HB týdeník, aneb očima prezidentky

EL U19 bez ztráty bodu, ŽL U15 postup do extraligy, PP U11 potvrzen postup na MČR, první hrací Naděje; info týden od 29.1.

Ve čtvrtek se hrála 2 utkání. Na venkovním hřišti se představily ženy v PP, v užší rotaci a tentokráte bez trenérského vedení. Utkání zvládly a v přehlídce trojkových střel porazily BLC Sparta. V Radlicích odehrály přátelské utkání s Košicemi U13. Sestavu ovlivnily zdravotní problémy (minus 7 hráček), ale i tak nastoupilo dost hráček, které basket hrát umí. Měl to být pohodový příjemný zápas, kde byl soupeř lepší tak o 10-15b, kdybychom hrály basket a ne tu hrůzu, kterou ani v největší dávce fantazie basketem nazvat nelze.

V sobotu doma hraje pouze U11 další turnaj PP a U13 hrají NRT (nadregionální turnaj). U11 v dobré náladě a tomu odpovídajícímu výkonu poráží Spartu o 103b a paní Shelest byla trošku nespokojená, když přinesla po zápase hromadu řízků a zjistila, že smaží znovu... Takže v neděli nebyly řízečky, ale dortík a byl vznesen požadavek na výměnu pětek :-). Následně holky poráží USK, ale tam naopak jiskra chybí a zápas je trošku trápením. Obecně se ví, že v dívčím basketu pomalu odchází silná generace trenérů a zatím těch mladých kvalitních je pomálu. Ale když sleduji některé mladé trenérky, které každou chybu svých svěřenkyň ocení informací: “dobrý, nevadí, nic se nestalo“, tak nevím, zda je toto správná cesta.... Já jsem ostrá, to se ví, ale když je něco skvěle, pochválím je – a pak mě sejme Sašena, že to stejně nevnímá a že to není důležitý - jak já říkám, pochvala kazí morálku a nasazení :-)))).

V NRT nejprve hrajeme vyrovnaný zápas s Tachovem, když v prodloužení prohráváme o 7b, ale volno dostalo několik hráček základní sestavy a navíc řadu hráček zastavila nemoc. V druhém utkání proti Strakonicím se sestava lehce změnila a soupeře výrazně porážíme, což nás překvapilo – čekala jsem vyrovnaný zápas. Z venkovních hřišť přišly pěkné výsledky – U15 poráží vysokým rozdílem Vary a EL U19 poté, co vedla o 20b lehce povolila závěr zápasu a v Chomutově vyhrála o 7b. CL U19 prohrává v Plzni.

V neděli jsme se všichni vydali na hřiště našich soupeřů a přicházely tyto výsledky. Jasné vítězství a kilo navrch veze z Ústí EL U19, těžce vydřené, utrápené a těsné vítězství vezou z Chomutova ŽL U15 a zajišťují si tím postup do extraligové nadstavby. CL U19 se představilo ve Varech, holky prohrály o 28b, ale Romana nadšeně hlásila výsledek poslední čtvrtiny, kdy jsme byly lepší. Tak to máme z našeho mladičkého týmu radost :-). KP U13 na Kladně prohrálo, když se hodně nedařilo střelecky. Na Spartě pak další turnaj odehrály U11 v PP. Kromě domácího celku nás čekaly Pardubice. V obou případech jsme byly jasně lepším týmem a vyhrály, i když tomu trošku chyběla jiskra.... V našem týmu poprvé naskočila nová posila a hned se plně zapojila a s Pardubicemi si zapsala své první body.

Já a několik dalších rodin se přesouváme na Barrandov, kde Kateřina za účasti prakticky všech našich trenérů přípravek (a děkuji, sice nás bylo hodně, ale vše klapalo a měla jsem z tohoto mého týmu velkou radost) zahájila druhý letošní turnaj Nadějí. Tentokráte se už hrály „ostré“ zápasy. Děti se na to již připravovaly na přípravkách, ale teď to bylo poprvé proti někomu jinému, než kamarádkám, před rodiči, v atmosféře fandění, pískal rozhodčí, kaučoval trenér... První krůčky jsou vždy těžké, ale bylo to skvělé. A jak jsem říkala rodičům na závěr – na posledních Nadějích je nepoznáte J. Příkladem budiž Maruška, nejstarší účastnice za HB. Nejprve v pozici obránce poskakovala vedle hráče s míčem s rukama nahoře. Všichni trenéři pořád zdůrazňovali, aby děti bojovaly, sebraly míč...a v posledním zápase koukám, Maruška bojuje a bere soupeři míč. I přestože účast výrazně ovlivnily nemoce a omluvenek během soboty přišlo asi 10, tak se dětí nakonec sešlo dost a byla to bezva. A moc děkujeme rodičům, kteří se plně chopili fandění a doufám, že si akci užili.

 

INFO NA TENTO TÝDEN a další důležité informace:

  • V úterý 30.1. tréninky dle rozpisu (pozor, na Aritmě VŠECHNY 2011+12)
  • Ve středu 31.1. upraveno viz rozpis / repre-středa
  • Pátek 2. viz rozpis – pololetní prázdniny, navazuje volný víkend pro všechny a následně začínají jarňáky. Takže v pátek se netrénuje, hrají jen ženy PP!!!! Trénink dorostu dopo - info dodá Renda
  • Ve středu bude nalosována nadstavba ŽL U15 a KP U13. Než bude propojeno s naším webem, najdete na ČBF.
  • Odložená utkání ŽL U14 s Tygry, z důvodu našeho turnaje v Polsku, se odehrají ve středu 21.2. na Zličíně a ve čtvrtek 7.3. v Jenči
Sdílet