HB týdeník, aneb očima prezidentky

EL U19 ve dvojičkách vítězně, U11 s porážkou; týden od 18.12.; další důležitá info!!!

V týdnu proběhlo několik rošád v tréninkovém programu a až na pár výjimek, kdy ještě rodiče nejsou zcela zataženi do dění v klubu a nečtou HB týdeník, byli všichni tam, kde měli být. Bohužel nám taky ještě drhne omlouvání u některých hráček a tak občas třeba 14 dní o dítěti nic nevím....tady nejsme kroužek, kam buď dítě, přijde, nebo...ale věřím, že to i nové rodiče naučím.

Nejdůležitější zprávou týdne je, že naše U14 po vypjatém podzimu, kdy nám do cesty přicházela řada komplikací, se nakonec jako jediný tým ze 4.místa, navíc z nejtěžší základní skupiny, probojoval do extraligové nadstavby. Holkám moc gratulujeme a i když víme, že je čeká další nálož těžkých zápasů věříme, že získané zkušenosti je do dalších let herně posunou. 

A opět si dovoluji připomenout a všechny poprosit...všechny soutěže máte nalosovány během léta, máte jasně dané termíny. Včetně soutěží, u nichž na přelomu roku dojde k nadstavbové části. Chápeme, že rodina chce jet na hory, ale prosíme všechny – ctěte prosím termíny soutěží, resp. alespoň termíny „hlavních“ soutěží našich hráček = vašich dětí. Pokud nebudeme kompletní a nikdy nevíme, jak do termínu zasáhnou nemoce, tak všechna naše dřina ztrácí význam. Nemluvě o tom, že to dělá problém v týmu – většina termín ctí, pak některá jede na hory a tým ji „sežere“. Chápu, že chcete jet na hory, chápu jarňáky, ale vždy před covidem platilo pravidlo, že odjet na hory se dá v neděli po zápase a přijet z hor se dá v pátek před zápasem...o Českých horách nemluvě... a stejně tak jarňáky. PROSÍM NAHLASTE vašim trenérům včas hory, aby se v případě naprosté krize dalo utkání včas přeložit (za poplatek, který hradí klub).

Velké překvapení se událo v úterý, kdy náš tým žen v PP hostil vedoucí tým tabulky – Nusle. A přestože jsme nastoupili pouze s jednou klasickou dlouhou a občas běhala na hřišti právě Vejvina obklopena 4 rozehrávačkami, týmu se zadařilo a jasně přehráli i nuselské holky, vedoucí tým tabulky..

Víkend v žactvu byl v duchu regionálních výběrů. Řady našich mládežnických reprezentantek tak na úrovni regionálního výběru doplnily Smrča a Vilma v U14 a do širšího výběru na LODM byly pozvány Pozňa a Chuťas z U15.

Žactvo mělo soutěžní pauzu a o víkendu se představily jen nejstarší a nejmladší.

EL U19 hrála dvojičku se Strakonicemi a v obou případech šlo o jasné vítězství našich barev. CL U19 hostila doma Vary a v neděli holky jely do Loun. I po tomto kole tým stále čeká na výhru, i když výsledky se lepší....ale v sobotu jsem byla přítomna – já asi pochopím, že nejde o reprezentantky a tedy hráčky mají nějaké své výkonnostní limity, ale některé chyby byly opravdu na úrovni minižactva. Co ale vůbec nepochopím...když mi to nejde v útoku, tak sakra musím dřít v obraně....a tam jsem v řadě případů viděla hráčky jen symbolicky vyklusat...to mě tedy překvapilo. Na druhou stranu už byly úseky, které měly basketbalový nádech.

V neděli nastal souběh Šmouliny, kterou jsme pořádali a PP U11. Mé původní plány zhatilo rozlosování PP a následná neúčast Chomutova na Šmoulině a tak se nakonec turnaj odehrál v komorním složení USK, HBB U12 a HBB U11. Za U12 nastoupily nové 2012+13 a za U11 nové 2014 a 2015. Jak poté psala Nikola, která vedla mladší tým, bylo to úsměvné, ale všichni si to užili. Pro drtivou většinu holek první zápasové minuty v životě.

V U11 se vše sešlo tak nejhůř, jak jen mohlo. 3 hráčky první pětky odjely na hory, ze zbývajících 3 měla jedna ATB, druhá už 14dní polomarodí. Takže se musela roztrhat sestava a dopadlo to tak, že ne, že by 2013 doplňovaly 2014, ale naopak 2014 doplňovaly 2013, které se ale strašně trápily. Takže v prvním zápase nás Tygři poráží (pozor, dáváme celých 8 bodů za zápas!!!!), v druhém sice nehrajeme o moc lépe, ale už jsme aklimatizovány na přetlakovou halu a alespoň neumíráme a prohráváme nakonec smolně o koš. Tak snad příště budeme hrát v nějaké normální tělocvičně a v plné sestavě.

 

 

POZOR, K ODBĚRU OBJEDNÁVKY HB VYBAVENÍ !!!!

 

INFO NA TENTO TÝDEN a další informace:

  • V pondělí trénink normálně, stejně jako v úterý (dle rozpisu)
  • Středa – tréninky nejsou, na Zličíně proběhne vánoční besídka – účast hráček „povinná“, účast rodičů doporučená J
  • Čtvrtek poslední vánoční veselé tréninky podle upraveného rozpisu (rozpis ÚT a PA 12/23). Připomínám, že v Radlicích je nutno se čekat na trénink v prostoru vrátnice.
  • V pátek už netrénujeme, první trénink po pauze v úterý 2.1. dle rozpisu, který bude na webu zveřejněn během vánoční pauzy
  • Během vánoční pauzy bude zveřejněn na webu i rozpis zápisů na další období. Momentálně byly všechny hráčky v systému „střídání“ 1x na zápise a stejně tak je 1x čeká zápis na další období. Kdo půjde navíc, půjde za „odměnu“ / v tabulce označeno (O) a dostane zaplaceno.
  • V rozpise ÚT a PA na 12/23 rozepsány tréninky mezi Vánocemi
  • Na web budou zařazeny zápasy EL U14, jinak rozlosování na webu ČBF
  • Na webu – týmy / minižactvo / kategorie (U13, U12, U11) / zápasy najdete i nalosování turnajů NRT U13, U12 a U11
Sdílet