HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 29.10.- 4.11.

Já měla volný víkend. Je to neuvěřitelné, ale byl to druhý za sebou. K tomu volné pondělí a úterý. Nebylo to špatné, dalo by se na to zvyknout.

V sobotu jsem byla za hospodyňku a s napětím čekala, jak dopadne první část severovýchodní mise našich dorostenek. Bohužel nedopadla dobře. Na „výlet“ do Podkrkonoší vzal Márty 12 hráček, což je opravdu hodně. Tedy maximum. Má to svá pro a proti. Pokud to výsledek nabídne, dostane prostor lavička a hráčky budou získávat cenné zkušenosti. Pokud to ale výsledek nenabídne, řada hráček se stane aktivními divačkami. Ale sport je tvrdý a nekompromisní. A tady je trošku zakopaný pes. Všichni trenéři chceme dát prostor všem hráčkám, ale všichni chceme vyhrát. A tak se to v případech, kdy se score přetahuje ze strany na stranu, hodně těžko řeší. A platí to u všech soutěží, u EL U17 vůbec není o čem mluvit. A věřte, že každý trenér nakonec zvolí variantu vítězství. A taky věřte, že trenér vidí holky YXx týdně a ví, jak na tom kdo aktuálně je….. Holky v Hradci prohrály o 3b. V Mártyho sms po zápase byla slova, jež nelze publikovat a také konstatování, že máme 3 zraněné hráčky a 1 se střevními problémy. Takže nápad, že do Krkonoš vyrazí s 12ti hráčkami, se nakonec ukázal jako geniální. Večer jsem ještě našla výsledek našich druhých kadetek, jejichž mise naopak vedla na jih Čech. V Klatovech holky v DL prohrály o 8b.

V neděli jsem se stala řidičem a písařem Kateřiny (pravá ruka v sádře) a měla tak možnost vidět PP U11 3x3. Ještě před odjezdem jsme ale sledovaly jak se bude dařit našim holkám v EL U17 v Trutnově. To už hrály pouze v 9ti hráčkách. Holky hrábly a v sestavě 04+03 (na hřišti jsme měli jedinou hráčku 02, když soutěž je pro 02+03), domácí tým porazily o 16b. Na PP U11 3x3 odjelo pouze 7 hráček (min. je 6, ideálně je 8). Bohužel 2 klíčové hráčky nebyly a tak nastoupili 4 nováčci.  A na úvod turnaje jsme hned narazily na favorita – BŠ kluci. Naše předpoklady se plně naplnily. Holky hořely především v obraně hráče bez míče. Byla to taková lekce obrany „hoď a běž“ pro začínající hráče. Nicméně po spršce v první části hry se holky trošku rozkoukaly a pak dokonce dokázaly 1 část vyhrát a 2 remizovat. V druhém utkání proti děvčatům PORGu se předpokládalo, že vyhrajeme. No vyhrály jsme, ale nevím, zda výkon nebyl horší, než proti klukům… V minižactvu se normálně nesmí stát v obraně v bedně. Zde to údajně povolené je, což mě zaskočilo, neboť zde bych očekávala především hru 1na1. A 1na0 s nárazem v bedně do soupeře, nevím, zda je pro začátečníky to pravé ořechové.

V neděli holky DL U17 ve Strakonících prohrály o 19b, ale to se dalo čekat - soupeř hraje o návrat do EL. A Benešově hrály turnaj Šmoulata. Sestavit tým s ohledem na marodku a PP U11 3x3, byl docela slušný oříšek. A tak jely i holky, které prvně oblékly bez větší přípravy dres. V prvním zápase holky porazily domácí družstvo. Pak proběhla nakládačka od Sadské a v posledním utkání s Přešticemi přišla bitva proti jednomu hráči. Ten zvítězil.

 

Sdílet