HB týdeník

týden

11. - 17.12.

Tak jako první jsou v polovině soutěže U14. Vyhrály svoji základní skupinu a postupují do extraligové nadstavby z prvního místa. Nově složený tým mi dělá samou radost. Teď už nás čekají „opravdové“ zápasy“, tak snad se z toho nezhroutíme. Jako druhé do extraligy postoupily U15, ty z místa druhého.

A teď k víkendu samému. Vzhledem k tomu, že Márty má U19, U17 i U15, musíme během lichých víkendů upravovat hrací časy, případně improvizovat. Takže se „losovalo“, kdo pojede v neděli U19, kdo U15 a kdo U13. V nabídce byl Márty, já a Kateřina.

V pátek se předehrávaly U19. Jelo se do Ústí a tým vedla Káča S. Holky vyhrály, ale asi to žádná lukrativní podívaná nebyla, soudě podle sms, které mezi Káčou a Mártym lítaly. Nicméně ze SO na NE „přenocovaly“ na 2.místě tabulky.

V sobotu jsem ráno dorazila na Aritmu a doslova mě zamrazilo. Zapomněli pustit topení. USK se na to připravilo, hráčky přišly v mikinách, teplákách a s dekami na lavičku. Čekala jsem, že mě rodiče ukamenují, ale nic se nedělo. USK nejprve hrálo s Nuslemi a pak proti nám. My minulý týden tým posílili a opět posílám velký dík na Prosek. „Poslali“ další skvělý kousek. Kuře je nejen sama o sobě výbornou hráčkou, ale zároveň jakoby mávnutím kouzelného proutku „zlepšila“ výkon dalších hráček. Vývoj utkání určila ¼, kterou jsme vyhrály 20:2. Jedinou kaňkou na dobrém výkonu byla úspěšnost střelby…V době, kdy už v hale bylo tepleji, se chystalo KP U13. 6 hráček, které odehrály PP, se běželo převléknout a v dresu Aritmy se pustily do dalšího zápasu. Nominace byla na víkend hodně náročná – jarmarky, zranění, nemoce, předvánoční akce….poslední hráčky jsem donominovávala v pátek a nakonec jsme vykutaly ze soupisky celých 10 kousků. Brandýs se pomalu nevešel na lavičku. No, koukala jsem na poločas a opět musím konstatovat, jak velkým přínosem tyto tzv. druhé soutěže jsou. Holky mají další hrací minuty, visí na nich daleko více odpovědnosti a zároveň nejsou pod tlakem výsledků.  Musíme si ale přiznat, že i přes zlepšený výkon hráček se ne a ne odlepit z posledního místa v tabulce.

V neděli s U19 jel nakonec Márty a s cílem v Liťáku vyhrát.  I v dorostu řádí nemoce (doufám, že juniorky už na vánočních jarmarcích keramické zvonečky neprodávají). Holky prý hrály dobře, vyhrály a přestože jsme nejlepší hráčky před sezónou půjčili na Nusle hrát EL,  tým se hřeje na pěkném 2.místě v DL. Mě byl svěřen do rukou elitní tým U15. Asi proto, že papírově jsme byli favoritem utkání. Jinak by mi Márty asi elitu nesvěřil….v týmu opět hodně veselá nálada, kterou přinesla účast Horymíra. Soustředění hráček před ¾ bylo pozoruhodné…hrály „meleme meleme kávu….“ Padla stovečka, ale já doma dostala vynadáno, že jsme dostaly 28 bodů !!! Z Varů jsem spěchala na Nusle, kde jsme pořádali turnaj PP U13 a tuto skupinu na neděli nafasovala Kateřina. Nutno podotknout, že si ji zvolila dobrovolně. Během cesty přichází sms, že U13 porazili Spartu…..já to tušila….Kateřina je vítězný trenér a opět se potvrdilo staré – dobré „změna je život“. Na Nusle jsem dorazila před výkopem našeho zápasu se SoHoPo. Vojta Potůček přiznal, že Sparta měla nějakou zraněnou hráčku, ale na to se historie neptá. Kateřina pak dokaučovala zápas a tady vítězná nebyla. Soupeř výborně bránil a holky nebyly schopné si připravit dobré střelecké pozice. Takže se střílely šílené haluze, které nepadaly a bohužel nepadly ani ty připravené střely.

Původně jsem ještě chtěla jet na Naděje, kde bych ale tak maximálně stíhala úklid. Časově to ale dopadlo tak, že bych dojela akorát na zamykání tělocvičny, takže jsem vše v plném rozsahu nechala na „mém“ realizačním týmu. Dle zpráv proběhlo vše v klidu, bez úrazu, děti spokojené. No a jako poslední perlička přišla zpráva od maminky z přípravky Mezi školami, že vyhráli….no, je to moje přípravka. Tedy já považuji tento víkend za úspěšný !!!

Sdílet