HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 18.2. - 24.2.

V pátek jsem měla tu čest vést trénink „A“ týmu žen. Před začátkem soutěže se „přihlásilo“ do sloučeného týmu hráček Slaného, Kladna a HBB 18 hráček. Svitla tedy jistá naděje, že by se soutěž dala dohrát… Měla jsem s týmem odjet na sobotní utkání do Plzně. Jenže ouvej, k utkání mělo nastoupit celých 5 hráček, z čehož jedna v pátek absolvovala první trénink po 4měsíčním zranění… A tak se moje první „vystoupení“ u žen odehrávalo v tom, že jsem v pátek, po 21hod zápas rušila… Nebyla jsem zdaleka jediná i Hradec během pátečního podvečera rušil utkání EL U17.

Naše nová grafička udělala prvně krásné pozvánky pro fanoušky a hned se to měnilo…Nevadí, příště budou další, takže „instáč a fejsáč“ bedlivě sledujte !!!

V sobotu dopo nastoupily naše U17 ve veledůležitém utkání proti Trutnovu. Na utkání jsme potřebovali fanoušky, pěkný HB-kotel – proto pozvánka. Výsledkem byla takřka prázdná hala a z hráček ani noha. Tedy tradičně byla Julie P., kterou lze ale přiřadit do skupiny „rodinní fanoušci“ a Ester S., která patří k pravidelným divákům. Ale tím to z řad hráček končí. Takže nakonec největší zastoupení měly naše pralesničky. Ale ruku na srdce…ze 3, které tam byly, jsou 2  – dá se říci – rodinní příslušníci. Tak nic, budu si myslet, že jsou jarňáky a příští pozvánce na EL U17 už z hráček neodolá nikdo.

Ještě 3min před poločasem to vypadalo dost hrozivě. Soupeř si střílel trojky jak chtěl, doskok byla disciplína mimo hranice našeho chápání a score vyrovnané. Pak se holky trhly a do šaten šly za vedení o 10b. Přestávka je nezastavila, ba právě naopak a utkání nakonec vyhrály o 20b. Přestože Márty a Kajk plánovali nějakou romantiku, nakonec šli s námi na oběd a přesunuli se do Jenče, kde naše U14 nastoupily proti BŠ „B“.  Od Káči dostaly holky zaslouženou pochvalu za některé úseky obrany a clony v útoku, ale já vnímala utkání jako hóóódně mrtvolné. O úspěšnosti střelby z podkošového prostoru pomlčím, stejně tak jako o některých individuálních chybách. Po „upoceném“ výkonu jsme vyhrály. Ale upřímně, byla jsem ráda za poslední hvizd rozhodčích, který zápas ukončil….

V neděli se EL U17 nehrála. Ženy měly naštěstí volno a tak se druhý zápas překládat nemusel. Zbylo tak jen utkání ŽL U14. A já se konečně dočkala opravdového fanouška z řad našich mladších hráček !!!!  Děkuji Václavko !!!!

V ŽL U14 se hrála tzv.dvojička, takže stejný soupeř – BŠ jako v sobotu, jen se hrálo u nás. Utkání bylo v lepším tempu než sobotní, ale některé chyby a opět střelba z podkoše, byly alarmující. Vyhrály jsme o 25b.

Upřímně se těším, až celá anabáze prázdnin a hor skončí a budeme zase normálně trénovat. Je to vyčerpávající….

Sdílet