HB týdeník, aneb očima prezidentky

turnaj Polsko, další vítězství EL U17, bojovné 2015 v 3x3 a info na týden od 26.2. a komu přijít fandit o víkendu

V pondělí v 1.15hod přistál bus s naší polskou výpravou na Zličíně. Ve 2.30hod jsem se dostala do postele a v 11,00hod už musela odjet na schůzku trenérů SCM a SpS, odkud jsem se vrátila ve 21hod večer. Takže k HB-týdeníku, tedy ke své každotýdenní dávce emocí, usedám tentokráte až v úterý.

Minulý týden po pauze opět naskočily do soutěže PP ženy a prohrály těsně na Proseku. Upravené tréninky směřovaly k netradičnímu průběhu víkend. Na turnaj do Polska odjela skupina U14 (2010+11), U13 (2011+12) a U11 (2013+14). Pohodová cesta, skvělé ubytování a strava, vyrovnané zápasy, kdy zejména v U14 a U13 mohl vyhrát a prohrát prakticky každý s každým a o konečném pořadí se rozhodovalo až v samém závěru turnaje. Tam bohužel štěstí nestálo na straně našich U14, které díky zranění přišly o Ďubíka, poslední zápas prohrály a to je stálo medaili. V tomto směru měly výrazně větší štěstí U13, které sice začaly drtivou prohrou, ale výkon se zápas co zápas zlepšoval a nakonec holky domů vezou stříbro, které vybojovaly pod vedením Vajdy. Zcela suverénně procházely turnajem U11 a to až do posledního zápasu, kdy soupeř chtěl vyhrát víc než my a to se mu taky nakonec i povedlo. Takže trošku s hořkou příchutí na závěr, ale přesto se holky vracejí se zlatou medailí. Ještě jednou bych ráda touto cestou poděkovala rodičům – fanouškům, kteří nás jeli podpořit, opět pomohli s převozy na místě a dalšími provozními věcmi. Jinak více o turnaji najdete v detailu zápasu v úterý večer (dřív nestíháme, ale všechny důležité momenty jsou na instagramu). Každý zahraniční turnaj je skvělou herní zkušeností, holky si zahrály proti jiným soupeřům a proti jiným stylům hry (např.jinak střídání, u U11 i trošku jinak pravidla) a na tyto skutečnosti hráčky musí reagovat. Kromě toho máme šanci poznat jiný kus země, než rodnou hroudu a to zejména s přihlédnutím k mé úchylce „průvodcování“ :-)))). A v neposlední řadě jsou tyto zážitky stmelujícím prvkem....že si naše U14 budou 2hodiny zpívat a chechtat se tak, že je to slyšet na celý autobus..... a o tom to je.

Doma zůstal zbytek klubu a ten se zapojil do pravidelného programu. Tým žen I.liga HB Aritma se představil doma a v sobotu porazil Chomutov, v neděli těsně prohrál s vedoucím týmem tabulky, Spartou. 100% úspěšnou bilanci si na palubovce Aritmy připsala i EL U17, která porazila oba Brněnské celky.

Turnaj Šmouliny čekal tým U12, tedy naše začátečnice a v Ml.Boleslavi se musely holky spolehnout jen sami na sebe, neboť nebyly doplněny zkušenějšími hráčkami a na turnaji obsadily poslední místo.

Nejtěžší situaci měla Šafrán, která vyjela na turnaj 3x3. Prakticky všechny 2014 byly na turnaji (některým končily jarňáky) a tak jsem se chtěla z turnaje omluvit. Nakonec jsme silou vůle dali dohromady holky z přípravek a skupina vyrazila do boje. Nalosování nám moc nepřálo a tak pro naše začínající holčičky bylo první setkání s „velkým“ basketem zápas proti klukům Tygři. Ale do Polska přiletěla zpráva, že se holky ničeho nelekly, bojovaly a dokonce daly koš. Tak to mám obrovskou radost, protože nám roste další ročník bojovnic.

 

INFO NA TENTO TÝDEN a další důležité informace:

  • Úterý a pátek dle rozpisu s tím, že na Radlicích jsou všechny 2011+12
  • Utkání KP U13 z 2.3. přeloženo na Aritmu na 12.3.
  • Utkání CL U19 z 2.3. odloženo, termín bude upřesněn

 

A KAM JÍT O VÍKENDU ZAFANDIT?

  • PÁTEK

Zličín 20,15hod ženy PP HB Basket - Pirelli

  • SOBOTA

Zličín 15,00hod ŽL U15 HB Basket – Tygři

  • NEDĚLE

Aritma 10,30hod KP U13 HB Basket – Benešov

Aritma 12,15hod CL U19 HB Basket – Louny

Zličín turnaj U13 9,30 a 13,00hod HB – USK, Slovanka

Zličín 14,15hod ŽL U15 HB Basket – Slovanka

PŘIJĎTE SE PODÍVAT, ZAFANDIT A UŽÍT SI HB RODINU

Sdílet