HB týdeník, aneb očima prezidentky

EL vítězně, důležitá výhra U12 a první výhra U14 v extralize; týden od 22.1.

V týdnu se nic dramatického neudálo, snad jen to, že jsem všem rozeslala mailem informace k druhé půlce sezóny, upřesnila některá data a výši příspěvků na druhé pololetí.

Zapište si do kalendáře důležité datum 22.6., kdy proběhne rozlučka se sezónou a to v tradičním duchu turnaje Beznadějí, tedy určeno pro všechny – počínaje trenéry a asistentkami, přes hráčky (zařadíme program i pro ně), konče rodiči. Akci plánuji tradičně na sobotu cca 12,00 - 19,00hod, včetně večerního posezení.

V pátek jsem měla trénink nových 2012+13....pro tyto nové hráčky je těžké dohánět zkušenější vrstevnice a přesně k tomu, aby je dohnaly, slouží tyto tréninky, kde je holek méně a je čas se jim věnovat...škoda, že opět půlka hráček nepřišla....

Po tomto tréninku jsme se vracela na halu k zápisu žen PP. Tentokráte nastaly zmatky s nominací, k tomu nějaké interní problémy a takto jsme nastoupili proti vedoucímu celku tabulky. I když holky nehrály úplně špatně, prohrály o 30b.

V sobotu se největší drama odehrávalo na Královce, kde naše U12 bojovaly o postup na MČR. Na turnaj jelo 17 hráček a v prvním zápase proti Supicím premiérově nastoupila Šarlota, volno měla Róza, která 10 dní ležela s horečkami a Kloudy, která se „blbě potkala“ s dveřmi a má 3cm díru v hlavě. Po tomto zápase jsme nastoupili proti USK. O důležitosti utkání věděli všichni a taky to bylo vidět. Já hned od počátku „střílela ostrými“ a užaslí rodiče děvčat z USK mě bezpochyby mají za největšího psychopata a tyrana dětí. Zápas byl plný emocí, tedy  včetně kaučování a udržet nervy na uzdě, vše ustát, když rozhodčí každý nájezd soupeře ocenili naším faulem...no ještě, že byl přítomný lékař J. 2minuty před koncem vedl soupeř o 5b. Ovšem skvěle zahraná koncovka našich holek přinesla neuvěřitelný obrat a výhru o 5bodů.

Moje nervová soustava zasloužila odpočinek a tak jsem se jela odreagovat na halu, kde hrály U14 a pak EL U17. U14 „sestřelila“ smůla, když Smrča v pátek před tréninkem nahlásila sádru na ruce. Přijela jsem někdy v půlce, kdy holky byly se Slovankou minus asi 12b, ale Velfl zápas prozvracela a poslední naděje padly. Ano, není to jednoduché, ale já tam opět nepostřehla nasazení, fandění, emoce.  A bez toho se těžko dá ve sportu uspět.

Pak přišla na řadu EL U17 a na lavičce hostí předposlední tým tabulky – Vary. Márty během první čtvrtiny poslal do zápasu všech 12 hráček. A pak sestavoval pětky tak, aby si co nejvíce všechny zahrály a dostaly prostor i ty, o které se bude opírat extraliga příští sezónu. Byl to tedy fičák a upřímně – dostat na plac 12 lidí, není nic jednoduchého. Ale i díky tomu – a soupeř taky hojně točil sestavu, byl zápas odehrán ve vysokém tempu. A opět škoda, že jej neviděly mladší hráčky....příkladně z U14, které hrály před tím, zůstala jen Smrča a holky u stolku....

I.liga žen HB Aritma byla na svém výjezdu na Moravu úspěšná na 50%. V počtu 7 hráček tým prohrál v Havířově a porazil Olomouc.

Neděle přinesla drama na Aritmě. Zde nejprve EL U17 poráží Chomutov a do nadstavby vstoupí jako vítěz základní části skupiny A. Mezitím na Spartě poráží U12 domácí tým. Když jsem se vrátila, volala Kateřina, že Velfl padla a v oslabené sestavě holky U14 porazily obdobně oslabený Brandýs. Bohužel se zápas neodehrál v pohodě, trenér soupeřů mě problémy s rozhodčími, byla zde nějaká zranění na straně hostí, ale nakonec jsme se mohli radovat z prvního vítězství v extraligové nadstavbě.

 

INFO NA TENTO TÝDEN a další důležité informace:

  • V pondělí 1. není trénink žen, ale trénink SCM!!!!
  • V úterý 1. tréninky dle rozpisu
  • Ve čtvrtek 1. přátelák U13, Radlice 18,30 – 20,00hod
  • Pátek 1. na Zličíně:
  • 15,00 – 16,30hod ty 2013+14, co jsou nominované na víkend na PP U11
  • 18,00 - 19,15hod 2013+14+15 nové hráčky z přípravek + méně pokročilé
  • 18,45 – 20,00hod všechny 2011+12
  • CL U19 na Radlické + ženy PP
  • 1. bude nalosována nadstavba EL U17, následně o týden později 30.1. nadstavba ŽL U15 a KP U13. Teprve potom bude připraven rozpis služeb u stolku na únor. Zároveň budou tyto zápasy vloženy na web do rozpisů soutěží.
  • Rozpis tréninků ÚT + PA na únor bude uložen na web příští týden. Budou zde rozepsány úpravy s ohledem na jarňáky a Polsko. Může tam ale případně dojít k nějakým úpravám po rozlosování posledních nadstaveb soutěží.

 

 

A KAM JÍT O VÍKENDU ZAFANDIT?

  • v sobotu na Zličíně hraje NRT U13 a PP U11
Sdílet