HB týdeník, aneb očima prezidentky

týden

29.1. - 4.2.

V pondělí hrály 04 přeložené utkání NRS s Litoměřicemi. Hrály jsme v 8 lidech a 3 zápas ve třech dnech. Přesto se holky statečně držely a kdybychom se ještě o něco lépe vracely do obrany a doskakovaly, byla by to hned jiná radost. To ale bylo vykompenzováno řadou dobře zahraných útoků a útočným 1 na 1. Ve ¾ jsme šly do vedení +15, které jsme ale postupně ztrácely a byly tak nuceny hrát dramatickou koncovku. Tam holky dodržely stanovené pokyny a vyhrály. Pochvala za koncovku patří holkám i za nedělní zápas.

Ženy….jaké to letošní prokletí….sestava od soustředění radikálně prořídla, asi ani nálada nebude úplně nejlepší a odráží se to na výsledcích. V sobotu holky prohrály v Chomutově, v neděli v Litoměřicích. Doufám, že soutěž dohrajeme a udržíme.

U17 si vyjely do Brna. Tentokráte byl výjezd poklidný, byl na všechno čas a to včetně společné týmové večeře. Holky v sobotu vyhrály nad KP Brno a v neděli smolně o koš prohrály na Žabinách. Výsledky tohoto kola opět potvrdily, jak je letos soutěž vyrovnaná.

U14  hrály doma a dopadly stejně jako ženy, tedy se ztrátou obou kytiček. 04 provází smůla už od U12. Vždy v důležitých momentech do osudu týmu zasáhnou zdravotní problémy a promítne se to v celkovém sčítání na konci soutěže. Již druhé kolo hrajeme pouze s 1 rozehrávačkou, chyběla Anče, Sára hrála po 14denní pauze po zranění, Elis měla zelený dres i zelený obličej a pomotávala se po hřišti. Minus 10 s USK je odpovídající výsledek vývoji utkání. Hrály jsme dobře, ale soupeř byl lepší. Mrzí jen to, že jsme hořely v obraně v situacích 1:1. A smutné jsou i krátkodobé výpadky v útoku…prostě se zastavíme a děj se vůle Boží. Ta se většinou děje – útočí soupeř. Sáru prst bolel a tak v neděli již nehrála. A pochopitelně chyběla jak na hřišti, tak jako podpora na lavičce. Souboj se Strakonicemi byl tvrdý. Dokázaly jsme překonat soupeřovo zdvojování, ale obávám se, že zejména proto, že jej soupeř nehrál úplně dobře. Proč porážka??? Ano, chyběly hráčky, jenže ještě jich dost hrálo.  Moje družstva vždy ve svém kádru postrádala opravdu vysokého pivota, ale pyšnila se nadstandartní obranou a bojovností. A ta u U14 trošku chybí. Navíc nějaká jiskra, nápad, šťáva. Všechno je fajn, ale chybí tomu dortu třešnička. Existuje taková stará dobrá basketbalová poučka – hodný hráč to hrát nemůže. Straky nás porazily o 12b a čekají nás sakra těžké odvety. Holky tak, jak si představuji obranu, pracovaly až v poslední čtvrtině a ejhle, tuto jsme vyhrály.

U11 mě ale udělaly radost. Tedy, zase se vraťme na zem….radost mě udělaly především výsledkem, neboť ve hře samé jsem viděla ještě hodně nedostatků, které bych tam už vidět nechtěla. V této kategorii nás marodka postihla asi nejvíce. Naštěstí jsme ale v sobotu měly nejlehčí soupeře. Radotín jsme porazily krásným výsledkem 100:0. Říčany jsme přehrály asi o 130b. Tam zazářila Natálie. Soupeř ji zapomněl bránit a tak během 6min dala 22b. Prakticky se vůbec nehnula z jednoho místa, někdo získal míč, Natka si zavolala, dostala přihrávku a skórovala. Naprosto 100%ntní úspěšnost. V neděli nás čekalo BŠ a tam jsem si jista tedy vůbec nebyla. Holky se ale se situací popasovaly dobře, všechny se snažily, aktivně se po nemoci zase zapojila Síma, bojovaly jsme, jen Slunce mělo zataženo. Sice to trošku na bodech a i ve hře vypadalo, že hrajeme Ema a Martina proti BŠ, ale zvládly to výborně. I kdyby nikdo další nedal ani koš, tyto dvě sami soupeře porazily 41:30.

Sledujte prosím další termíny přeložených zápasů a tréninky během jarních prázdnin. Na webu nám nenaskakují výsledky a hrací čas, tak se prosím klidně ptejte, než to správce webu opraví.

V PÁ 2.2. NRS hraje přeložené utkání v Berouně. Všechny tréninky v PA jsou normálně.

 

Sdílet