HB týdeník, aneb očima prezidentky

období 17. 12. - 6.1.

Bylo to bezpochyby náročné, ale čas štědrosti a hojnosti je za námi.

My se s rokem 2018 rozloučili besídkou. Musela jsem se smutkem v očích konstatovat, že některé „stálice“ z řad rodičů už mají tak velké děti, že se besídky nezúčastňují :-(. Ale plně je nahradili rodiče nových hráček a to mě moc těší. Holky si převzaly HB-Ježíška a doufám, že jej využijí a budou nosit.

Pak přišlo obžerství, návštěvy a zase obžerství. No a už to máme naštěstí za sebou a můžeme se plnou silou pustit do druhé části sezóny.

Tu odstartovala soutěž KP U13. Když jsem přijela na Aritmu na U15, rodiče mi zděšeně hlásili, že zápasy byly otřesné, že se na to nedalo dívat. V hale mi pak holky, které zůstaly na zápis, radostně hlásily, že první zápas vyhrály i 1b. Trošku jsem nechápala. Druhé utkání s Benešovem prý už byla nakládačka, ale v prvním jsme vybojovaly nejtěsnější vítězství. Přesto si rodiče stáli za tím, že herní projev byl hrozný :-).

Pak hrály první utkání v extraligové nadstavbě U15. Tým během Vánoc posílila Bára Krásná z Plzně a proti nám nastoupil soupeř, který by měl být v první čtyřce – Žabiny. No, já byla trošku zklamaná – mnoho ztrát na přihrávkách, mizerná úspěšnost střelby, soupeř z našich ztrát těžil a bodoval z rychlých protiútoků. Na konci 2/4 přišla šňůra 0:15 a vypadalo to, že je po zápase. V druhé půlce holky hru výrazně zlepšily, ale mě se stejně nelíbila obrana…Márty byl ale spokojený. Takže -13b výsledek. (hodnocení utkání trenéři podávají na facebooku).

Ještě přišla zpráva z Litomyšle, kde naše U19 ukončily vítězné tažení v základní skupině DL a nyní je čeká boj o případný postup do baráže o EL U19. Holkám gratulujeme a držíme dál palce.

V neděli na U15 čekal další tvrdý brněnský oříšek - KP. Já ale odjela na druhé letošní Naděje. Již předem jsem věděla, že to nebude žádná hitparáda s účastí, neboť jak jsem v prosinci zjistila, na řadě škol se brány otevřely až 7.1. „Hostující“ týmy (Slaný, Kladno a Nusle) evidentně moc problém neměly. My nakonec pospojováním taky dokázali postavit do turnaje 4 týmy. Poprvé se hrálo. Některé děti opravdu poprvé, některé si musely rozpomenout, některé se na počátku trošku bály, jiné do toho šly po hlavě hned po úvodním rozskoku. Bylo to skvělé – děti bojovaly, rodiče nadšeně fandili a trenéři mají radost, že bude i nadále z čeho stavět nové týmy. Když jsem přišla domů, úplně hotová, dala jsem příspěvek na HB-instagram a dopustila se chyby. Správné pořadí je následující: Mezi Školami, Nusle, Kladno 1, Rudná + Socháňka, Barrandov, Slaný, Kladno 2 a Chlupovka + Trávníčkova. Takže se skupině Rudná + Socháňka tímto omlouvám.

Doma jsem ještě dostala informaci, že U15 o 3b KP Brno porazili a v NRL naše holky o 40b porazily SoHoPo.

Teď se konečně zase začne normálně trénovat !!!

Sdílet