HB týdeník

Týden

6.11. - 12.11.

Víkend začal v pátek, když U14 předehrávaly v Plzni s DBaK U13. Tak nebyla to žádná velká pastva pro oko lačného diváka, ale „povinné“ vítězství přišlo.

Sobota byla dlouhá….v 9,00hod jsme začali na Zličíně PP U12. Prvním soupeřem byly holky z Nuslí. V ¼ zářila Aneta, v 2/4 jsme daly „krásných“ 12bodů :-(. V druhé půlce jsem už nad výkonem svěřenkyň tolik neplakala, ale přesto slzu ukápla. Ne vážně, byl to mizerný výkon. Po pauze nás čekal věčný rival – BŠ. Byly jsme připraveny, že soupeřova klíčová hráčka nastoupí v 2/4. Jenže soupeř překvapil a vyslal svoji hlavní oporu hned do úvodní části hry. Zaskočilo nás to tak, že jsme nebyly schopné ani ji ubránit, ani vymyslet nějakou smysluplnou akci v útoku. Ve 4min vedl soupeř 10:0. Holky se trošku probraly, dodržely taktické pokyny a upravily stav na konci ¼ na 9:14. Pak přišla smršť ve 2/4, kterou jsme vyhrály 28:6, stejně dobře jsme zahrály i ¾ (21:7) a bylo hotovo. Na konci zápasu už holkám svítily nadšením oči a já z nich cítila obrovskou sílu, chuť, nadšení, týmovou soudržnost. Před zápasem jsme si slíbily, že nemocné kapitánce vybojujeme body do tabulky. A protože JSME TÝM, svůj slib jsme dodržely :-).

Přejela jsem v poklidu do Plzně, kde nás čekalo domácí Áčko. A první čtvrtina byla z říše hrůzy. První koš utkání padl po 4 minutách hry…naše holky byly nedůrazné, naivní, hodné. Pak přišla úderná pětice a s chutí hrající Sára s Martinou rozehrály koncert :-). Tuto část hry jsme vyhrály 32:4. Holky pak po zbytek utkání dobře bránily, bojovaly, útok měl hlavu a patu a já byla spokojená. Do stovky chybělo 5b a to jen proto, že v závěrečné pětiminutovce nám došel střelný prach.

U17 hrály na Spartě. Naše podkošové opory byly zraněné a to je vždy pro náš tým velký problém. Zápor – porážka, klad – hrály všechny hráčky. A Márty má na toto utkání výborné hodnocení : „ Pokud mám hodnotit výkon týmu z pohledu, že se jde parta dorostenek „vyprdět“ do nejvyšší soutěže ve své věkové kategorii v ČR, pak byl náš výkon dobrý. Pokud ale mám hodnotit výkon z pohledu, že chceme dosáhnout nějakého úspěchu v této prestižní soutěži, tak pak byl náš výkon většinu zápasu neuspokojivý. Při 100% nasazením mohl být výsledek výrazně jiný.“

Bohužel prohrály i naše ženy. A nejen v sobotu. S Litoměřicemi dámám utekl začátek zápasu, na každý koš se nadřely a na druhé straně levné dostávaly. S Chomutovem sice začátek vyšel, ale pak holky fyzicky odešly a soupeř (loňský tým Ústí) využil svých bohatých zkušeností a náš, stále víceméně dorostenecký tým, už neměl šanci.

V neděli se u nás vstávalo v 7 ráno. Márty vyrazil s U17 do Strakonic a já s U12 na Nusle.

Dorostenky přivezly z jihu Čech cenné body. Bylo to hodně těžké utkání, do posledních chvil vyrovnané, vítězství bylo vydřené a sláva za něj. Více asi na fb.

U12 nejprve ráno porazily Nusle a potom Spartu. Ale i toto utkání bylo hodně vydřené. Více se dařilo první pětce, kde opět výborně zahrála Aneta. Druhá pětka se tentokráte dost trápila a v poslední části hry se soupeř přiblížil na rozdíl 10bodů. Polonemocné Nikole došel dech, Terka se ne a ne trefit, Pilarku skoro nebylo vidět, Bláhovka blbla…bylo třeba vytáhnout z lavičky nemocnou Malinu…jejích pár minut na hřišti holky nakoplo a zápas jsme dohrály v klidu. Takže i po druhém turnaji PP držíme bezporážkové vedení v soutěži.

V neděli hrála  Šmoulata ve Slaném. V prvním utkání holky porazily USK. Bránily a snažily se kombinovat, což Hedviku velice potěšilo. Vyhrály o 30b a přišel domácí tým.  Odehrávalo se vyrovnané utkání, ale bohužel se zranila Nikola a tým to úplně rozhodilo. Prohrály jsme o koš. Posledním soupeřem byl PORG. Dvě hvězdy soupeře odjely a tak se nám otevřela šance. Holky ji plně využily a díky ostatním vzájemným výsledkům soupeřů, se jim podařilo turnaj vyhrát. Takže děvčata, že by se snad všechen ten řev během týdne vyplatil ????  ...... :-)

Sdílet