HB týdeník, aneb očima prezidentky

15. - 21.1.

Oproti minulému víkendu tento dopadl o poznání lépe. Z celkově 9 odehraných zápasů jsme tentokráte 8x dokázaly soupeře pokořit. 

V týdnu jsem prožila 2 tréninky, kdy to bylo s mým srdcem hodně na hraně. Ke konci týdne se vše uklidnilo a holky začaly zase fungovat. Ty prázdniny nám nedělají dobře….Sestavy na víkend ovlivnily nemoce a drobná zranění a nejvíce to „bolelo“ u U14.

Já začínala v sobotu s U12. Chyběla Julie P. a Ema J. a já se trošku obávala, aby nebyl problém. Nebyl. V prvním utkání holky hrály proti BŠ, předvedly důraznou obranu, některé velmi pěkné útočné akce a zejména druhá pětka kolektivní výkon. V druhém utkání jsme nastoupily proti Slovance. Ta před tím BŠ porazila a měla „dobrou náladu“. Náš výkon už nebyl tak parádní – byly jsme zbrklé a zbytečně jsme chybovaly. Ale hrály jsme druhé utkání za sebou, v obou případech poměrně rychlý basket a já mám radost, že to naše holky v počtu 12 hráček výborně zvládly.

Jedu na Aritmu. Cestou tradiční víkendový oběd – bageta a nacházím sms, kde se Káča „chlubí“, že ženy porazily o 44b Klatovy a to opět v počtu 6 hráček !!! Když dojedu na Aritmu, vidím vycházet z haly rodiče. Nevěděla jsem, jestli je konec, nebo poločas. Bylo dohráno. U17 si vítězstvím nad Pardubicemi upevnily pozici ve středu tabulky.  

A na řadě byly U14. Zatímco se soupeř v počtu 15 hráček již poctivě protahoval v hale, naše polovina hřiště zela prázdnotou. Už na počátku mě můj „žaludeční tlakoměr“ a bohužel i rozum, jasně říkali, že bude zle….3 hráčky 2 měsíce netrénovaly, 1 přijela z hor, druhá rozehrávačka je zraněná a stejně tak naše klíčová hráčka. Bohužel mi tlakoměr nedokázal naznačit, jak strašné to bude. Naše první pětka vypadala na hřišti jako porcelánové panenky mezi dračicemi. Soupeř byl u všeho dříve, výborně bránil, bojoval, makal. Slovy čísel – v 7min prohráváme 6:23. Pak se hráčky „uvolily“ být trošku aktivnější ke koši a po 1/4 bylo score 12:36. Upřímně, nemalý podíl na porážce družstva nesu i já, protože jsem v této fázi zápasu byla tak rozčílena výkonem svých svěřenkyň, že jsem přestala přemýšlet o taktice, vývoji zápasu a smysluplných pokynech. Jen jsem se vztekala. Druhá pětka začala hrát basket. A zase řečí čísel: ve 2/4 mě soupeř ve 2min 5 falů. Dokázaly jsme během těch 8min vybojovat jen 7x šestky. Proměnily jsme ze 14 pokusů 6. Tuto část hry jsme vyhrály o 6b.   ¾ jsme prohrály o 2 koše a poslední část hry jsme vyhrály o 8b. Faktem je, že výraznou zásluhu na tom měl Márty, který mi poradil zatáhnout obranu. V ¼ jsme naprosto nestíhaly soupeřovy clony a přehozy a od 2/4 jsme toto eliminovaly zataženou obranou. Ztráty na zón-pressu soupeře byly hloupé a naivní. Ve většině případů po našem zisku následovala ztráta, soupeř nás nenechal ani na chvíli dýchat, byl úplně všude a vždy o kus dřív, než my. A pak jednoduše najel mezi našich 5 hráček a dal…..Všechny „moje“ tři zápasy v sobotu spojuje číslo 69. 69b jsme dali Slovance i BŠ a 69 bodů nám dalo Ústí. Většinu utkání jsme prohrávaly o 20b, ale v závěru jsme stáhly na rozdíl 14b.

V neděli nehrály ženy, neboť problémy se sestavou měl i soupeř a ve ČT utkání „odpískal“. U17 opět zabojovaly a zabodovaly a vrátily porážku z prvního kola Havířovu.

My s U12 hrály v NE dopo nejprve proti Spartě, pak opět proti Slovance. Oba soupeře jsme porazily o cca 40b a opět výborným výkonem. Já tedy hodně nerada chválím, neboť to kazí morálku, ale holky mi udělaly velkou radost. Výborná nálada, nasazení, zodpovědnost, skvělá obrana, rychlé protiútoky, bojovnost, kombinační útok se zapojením všech hráček, minimum chyb…. No, u mě dóóóst dobrý. Kdo mi ale opravdu udělal radost, byla Chalupa a Zima…a opět se dostávám k poznámce, ZLATÉ KP. Holky se tam během ½ roku natolik vyhrály, že prakticky plně odstranily své zásadní chyby.

Takže jedu opět na Aritmu, kde poslední tečku za náročným víkendem píší U14. Ve vzduchu viselo napětí z nepodařené soboty, ale zároveň odhodlání druhou porážku nepřipustit. Já i holky jsme přistoupily k zápasu soustředěně a zodpovědně. Zápas začala tzv.druhá pětka a uhrála ji minus koš. V druhé části hry nehrála jedna z klíčových hráček soupeře a druhá byla nafaulovaná. Tuto část hry jsme vyhrály 21:0 a to rozhodlo utkání. Ve ¾ naopak hráčka č.12 v soupeřově sestavě začala řádit a porazila nás 19:13. Ve 4/4 už to bylo z obou stran takové  útrpné…bojovalo se, dřelo se, ale nepadalo to, chybovalo se. Nakonec jsme udržely +16b a zaslouženě vyhrály.

V pondělí není trénink, jen přípravky. V době tréninků bude utkání NRS U15.

 

Sdílet