HB týdeník, aneb očima prezidentky

12.3. - 18.3.

O víkendu hrály U12 předposlední turnaj této sezóny. Snažila jsem se udělat nominaci tak, aby se hráčky vystřídaly a opět to nedopadlo…. V pátek lehla Malina a Ema J.. V sobotu jsme začínaly s BŠ. Malina vylezla z postele a s teplotou 37,5°C svým výkonem přispěla k vítězství nad druhým celkem tabulky. ¾ zápasu byl soupeř lepším týmem. Byl dravější, výborně bránil a padalo mu to. My byly takové na půl plynu a s velice nízkou úspěšností střelby. Do poslední čtvrtiny jsme šly -2b. Rozhodnutí přišlo ve 4/4, kterou jsme vyhrály 25:2. Malina jela do postele a my porazily o cca 40b Nusle. V neděli nás pak hrálo pouze 10. Nusle jsme přehrály výrazně ještě jednou a hned po tomto zápase jsme nastoupily proti Spartě. Holky byly v rozverné náladě a to, že jsou bezva parta je žene dopředu. O 15b jsme vyhrály ¼. Pak soupeř zabojoval, nám se nedařilo moc v obraně a 2/4 jsme prohrály o bod. Soupeř se chytil a v dobré hře pokračoval i ve ¾ (vyhrály jsme ji o 7b). To už jsme jely na morál. Holky už nemohly, ale vydržely makat až do samého konce. Posledních 8min ještě čekalo druhou pětku. I ta jela na hranici svých možností až do závěrečného klaksonu. Opět zafungovala výborná obrana a i přes únavu holky vytrvale běhaly do rychlých protiútoků. Tuto čtvrtinu jsme dokázaly vyhrát 22:2. Takže dámy já smekám. Tímto víkendem je definitivně stvrzeno naše 1.místo v PP. Gratuluji.

Naše U17 nastoupily do posledního kola základní části. Bylo již jasné, že extraliga je udržena pro další sezónu, ale ještě bylo ve hře celkové umístění. Ve vyrovnané soutěži, kde jsme ještě nedávno figurovali na 5.místě tabulky, jsme po celkovém součtu skončili na místě 8, tedy „posledním“  a s nejhorší pozicí do play-off. Je to pro nás docela krutý výsledek vyrovnané soutěže. Máme stejný počet bodů jako Pardubice na 6.místě, takže od 5.místa nás dělí jedno vítězství.

Ženy hrály jen v neděli, neboť sobotní utkání v Klatovech soupeř v pátek zrušil. V neděli holky jely do Plzně a vyhrály. Soutěž ale ještě definitivně udržena není.

Ještě se musím vrátit k utkáním v týdnu. V úterý nastoupily U14 proti Spartě. Pevně jsem věřila, že se již nebude opakovat výkon naší obrany z domácí utkání s tímto soupeřem. Naštěstí tomu tak nebylo. Prohrály jsme sice o 20b, ale úplně jiným výkonem. Opět jsme sice často hořely v obraně 1na1, byly úseky, kdy jsme dostaly šňůru mnohdy víc než jednoduchých košů, ztrácely jsme hodně na přihrávkách a pak se to vše sečte, podtrhne a je hotovo. Ve středu víceméně stejná parta doplněna o 05 hrála NRS proti Kladnu. Nebyl to ani trošku pohledný zápas, nedařilo se nám překonat obranu fyzicky jinak stavěných hráček. V NRS tak tedy máme první porážku, za což mě Kateřina nepochválila.

 

O víkendu ještě proběhla druhá akce zvaná ŠPUNTI. Týká se děvčat z přípravek a protože jim už hodně plním kalendář a většina má ještě mnoho dalších aktivit, než basket, těžko se mi daří postavit tým. Jelo se v 6 hráčkách ... I zde si holky hrábly a bohužel proti klučičím týmům se neprosadily. Nedá se nic dělat, všechny začátky jsou těžké :-). A klasická věta : Cesta k vítězství vede přes porážky.

Sdílet