhodčích na některého z domácích rodičů“. Naštěstí nepřišla žádná „moravská vendeta“, vše proběhlo v klidu a holky vyhrály o 20b.

V neděli jsem se konečně dočkala a mohla si taky zakaučovat. Pomalu jsem už zapomněla, jak se to dělá….Hrály jsme PP U11. Ještě v úterý to vypadalo, že pojedeme v 10 lidech, ale nakonec nás bylo 15 a děkuji všem, kteří přizpůsobili  své pobyty na horách právě tomuto turnaji.

Obecně musím poděkovat letos všem rodičům, kteří termíny soutěží respektovali a my tak nemuseli (kromě NRL U15) překládat kvůli jarňákům  žádné zápasy.

Holky začaly zápasem s Nuslemi a s 30minutovým zdržením. V 1/4 to vypadlo, že dát dvojtakt je jediná basketbalová disciplína, kterou nezvládáme. Pak jsme se chytly a proti nekompletnímu soupeři (víceméně hráčky roč.09+10) jsme sahaly až ke kilíčku a dostaly jsme pouze 8b. Se Spartou to taky bylo střelecky dost zoufalé, dělalo nám problémy čelit obraně soupeře, která by v hokejové hantýrce byla označena jako „držení“, ale zvládly jsme i toto utkání a vyhrály 57:10.

Mezitím přicházely zprávy dalších trenérů. U19 porazily Brandýs, ale o případném postupu do baráže se bude rozhodovat v jiných zápasech. U15 vyhráli v Brně i na Žabinách, ale jak je to v tabulce zatím není jasné, protože je zde strašně moc odložených zápasů. NRL prohrálo na SoHoPo o nešťastné 3b. A v KP jsme s prvním týmem tabulky – Brandýsem, prohrály 2x, jednou o 13b a v druhém zápase o 7b.

Sdílet