HB týdeník, aneb očima prezidentky

Přeborníci Prahy

V úterý proběhla tradiční oblíbená akce Pražského svazu – Den Přeborníků. V naplněné a vyhřáté Folimance si přebrali medaile a další ocenění nejlepší pražské týmy a to jak v soutěžích Prahy, tak v soutěžích celostátních.

Naše děvčata si odnesla zlaté medaile za PP U12, PP U11 a PP U11 3x3. U15 pak pohár za nejúspěšnější pražský tým v ŽL U15. Talentem roku v kategorii U11 byla vyhlášena Martina Kopecká a v U12 Tereza Nováková. Obě pak v boji o cenu čekal střelecký souboj s chlapcekým talentem Prahy v šestkách. Je známou pravdou, že dát na Folimance koše není žádná legrace. Ale obě naše holky (a stejně i dívčí talent v kategorii U13) kluky porazily :-). 

V sobotu vyrazily budoucí U11 na turnaj do Benešova. Bylo nás opět pouze 10 :-(. Nováčci ještě nejsou „naučeni“, že mají být na každé akci a některé ještě mají jiné aktivity. Nicméně tým se nám pěkně rýsuje a na holkách je vidět pokrok v rovnici co zápas = to zlepšení. Nejprve jsme výrazně porazily (a nedostaly ani koš) Brandýs (ten byl dokonce v 9ti hráčkách). Hned potom jsme hrály s Benešovem, který měl naopak na lavičce 17 hráček. Ve vyrovnaném zápase jsme prohrály o 1bod. Na holkách byla již vidět únava, ale hrábly si a bojovaly do poslední chvilky. Po pauze, kdy se únava příjemně rozložila, jsme nastoupily ještě proti týmu Říčan. Bylo dost těžké holky znovu nastartovat a donutit je běhat a bojovat. Ale zvládly to a opět vyhrály.

Naprosto poslední akcí sezóny budou v sobotu Beznaděje a tak se na všechny těším. A ještě víc se těším na další týden, kdy už bude volno.

 

 

Sdílet