HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 21. - 27.1.

Opět musím zahájit jednou gratulací. Je mi ctí, že vám všem mohu sdělit, že S.Lišková, P.Moreira, A.Štenclová a M.Šťovíčková obdržely pozvánku do širšího výběru repre U15. Jako 03kám, tak i 04kám moc držíme palce a věříme, že se dostanou do nejužšího výběru repre.

V týdnu se odehrály dvě bitvy a to v úterý na palubovce Aritmy, kde jsme hostili v EL U17 Spartu a následně ve středu, kdy jsme byli my hosté ve Sparta-aréně. Hrála se tzv.dvojička a její výsledek byl pro nás víc, než důležitý, aby se děvčata oddálila od sestupových vod. Děvčatům nějak první polovina soutěže úplně nevyšla a všechny slibovaly, že zlom přijde se Spartou. V prvním zápase vyhrály o 1b, ve druhém o 2b. Udělaly mi obrovskou radost, ALE  děvčata, neusnout na vavřínech a v nasazeném stylu pokračovat !!!!!

V sobotu se ráno Kateřina s Mártym zabydleli na Aritmě. První duel dlouhé soboty byl vítězný a předvedly jej ŽL U14, když o 15b porazily soupeřky z Brandýsa. Druhé utkání patřilo DL U17. Holky tentokráte prohrály (o 13b)  a to s favorizovanými Strakonicemi. Do třetice nastoupily EXL U17. 3 zápas v tomto týdnu, opět velice důležitý, ale tentokráte soupeř zdaleka – Havířov. Do tabulky si holky zapsaly další vítězné body.

Mě čekal výlet s KP U13 do Jablonce. Já poté, co jsem ŽL U14 předala Kateřině, jsem omezena pouze na pražské zápasy. A tak jsem byla ráda, že si zase po čase vyjedu. Bohužel jsem netrefila správný den. Rosničky hlásily sněžení a nepletly se. Od rána i tady lehce padalo a s každým kilometrem směr sever sněhu přibývalo. K úžasu nás všech Pražáků v Jablonci fakt bylo sněhu hodně. Ulice zasypané, obložené bílými hromadami. Jet znamenalo nestavit, neboť člověk netušil, zda by se pak ještě rozjel. No a  legrace vyvrcholila, když ulice, kde je hala, byla zavřená. Utkání proběhla v pohodě, holkám jsem psala techničák a dost se za chyby klikovalo….ale zase některé přihrávky byly moc pěkné. Utkání jsme sice prohrály, ale o to tady nejde. Kuriozitou bylo, že za celá 2 utkání slečna rozhodčí pískla celý 1 faul !!! Trošku jsem to hnala dopředu, abychom vůbec našli auta, neboť stále padalo bílé peklo. Hned u příjezdu nám zapadlo jedno auto a musel jej potom po zápasech jediný přítomný tatínek pomáhat vykutat ze sněhu. Cesta zpět byla opravdová lahůdka ve tmě, ve sněhu, max.rychlost 40km/hod. Po dálnici se to zrychlilo na 80km/hod.  A stále padalo. Sypače nikde. Než jsme dojeli do Boleslavi, projeli jsme kolem 2 bouraček. Sypače jsme nakonec potkali až za Boleslaví. To už ale jen pršelo.

V neděli to na Aritmě vypadalo prakticky stejně. Jen pořadí bylo jiné. První nastoupily EL U17 proti Ostravě a…nebudete tomu věřit, holky vyhrály i 4 utkání, které v tomto týdnu hrály. Dámy smekám. V DL U17 hráčky bojovaly proti týmu z Klatov a hrálo se o postup do finálové skupiny. Což by byl pro naše Béčko obrovský úspěch a překvapení. Nakonec to ale neklaplo o 1 místo, holky prohrály a budou hrát ve skupině play-out. Nicméně je vysoký předpoklad, že soutěž udrží. Jak to tady píšu, ptám se Mártyho , jak hrály ŽL U14 s posledním týmem základní skupiny C, který doposud ani jednou v soutěži nevyhrál. Márty se chytá za hlavu a žádá mě, abych se vůbec neptala a nic tak strašného mu nepřipomínala….mě bylo divné, proč mě Kateřina na stejnou otázku odpověděla „nechceš si je vzít zpět?“. No přiznejme si to, Mladá Boleslav letos prvně zvítězila…. Káča měla černou neděli, neboť porážku utrpěla i v PP U11 3x3 a dveře finálové skupiny, i přes 3 další vyhrané zápasy, se asi zavřely.  

Já měla Naděje. Proběhlo 3 kolo. Opět se zúčastnilo 8 týmů a bylo to super. Rodiče utkání čím dál tím víc prožívají, někteří skvěle fandí, někteří omdlévají nad výkony svých dětí, někteří méně, či více odborně radí. Ale ty holky jsou skvělé. Bojují o každý míč, již jsou schopny si přihrát a je opravdu radost se na ně koukat. Dnes mě největší radost udělal spojený tým Trávníčkova+Chlupovka. Hrály jsme s Mezi školami proti nim první utkání. Modrý tým (Tráv.+Chlup.) byl nesmělý, nikdo moc nebojoval, většina holek se skoro míči vyhýbala. S týmž týmem jsme se potkaly v boji o 5.místo. A jak mávnutím kouzelného proutku. Modrých bylo všude plno, rvaly se o každý míč a já nevěřila vlastním očím. Do finále se probojoval tým Barrandova a zde podlehl Sokolu Nusle.

Sdílet