"Očima prezidentky"

Týden 11.9. -  17.9.2017
Hodnocení víkendu

Testovací víkend, aneb přípravné turnaje. Na ty vyjely U11, U13, U15 a U19.

Každý trenér, hráči i rodiče mají přání, aby hrály všechny hráčky a vyhrálo se. No to je ale skoro nereálné. Ne vždy je možné vyhrát a přitom dát všem hráčkám dostatečnou minutáž. Na přípravných turnajích je ale důležitější to, aby všechny hrály.

K ideálu se dostaly U11 a U15, které své turnaje vyhrály.

Ale jak to všechno bylo???? Smile

U19 hrály v Trutnově, vesměs proti extraligovým týmům. Nový trenér Lubor vedl tým poprvé, holky nebyly všechny, byly zapojeny holky ze S.Nusle, které tým v sezóně budou doplňovat. Takže novinek dost Smile. Holky se zcela vyšťavily a porazily Chomutov. Tím se dostaly do závěrečného boje o 5.místo právě s Nuslemi. Tam jsme prohrály a obsadily konečné 6.místo. Nicméně pro holky turnaj cenný, především s ohledem na výše uvedené novinky Smile. A jak to vypadalo, holky jsou dobře nakopnuté do nové sezóny Wink.

U15 hrály v Kožlanech a přikládám hodnocení Mártyho.

Po dost rozkouskované přípravě U15 jsme turnaj velice potřebovali... Navíc většina týmu je se mnou teprve první rok, takže tento turnaj byl především o tom, abychom si nějakým způsobem porozuměli v komunikaci a našli nějakou základní osu týmu. Bohužel dvě z nových hráček nebyly zdravotně v pořádku, tudiž turnaj víceméně proseděly, což mě mrzí... Většina zápasů byla bohužel dost nevyrovnaná... Přesto plán, že základní pětka bude po 1/4 vyhrávat o 50b se nenaplnil. Naopak, v pravděpodobně nejvyrovnanějším zápase s Plzní, nás podržela lavička a dovedla nás k výhře. Ve finále jsme nezačali vůbec dobře a neproměňovanými střelami ze slušných pozic a mizernou obranou nejvyšší  hráčky soupeře, jsme během prvního poločasu prohrávali dvouciferným rozdílem. Vzhledem k tomu, že se hrálo na hrubý čas, nic moc. Velké pozitivum v druhé půli - zlepšili jsme obranu podkošové hráčky, drželi jsme vysoké tempo hry, nutili soupeře k chybám a výsledek jsme nakonec otočili... I se štěstím jsme v prodloužení vyhráli o 2 body, jedinou kaňkou byl náš poslední útok 13s před koncem, kdy jsme ještě nabídli nepochopitelně soupeři střelu. Turnaj nám ukázal slabá místa, na kterých musíme pracovat, sezona nám začíná brzy a hned zostra... Nicméně tam musely být i dobré věci ☺ U15 si odvezly zlato z Kožlan a jsem rád, že to holky takto zvládly.

PS: Chtěl bych také velice poděkovat za super podporu a krásnou kulisu od ostaních klubů, která pomohla našim holkám k finálové výhře

A jak U13 v Jičíně ???? Tam bohužel došlo k jistým nepochopením. Do Jičína jsme vyslali vícemnéně dva týmy. 05 + 4 hráčky 06 hrály pod hlavičkou HBB a 6 hráček 06 pod hlavičkou Aritmy. A právě to, že některé hráčky hrály s Aritmou, přineslo rozladění...Holkám jsem to vysvětlila, pokusím se to krátce vysvětlit i rodičům. Každoročně hrajeme jako druhou soutež KP (letos by to bylo KP U13 pro některé 05 a všechny 06). Každoročně jsou problémy, neboť na KP nás jezdí málo. Z toho důvodu jsem pro tuto soutěž zvolila možnost ji hrát společně s Aritmou. Ta dodá vždy 5 hráček a my tedy můžeme "opět" jezdit na KP v počtu 8 hráček. Opakovaně říkám, že výsledky v KP jsou až druhořadé, hlavním cílem je to, aby holky hrály. Aby byly nuceny převzít odpovědnost, aby měly co největší herní zkušenosti. A přesně to byl cíl na turnaji. Ano, trošku mě zarazilo, že děvčata z Aritmy mají hodně nedostatků, ale o to větší příležitost měly naše holky. Pokud bych na turnaj jela s jedním týmem, pak pojede 14 hráček, ne všechny si dost zahrají (ideální počet je 12 hráček na zápas) a 4 holky by musely zůstat úplně doma. Zima poslední zápas hrála s Aritmou. Měly jsme pak poradu v šatně, kde jsem hokám vše vysvětlila a ptala se Zimáka, kde si více zahrála - s HBB, nebo s Aritmou??? Bez váhání řekla, že s Aritmou. A o tom to je...Druhý problém byl, že naše holky v dresu Aritmy spaly jinde, než HBB. To podle původních propozic nebylo. No....celý den byly všechny holky spolu v hale. Naprosto přirozně se holky obou týmů prolnuly, po vzájemném zápase šly do kruhu všechny (a to nebylo nikým nařízeno), společně jsme byly na večeři, společně v bazénu. To, že pak spaly jinde....myslím, že je jedno, zda spí Pepička s Mařičkou v pokoji v hotelu, nebo na ubytovně. Večer každý zalezl do svého pokoje a spalo se. Asi je vnímán rozdíl mezi "hotel" a "ubytovna". Byla jsem tam, viděla jsem ji. Každoročně tam spí účastníci všech možných turnajů. Hotel...zdaleka ne všechny pokoje měly sociálku, kouřilo se na chodbě, naše koupela byla skoro za trest...takže si myslím, že žádný rozdíl v ubytování nebyl. A šlo o jednu noc. Navíc tam spalo 6 holek, ne jedna. Znovu říkám, v KP se budou střídat všechny 06 i většina 05.

Nicméně k výkonům.... tým Aritmy skončil poslední. Ano, hrály 06 + takřka začínající Aritma proti 05, bylo jich 11 a měly toho dost. Ovšem z toho, co jsem viděla, musím říci, že individuální výkony našech holek měly mezery a to je fakt jedno, v kterém hrály dresu...

Tým HBB skončil na 3.místě. Odehrály jsme 2 vyrovnané zápasy a zahrály si proti tvrdému Hradci. Káča měla výhrady k obraně, ale chválila postupný útok.

U11 v Jičíně vyhrály. Vyhrály všechny 4 zápasy, z toho 3x daly více jak 100b. V těchto zápasech měly dost prostoru získávat zkušenosti nové hráčky a zkušené harcovnice předváděly parádní rychlé protiútoky. Radost se dívat Smile . Ale vraťme se trošku na zem....2 týmy byly víceméně 08 a když přišel soupeř se zkušenými hráčkami v kádru, byl rázem problém. V obraně a v postupném útoku. Nicméně tým je výborně složen a až se ostřílí nové holky, bude to super.

A ještě "pracovně" Smile:
1) tento týden jedeme B. Tedy bazén !!!!
2) ve ČT přátelák 04 ...pozor, chci odehrát s U14 a U12 ještě nějaké přáteláky
3) postupně všechny hráčky dostávají dresy. ještě se některé dovyrábějí, takže vydržte
4) zdravotní prohlídka - nezapomeňte na ni !!! A prosím předat origoš dokladu o platbě a lék.zprávy

Sdílet