HB týdeník, aneb očima prezidentky

ve 4 zápasech jsme dali 100b!!!; EL U19 bez ztráty bodu; info na týden po 9.10.

Přiznám se, že celý minulý týden jsem prožila ve stresu a napětí. Člověk se na sezónu připravuje, organizuje, vymýšlí, plánuje, těší se, má nějaké ambice, cíle a pak najednou přijdou rány shůry a já jen týden přihlížela, jak se vše hroutí... Soutěže se ještě pořádně nerozjely a na všech frontách jen eviduji zraněné, někdy i končící hráčky.... Ovšem osud přináší samá překvapení - i v této situaci přišel o víkendu HB – rekord....a to my, jako klub tedy rozhodně nejsme střelci....ve 4 víkendových zápasech jsme dali více jak 100 bodů!!!!

Do Pražského přeboru vstoupil náš tým žen. Je to poprvé v historii, kdy HB hraje Pražský přebor. Tým loni vyhrál Střední Čechy, ale letos se tato soutěž kryla s U19 a tak by nebylo možné zapojit dorostenky. Proto jsme se rozhodli pro přesun do Prahy. Zásadní změnou je, že se hraje v týdnu a druhou, že Pražský přebor je soutěží bývalých ligových hráček, reprezentantek a teď do toho my :-). Naše umístění očekáváme na druhém pólu tabulky než loni, ale pevně věříme, že si holky zahrají pěkné zápasy a trošku soupeřky potrápí. Tým navíc zahájil bez svého trenéra, neboť Petr se konečně dočkal a zhruba týden je majitelem nové ledviny – máme radost a přejeme brzké uzdravení. Ve své premiéře holky vedené Káčou prohrávají o 24 s Libo. A že to bude ostrá soutěž, se ukázalo hned – jedna křeč do celé nohy, jedna šitá pusa.

O víkendu se spustily v Praze i soutěže minižactva a tradičně začíná U13. Sobota se kryje s KP ve Slaném a tak pečlivě holky rozděluji. Holek je na jednu soutěž moc, na dvě tak tip ťop – musí být všechny. A to se hned v úvodu hroutí. Nakonec do Slaného odjíždí 11 hráček a prohráváme o 18b, což je velice pěkný výsledek. Na Wizards odjíždíme taky v 11ti a bez 2 hráček základní osy. Podle mě jsme už od covidu v mini nedali kilo – a první přišlo nyní, v provedení U13. Řízečky se pečou v Plzni a je to takové symbolické „zápisné“. V druhém utkání s Kralupami se trošku bojím, ale po bojovném a zodpovědném výkonu vyhráváme 59:24.

V podvečer jedu pomoci se zápisem na Aritmu na EL U19. Nejprve zjišťuji, že CL prohrává o 12b s Louny a je to škoda. Smutné je především to, že některé hráčky 05 odmítly hrát tuto soutěž a tým tak nechaly na pospas osudu a holky v CL letos opravdu nic jednoduchého nečeká. Což se potvrdilo v neděli ve Varech, kde o 100b prohrály.

Extraligové U19 nastoupily proti Ústí a zejména v první části hry to byla smršť rychlých protiútoků... Přichází zpráva z Budějovic, kde Márty s U15 dává taky stovku a tak je výzva na stole – tak co Rendo???? Třetí sobotní kilo holky přidávají a já jen žasnu....HB se snaží prezentovat skvělou obranou, ale víme, že střelci nejsme...a teď 300bodů během soboty???  

Jenže to nebylo poslední kilo. To uhrály U11 pod vedením Vejviny v Přešticích, když zcela nadregionální turnaj, včetně dovednostních a střeleckých soutěží ovládly.

Nedělní soupeři byly kvalitnější a naše výsledky odpovídají aktuálnímu stavu týmů. U15 prohrávají ve Strakonicích, U13 na domácí půdě nestačí na Tygry a Pardubice. Klubovou čest hájí EL U19, která doma poráží Chomutov a bez ztráty bodu vede po dvou kolech tabulku.

 

INFO NA TENTO TÝDEN:

  • Vše by mělo běžet podle plánu – včetně úterků a pátků (pátek Zličín všechny 2012 a 13, které budou hrát  víkendu PP U12, zbytek 2012 a 13 Radlice + dobrovolně kdo by chtěl z 2014)
  • Při kontrole dresů – chybí světlý dres č.16 (mini a žactvo)...někdo si ho musel půjčit a nevrátil.
  • Připomínám každoroční lékařské prohlídky – každá hráčka musí mít 1x do roka prohlídku u sportovního lékaře. Pohlídejte si, kdy jste byli loni a VČAS se objednejte. Následně prosím předat doklad o platbě a kopii zprávy. Děkuji
  • Pozor, zase jsou hlášeny mezi mini vši – prosím dbejte zvýšené pozornosti

 

 A KAM JÍT O VÍKENDU ZAFANDIT a spodívat se na pěkný basket?

Na Zličíně hraje extraliga U17 - v sobotu od 17,30hod proti Spartě a v neděli od 12,15hod proti USK

Na Aritmě hraje I.liga žen - v sobotu od 18,00hod proti Pardubicím a v neděli od 10,30hod proti Pečkám

 

Sdílet