HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden 9.4. - 15.4.

Zase víkend, kdy jsme byli všichni v pohotovosti.

O víkendu se dohrávalo několik soutěží.

V NRS U15 děvčata jela 2x do Litoměřic. S „Béčkem“ holky vyhrály, s „Áčkem“ prohrály. Jsou tak nakonec na 2.místě.

Naše U19 opět prošly sezónou plnou zvratů a ne té úplně nejlepší konstelace hvězd. Ještě na konci základní skupiny se hrálo o postup do finálové části DL. Jedno utkání a šup, skupina play-out. Zde jsme po jistotě udržení soutěže uvolnili některé hráčky a opravdu soutěž dohráli v 7lidech. Poslední zápasy se hrály na Aritmě, jednou jsme byli v roli domácích, podruhé v roli hostí. Obě utkání jsme vyhráli a v neděli to holky dokázaly i bez střídání (hrálo nás 5).

Poslední kolo odehrály v soutěži PP i U11. V sobotu jsme s U11 hrály v Říčanech. První utkání bylo proti Radotínu. Holkám jsme nechala volné pole působnosti a jen hlídala špatné postavení v obraně. Výhra o 100b a řízečky si dáme až v Liťáku na NF, ve čtvrtek na přivítanou. Tudíž matky nemusíte dělat velké večeře, o tu se postarají Bláhovi. V druhém utkání proti nám nastoupily domácí hráčky. Úkol zněl jasně – obrana na 100%, pak zastavit všechny rychlé protiútoky a zahrát postupný útok – donutit hráčky kombinovat, tvořit hru, zapojit všechny. V ¼ to chvíli ještě drhlo, ale druhá pětka už plnila úkoly výborně. Občas jsme se tedy někde zasekly, některé nepochopily, kde je trojková čára, ale obě pětky pak kombinovaly celkem úspěšně. V neděli nás čekal těžší soupeř, my bez Pilarky a Slunce. BŠ oproti předchozím zápasů výrazně zlepšilo obranu a to nám dělalo problémy v postupném útoku, kde se nám nedařilo se pořádně uvolnit pro míč. Nicméně i tak holky zabojovaly a nutno vyzdvihnout výrazně zlepšenou obranu Pitrýse a Komi :-). Před NF se to opravdu hodí J. A ještě drobný ohlas z lavičky. Zápas byl hodně tvrdý, oba týmy aplikují těsnou důraznou obranu a rozhodčí této hře dali volný průchod. Moje holky ledacos vydrží, ale pak řada z nich fňukala, kolik dostaly ran. Ok, ani my soupeře „nešetříme“ a mnohdy je tomu naopak, tedy že pláče soupeř.  Ale nepodat někomu ruku po utkání…to asi není úplně v duchu fair-play. I když prohrajeme, musíme vést hráčky k tomu, aby tuto skutečnost unesly. Tak doufám, že takto se nikdy nebude chovat nikdo z mých hráček. Přestože chápu, že se všemi lomcují emoce.

Předposlední kola byla odehrána v soutěžích KP U13 a ŽL U15.

Jak hodnotí Márty své týmy, se dočtete pravidelně na facebooku. Já vím jen tolik, že v sobotu holky porazily Jičín, což bylo v souladu s papírovými předpoklady a v neděli se holky hecly a porazily Hradec, který tak utrpěl teprve druhou porážku v extralize.

„Kápečko“ hrálo v sobotu se Slovankou a zaznamenalo dvě těsné porážky. Škoda. V neděli se dohrávalo v Pardubkách a opět jsme odešly jako poražený tým. Nicméně vracím se k přínosu KP….hrát, hrát, hrát.

Celý víkend zakončil turnaj Nadějí. I ten byl předposlední, neboť sezóna finišuje. Vždy před turnajem napjatě čekáme, kolik bude dětí a zda nebudeme muset upravovat sestavy, případě rušit tým a improvizovat v rozpisu turnaje. Tentokráte se improvizovalo, ale opačným směrem. Kladno překvapilo a přijelo asi 15 dětí. Tedy sestavil se ještě jeden kladenský tým a Martin Modr, pro mě zcela nepochopitelně, během 5minut vytvořil nový rozpis. Zrušily se soutěže a všichni odehráli 6 zápasů. Boje to byly opět nekompromisní. Na závěrečný dotaz, kdo má pocit, že se zlepšil, se přihlásily všechny děti :-). Tentokráte vyhrála přípravka Mezi Školami, která byla doplněna bratrem jedné hráčky. Nebasketbalista, ale urostlé postavy na svůj věk :-). Nebudeme zapírat, že nám hodně k vítězství pomohl. Ale zase všichni ocenili, jak ohleduplně se choval k výrazně menším a mladším hráčkám soupeřů.

Sdílet