HB týdeník, aneb očima prezidentky

18. - 24.12.

V úterý odpo jsem si vyrazila do Děčína na NRS U15. Romantická cesta vánočně vyzdobenou krajinou trvala díky zácpě ve Slaném o poznání déle, než jsem měla naplánováno. Na hřiště jsem dobíhala 10min před hvizdem. No a pak jsem se trošku bavila, ale nerada bych se někoho dotkla. V hale NBL běhalo na jedné straně 12 urostlých děvčat – domácích válečnic (jak si říkají) a na druhé se skromně potloukalo 8 našich drobečků. V hledišti sedělo cca 50 diváků a my se ptali, zda se po nás hraje nějaký „opravdový“ basket. Ne, diváci přišli na nás. Na tabuli svítilo DĚČÍN – PRAHA a já se zase koukla na moje, z 1/3 05… První poločas jsme nechaly soupeři hodně volného prostoru a ten proměňoval jednu střelu za druhou. Zároveň agresivně bránil a vzhledem k tomu, že by se našly u válečnic drobné technické nedostatky,  přinesla jejich obrana 25 faulů (a to se v druhé půlce už moc nepískalo) a nám 28 pokusů na TH. Cíl byl nedostat kilo a dát 20b. Oboje bylo splněno. Ale holky si zaslouží pochvalu za bojovnou ¾, ta byla super.

Zatímco já byla v Děčíně, předehrávalo se první utkání KP U13 se Slovankou. Andy smutně večer psala, že nám asi soupeř dal nějaký poklop na koš, neboť nás totálně zradila střelba. Takže na vítězství si musíme ještě chvíli počkat.

V pátek se večer vrátil Márty domů a nevypadal jako bezstarostný student, ale jako „dospělý“. Ráno směr Ústí do školy, nějaké školní povinnosti, potom přejezd na Královku, kde musel sledovat beznaděj v podobě výkonu našich U17. Následně jel na trénink žen, kde bylo celých 6 hráček. Fajn den.

V sobotu se hrálo PP U11 a já tušila, že bude zle. Už od počátku jsem nebyla v nějaké extra pozitivní náladě. Byla jsem si vědoma, že máme tréninkové manko. V poslední době bylo dost nemocných, zraněných a tudíž tréninkové výpadky. A pokud k tomu přičtu, že některé hráčky trénují jen 2x týdně….Moje zlé tušení se začalo naplňovat hned od první minuty. Výborně bránící sparťanky s vysokou podkošovou hráčkou, na kterou Slunce pomalu ani nedohlédlo, nás zcela ochromily v útoku a plně se odhalila nevyrovnanost našeho týmu. Martina neměla s kým hrát a pak v zoufalé snaze dát koš vymýšlela nesmysly. Druhou pětku má soupeř ještě vyrovnanější a opět s obrovskou sílou pod košem. Tam se Kůča úplně ztratila. V plné nahotě se ukázalo, kolik našich hráček ještě nepřišlo na to, jak se má bránit. Bohužel je to více jak polovina týmu. No a jako bonus jsme neproměňovaly jasné koše. Takže jsem musela kaučovat…upravit pětky, brát v závěru tajmy, stanovovat taktiku. Bohužel došlo i k nepopulárním opatřením. Ne všechny hráčky hrály a ne všechny se mohly v závěru zapojit do útoku.  Ale snahou bylo vyhrát. To se nakonec podařilo o 3b , když v závěru zazářilo Slunce.

Byla jsem úplně vyřízená. Strašně mě zklamalo, že holky nebránily tak, jak měly. A to pokračovalo i v zápase se Slovankou. Tekly mi nervy a pevně věřím, že to jednou přijde a zvládnou to všechny. Pak to bude paráda, protože útočit se většina nebojí, tam stačí jen máknout na důrazu a technice. Slovanku jsme výrazně porazily a prostor dostaly všechny hráčky. A to i tak, že hrály určitou dobu bez opor. To tedy byly zajímavé chvilky, ale pro vývoj hráček důležité.

U17 neporazily USK ani v sobotu, ale to se předpokládalo. Alespoň prý už výkon vypadal lépe. Nejhorší výkon předvedli rozhodčí. Více na facebooku.

V neděli pokračují U11. I ony narazily na USK a byla to sakra těžká srážka. To, že asi 4 hráčkám jsme nesahaly ani do pasu, je tradiční osud našich týmů. Ale to, že 8 hráček ze 13 neví, jak má bránit, to je tedy síla. Rozčílila jsem se hned v první části hry a rozhodně se to v dalším průběhu utkání neměnilo. V poločase jsem děvčatům musela promluvit do duše. Důrazně. Jisté zlepšení přišlo již ve ¾ a radost nakonec přinesla 4/4. Holky dobře bránily (a to všechny) a v útoku „dvojčata“ Julie a Ema už kralovaly.

Čas polední trávila Káča a Márty na akci „ŠPUNTI“. Nová akce Pražské bask.svazu určená pro U10. Bohužel jsem trošku podcenila přípravu a celou akci pozdě organizovala. Nastal drobný problém s počtem účastníků. Minimum bylo 6 dětí a to jsme splnili akorát. Vyslala jsem děti z přípravek. Hrálo se 3x3 doplněno dovednostními soutěžemi. Na kluky (a asi i trošku starší) PORGu jsme fakt neměly a výsledek 58:2 nás katapultoval do zápasu poražených. Zda už holky zabojovaly a prohrály o koš. Podrobnější reportáž na instagramu a facebooku.

 

A co tento týden ??

Pondělí - 16,00 - 18,00hod hrají U13 proti Kladnu. Světlé dresy, sraz v 15,30hod. Ostatní volno. Přípravka normálně.

Úterý - normálně

Středa - podle týdne T

Čtvrtek - není trénink na Zličíně, všichni se potkáme na besídce v Radlicích

Pátek - trénink pouze 93 - 03 ; Radlice 17,00 - 19,00hod

Víkend ....no, když to jinak nejde, tak volný...

 

Jak tréninky během Vánoc ?

Trénovat budou pouze 93 - 03. Holky vše mají na skupině. Ostatní ročníky mají volno !!!!!

 

Jak v lednu ?

 

Začínáme rovnou 3.1. Má být týden "B", ale pojedeme podle "T".

 

Sdílet