HB týdeník, aneb očima prezidentky

bitva o čelo tabulky EL U17 i PP U12; co v týdnu od 20.11. - "repra-středa", změna Šmoulinka

V pondělí jsme dohrávali odložená utkání se Spartou v PP U11. Náš tým plný energie v prvním zápase dává 99b a v druhém nakonec stovku překonal a je úžasné, jak si to všechno holky užívají, jak basketem žijí, parta šlape...je radost se na to dívat. I když někdy je uklidnit je nadlidský úkol i pro mě :-). Trénink přípravky jsme nezrušili s tím, že děti místo vlastního trénování tentokráte koukaly na zápas a fandily. Alespoň měly možnost vidět basket v dětském provedení – takto budou hrát za 2 roky :-) a zapojily se do klubového života, trenérky jim něco málo řekly k pravidlům a děti vytvořily super kotel. Je fakt, že když odcházely domů, zaslechla jsem z chodby od jednoho dítka, asi na dotaz rodiče – co jste dělali: „Nedělali jsme nic, jen jsme tam celou dobu řvali“ ....takže tak :-)))).

Za SO-NE-PO jsem odkaučovala 6 zápasů, z toho 4 s vítězným koncem a poslední, sedmý, přišel v úterý a to ženy PP. Ženy, které mám pro radost a fakt mi radost udělaly...sice mě naštvaly, že přišly pozdě, ale pak skvělým výkonem a v dobré náladě porazily výrazně zkušenější hráčky ČZU, které se v té době vyhřívaly na 3.místě tabulky. Prostě jsme je ulítaly :-).

Smutný příběh mělo páteční utkání v ŽL U14, kdy nás ochromila marodka a utkání se stalo exhibicí soupeřek z Jenče.

Sobota. Pořádáme turnaj PP U12, nemáme k dispozici domácí halu a tak pořádáme u Supic v Petrovicích a  hrají se důležitá utkání o čelo tabulky. Za mě je letos favoritem USK a potvrdilo se mi to v zápase se Slovankou. Ale čekala jsem, že vítězné tažení USK posune i do našeho zápasu. To se – pro nás naštěstí - nestalo, naopak soupeř úplně odpadl a my po výborném týmovém výkonu vyhráváme o 22b. Následně porážíme tým Jižních Supic a řízečky si dáváme hned v neděli dopoledne – ještě teplé, z kuchyně paní Piňské. Bitva o neporazitelnost ve skupině A extraligy U17 měla o víkendu dvě dějství. V tom prvním, sobotním, naše hráčky v užší rotaci v Jenči po bitvě vítězí asi o 10b. A dobrou zprávu poslal i Renda – doma vyhrává I.liga žen nad Strakonicemi.

V neděli ráno začíná U12 hned v 9hod na Slovance, kde je nám soupeřem Sparta. Vyhráváme o 50b a já mám dilema – jet domů, či na Aritmu, kde se hraje  I.liga žen, následně odveta EL U17 s Tygry a program uzavírá ŽL U14???? Nakonec vítězí varianta B a já se s foťákem přesouvám do Vokovické haly. První fotodokumentaci sbírám v zápase žen, kdy tým HB Aritma jasně poráží USK B a poprvé od spojení obou týmů vnímám dobrou náladu, pohodu, chuť hrát a spokojený je i trenér. Následně přichází EL U17 a já váhám – přináším smůlu...a potvrdilo se to. Holkám to tak úplně nesedlo a letos poprvé odešly z utkání poraženy a to o pouhé 2body. Žezlo na Aritmě přebírá U14 a tentokráte už v kompletním složení, přestože dlouhodobé zdravotní komplikace nás souží stále, zejména 2011. Chomutov porážíme po pěkném výkonu výrazným rozdílem. U12 se představily nejen v PP, ale skupina začínajících hráček, doplněná o některé zkušenější, odjela na NRT do Peček. Tam jsme prohráli jak s Brnem, tak s Pečkami, ale je fakt, že tým byl složen převážně z nových hráček, které těmito porážkami prostě musí projít.

V neděli po EL U17 se na Aritmě sešlo 5 našich hráček (Bláhová, Pilařová, Pavelcová a Večeřová s Vaňkovou) a společně odjely na reprezentační sraz U18, kde je ještě doplní jedna naše bývalá odchovankyně (Am.Štenclová) a dodatečně byla povolána ještě jedna naše hráčka (Anča Holá)....no, mít 7 hráček v širším (16 hráček) výběru, není zas tak úplně špatná vizitka naší práce....

PŘIPOMÍNÁM – objednávky HB vybavení, které se budou dodávat v prosinci, je třeba objednat přes web / HB vybavení do soboty 25.11. !!!!

INFO NA TENTO TÝDEN a další informace:

  • POZORŠmoulinka U11 v Chomutově plánovaná na neděli 26.11. se kryje s PP U11 a přesouvá se na sobotu 9.12.. Šmoulinka U12 zůstává v termínu, ale hraje se v Boleslavi. A pozor, ty, které o víkendu hrají Šmoulinu, mají v pátek trénink na Radlické.
  • Středa 22.11. – „repre-středa“ – viz rozpis ÚT a PA

 

  • Prosím o úhradu příspěvků ty, kteří tak ještě neudělali
  • Připomínám zdravotní prohlídky u sportovního lékaře – hlídejte si rok platnosti, včas se objednejte. Letos se to týká všech hráček roč.2012, 13 a těch 2014, které hrají soutěže, včetně Šmoulinky. Objednejte se v FN Motol (klinika rehabilitace a těl.lékařství – tel. 22443 5511). Následně mi donesete kopii zprávy a originál platby. Na prohlídky dostáváme dotace, adekvátní část příspěvku na prohlídku pak bude odečtena z příspěvků na sezónu.

 

 

  • V pondělí 4.12. se hraje PP žen, trénink na Zličíně bude zrušen.
  • Ve čtvrtek 25.1. odehrají U13 přátelské utkání proti týmu z Košic.
  • prosím stále kontrola u 2014 - stále se někde objevují vši :-(
Sdílet