HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 28.1. - 3.2.

Minulý týden začalo období překládaných zápasů. Je to vždy trošku náročné, navíc v týdnu se všem blbě hraje. Nedá se nic dělat. Já děkuji všem, kteří mé výzvy, aby byly holky přítomny o víkendech během jarních prázdnin vyslyšely. Z naší strany se tak překládalo minimum utkání.

V úterý se v rychlém sledu za sebou hrálo další KP U13. Vyjely jsme si tentokráte jen na Slovanku a bez sněhu. Tradiční sestava mi udělala docela radost. Viděla jsem snahu v obraně, aktivnější zapojení většího počtu hráček do hry, ale dát koš bylo zatím nad jejich síly. Ony to také vesměs nebyly basketbalové střely, ale cosi ve stylu hoď míč nahoru a třeba spadne do obroučky.

Po hodně nevydařeném víkendovém výkonu odehrály ve čtvrtek přátelák U14. Třebaže nekompletní, U15 Slaný, holky dokázaly porazit.

V sobotu hrály doma U15 a U19. Žákyně nastoupily proti poslednímu týmu tabulky – USK a mě se utkání moc líbilo. Rychlé, agresivní obrana, chytrý pohyblivý útok. Holky vyhrály skoro o 40b. Následně čekal těžký zápas s Olomoucí naše juniorky. Vedly jsme prakticky po celé utkání, ve 4/4 už ale polevila obrana, hořely jsme pod košem, nedávaly jednoduché šoupáky (a to jako hodně nedávaly…) a soupeř šňůrou 14:3 srovnal. Šlo se do prodloužení, ale ani zde se nerozhodlo. V druhém prodloužení už byl soupeř lepší a nakonec o 5b vyhrál. Svoji premiéru za HB v U19 mělo kladenské duo a “jakoby tu byly doma“ a týmu hodně pomohly.

Už jsem si myslela, že půjde o celkem klidný víkend, ale neděle byla vypečená. Auto ráno pod sněhem nebylo na parkovišti vůbec vidět, cesta na Aritmu byla hodně opatrná a pomalá. Do toho zvonil telefon. Pan rozhodčí hlásil, že nepřijedou, protože měli bouračku. Na Aritmě se rozbíhá kolotoč telefonů a hledání řešení nastanuvšího problému. Naše holky čekání  vyplnily tancem (viz. instagram) a Žabin mi bylo docela líto. Vše nasvědčovalo tomu, že budou muset do Prahy zajet ještě jednou na odložené utkání a že je ještě čeká zajímavá cesta domů - busem. Série telefonů  nakonec přinesla ovoce a našli se jiní rozhodčí, kteří během hodiny měli dojet. Výkop byl tak posunut o 1,20hod. Ale všichni byli rádi, že se nakonec hrálo a to i Hradec, který následně hrál ŽL U14. Díky páni rozhodčí :-)

Naše děvčata U19 hráčky z Brna porazily. Rozhodující náskok získaly ve 2/4, ale opět nás trápila obrana v podkošovém prostoru, doskoky a v druhé půlce už výrazně polevilo tempo. Nicméně velmi důležitá výhra. Pak nastoupil v U14 Hradec a to byl tedy průvan. Během 1,5min jsme prohrávaly 0:6. Soupeř byl všude…výborný v obraně, skvělý v pressu, zisk znamenal okamžitý protiútok, co zvedly, to daly. Naše holky během prvního poločasu vůbec netušily, co se kolem nich děje. Trošku se v útoku osmělily po přestávce, ale v obraně to bylo vlažné pořád. V sobotu hrozilo, že dáme kilo USK, v neděli hrozilo, že kilo dostaneme my. Naštěstí k tomu nedošlo :-). 

Sdílet