HB týdeník

Týden 9. - 15.10.2017

Bez Šmoulat to máme tento víkend 5 : 3. Vítězně víkendem prošly U12 a U14, porážku utrpěly U17 a ženy.

Ženy hrály proti Strakonicím B. Z pohledu nezúčastněných i zaangažovaných osob bylo utkání vyrovnané, pěkný basket, ale nám jaksi vypadla 4/4.

U17 svůj vstup do soutěže nezvládly. Při neúčasti jedné zraněné, jedné dlouhodobě zraněné, bez 5 hráček, které před sezónou přestoupily, nově sestavený tým nepředvedl to, co by očekávalo. Když jsem večer popisovala výkon U14 a U12, Márty konstatoval, že v U17 to bylo hodně podobné.

Soutěž PP U12 jsme zahajovaly v Jenči. Hned na prvním turnaji nás čekalo BŠ a Slovanka (loni 1. a 3.místo v PP). I tým U12 prošel od loňska zásadními změnami. Přišly 3 hráčky, z toho jedna 5 dní před turnajem J.  Proti Slovance holky začaly s neuvěřitelnou chutí, nasazením a to jim vydrželo až do konce. Soupeře porazily o 80b. Následně se čekalo drama s BŠ.  Holky začaly opět bojovně, dobře bránily, dařil se rychlý protiútok a bonusem byl chytře hraný postupný útok. Po ¾ jsme vedly o 30b a když se nepodařilo klíčové hráčce BŠ ve 4/4 vývoj utkání zlomit (což už bylo prakticky nereálné),  dohrávalo se utkání v poklidu a dovedlo nás k vítězství o 50b.

Ovšem sprcha přišla v neděli. Na co jsme sáhly, to nešlo. Nepochopitelné ztráty, zoufalost, bez obrany, bez bojovnosti… Chtěla jsem být letos pozitivní trenér, ale musím se přiznat, že v neděli jsem byla reklamou na to, jak trenér neumí ustát špatný výkon svých hráček. Jak místo toho, aby tým podpořil, když se nedaří, prostě řve a šílí….byla jsem tak rozhozená, že jsem si ani neuměla spočítat, kdy mám odjet do Varů na U14….Když jsem vyjela, sešlápla jsem plyn a po 30min jízdy zjistila, že i když zbytek odcouvám, přijedu do Varů jako první. To se víceméně i stalo. A tam mě čekalo další peklo. Káča psala, že U12 nakonec porazily Spartu i Slovanku, ale rozhodně to nebyl výkon na červený diplom. ..Ve Varech holky nezačaly špatně a v půlce vedly o 17b. První 4min ¾ minus 8b. Po ¾ vedeme o 20b. Prvních 5min 4/4 minus 11b…..Byl to první soupeř v soutěži ŽL U14, který bránil. A dobře. Takže jsme ztrácely na driblinku, přihrávkách, opět jsme byly hodné, naivní, opakovaly stále stejné hloupé chyby, hořely na 1x1. Tak se basket hrát nedá. Naštěstí jsme dokázaly vyhrát, ale rozhodně máme o čem přemýšlet.

Šmoulata porazila všechny 3 soupeře. Hedvika byla mile překvapena a jediné, z čehož byla zoufalá, byla střelba. Tak klasicky „jsou to děti, to přijde“….jenže klasik jaksi zapomněl upřesnit, kdy to bude…

Sdílet