HB týdeník, aneb očima prezidentky

Beznaděje

23.6.

Tréninková morálka posledního měsíce klesala a klesala a je dobře, že je konec.

Se sezónou 2017/18 jsme společně rozloučili na turnaji Beznadějích. Poprvé jsme sezónu ukončovali na Aritmě a musím všechny pochválit za dodržení přísných „bezpečnostních“ pravidel v hale. I když to, co jsme museli uklízet v neděli v prostorách šaten….

No a jaké to bylo? Super. Letos se hrál basket a byla jsem trošku nervózní, zda všichni budou hrát s cílem se zapotit a pobavit se, tedy aby se nikomu nic nestalo a chlapi se nepoprali. To klaplo. Sestavili jsme 4 týmy. Nejpočetnější (je to tak tradičně) byl tým nejmladších - 07+08+09. Kromě řady sportovních nadšenců i několik baskeťáků a opět výborně šlapal fan- club. Tým 05+06 až tak početný nebyl, ale byl doplněn o nové tváře a bojoval jak o život. Nejméně účastníků měl ve svém družstvu 01 – 04 kapitán Honza Zahradník. A tak využil možnosti hostování a v každém zápase do týmu naskočil někdo z jiného ročníku. Jako poslední nastoupil do turnaje tým trenérů. A já blbec šla pískat….po 3 zápasech v kuse jsem pochopila, že neděle bude hodně bolet. Turnaj probíhal v klidu, v pohodě a každou minutou bylo na starších ročnících znát, že už toho mají dost. V prostorách haly a restaurace pak probíhala volná zábava – někdo se díval, někdo ochutnával, co připravily maminky, někdo popíjel, někdo si jen tak povídal, holky blbly. Když jsem se konečně dočkala pauzy, narazila jsem na 07, které někde zlobily. Říkala jsem jim, že hrají rodiče, proč se nedívají. Bylo mi řečeno, že je to nezajímá, protože prohrávají…

Turnaj a putovní pohár vyhrál tým 05+06 vedený Vojtou Potůčkem, který svým zodpovědným výkonem poslal ambiciózní tým trenérů až na druhé místo.

Pak jsme se rozloučili se sezónou. Za účasti 150 HB rodičů a hráček, jsem zhodnotila letošní ročník. Byl úspěšný, opět „to cinklo“ a opět zlatě. Pro všechny letos byla připravena HB tombola a docela jsme se u toho zasmáli. Na závěr jsme dostali od HB rodiny krásný dárek a moc děkujeme, resp. za všechny dárky. Kouzelná krabička od 04 mě opravdu dojala a holky…sázka platí !!!!!!! A 06 budu mít jako první na očích každé ráno.

V restauraci byly připraveny speciality na grilu a venku stany, kam jsme měli možnost se schovat před deštěm. A počasí bylo jediné, co na letošních Beznadějích nevyšlo. Proto se taky velice brzo skončilo, což nás moc mrzelo. 

Když jsme se vraceli se Zuzkou a Mártym z nedělního úklidu tak konstatoval, že už to není to, co to bývalo. Z někdejší „chlastačky“ se Beznaději změnily na společenský, a už skoro více na sportovní podnik. Je ale otázkou, co je dobře.

Sdílet