HB týdeník, aneb očima prezidentky

3. - 9.9.

Tak se začalo trénovat. U malých již ve většině případů přebolelo nepřeberné množství „zranění“ ze soustředění, ale „padly“ starší.

Všechny hráčky dostaly rozvrhy ve škole a začalo se řešit, kdo kdy nemůže. A tady si neodpustím vzkaz pro MŠMT:

Osobně si myslím, že jsou děti přetěžovány. Naprosto nechápu, proč 10ti leté dítě má 3x v týdnu vyučování do 16,00hod. Co tak asi kolem 15hod může vnímat? A jak má stíhat mimoškolní aktivity? Není všude slyšet, že děti mají sportovat? No tak se ptám KDY a KDE…..

V pátek jsme ale už vyrazili na turnaje. Márty s EL U17 vyjel tradičně do Trutnova, U12 + 14 + DL U17 směr Ostrava. Původně měly jet i U11, ale pro ty byl bohužel turnaj zrušen. Takže nás místo plánovaných 66 hráček odjelo 33….tedy ne, že by U11 mělo být 33, ale přišly nemoce, zranění apod.

Početná výprava odjela vlakem. Hned po příjezdu běželi U12 a U17 na zápas. Obě skupiny vstupní utkání vyhrály a bylo to super. U12 odjely, oproti plánu, bez svých hlavních opor a jak se ukázalo, bylo to jedině dobře. Otěže zápasu musely převzít další hráčky, všechny si hrábly a rozhodně to bylo ku prospěchu. U17 taky odjely bez řady hráček základní sestavy a bez 2 hráček vlastně všechny U15. A pro ně taky skvělá škola života. První utkání následně vyhrály i U14 a velká pecka pro jejich sebevědomí. Pak se rozběhl turnaj naplno.

U17 skvěle odehrály proti extraligovému Havířovu (minus 4b), dostaly nařezáno od Košic a v utkání o 5.místo porazily Nusle.

U14 po Havířovu odehrály výborné utkání s Ružomberkom a padly až v závěru. Ve skupině ještě porazily Basket Ostrava. V semifinále nás spráskalo SBŠ Ostrava a v boji o 3.místo jsme porazily Nusle. Holky si večer vykoledovaly průšvih (výrazné nedodržení večerky) a kdyby se vteřinu před zápasem neomluvily, byla jsem připravena hříšnice nechat sedět.   

U12 porazily nejprve Krnov, následně Ružomberok, ale hodně nám nestačily síly na Olomouc. V semifinále přišla další facka od Košic a  sen o medaili se rozplynul, když proti nám opět nastoupila Olomouc.

Obecně vzato – super nálada, pohodička, víceméně slušné výsledky, takže příjemný víkend.

Ovšem Márty s pipkami zazářil v Trutnově. Sice hned úvodní duel proti domácím se hrubě nepovedl, ale v další části holky porazily jak Pardubice, tak Žabiny a nakonec v zápase o 1.místo i Chomutov. A tak se staly historicky prvním pražským týmem, který si odvezl pohár z tohoto turnaje.

Teď nás čekají přáteláky, Kožlany s U13 a zároveň již výkop soutěží U15 a KP U13. Hlásí se děti do přípravek a já tak trošku nestíhám a do potvrzování nominací se trošku zamotávám. Tudíž buďte se mnou nyní chvilku trpěliví, ono si to sedne.

Musím taky dodělat fotky ze souska – již jsem dostala výtku, ale napravím to. Na webu máte nově kalendář akcí na úvodní stránce, takže by mělo být hledání zápasů přehlednější.

Sdílet