HB týdeník, aneb očima prezidentky

stříbro z Kožlan U13, úspěšný vstup EL U19; info na týden od 25.9.

Předminulý týden jsem kromě basketu musela upnout trošku své pozornosti i na rodinu, neboť se mi roznemohl otec a narodil vnuk. Minulý týden onemocněl Matěj, když jsem hlídala, ale všichni borci jsou už plni sil a tak zase hurá zpět k basketu. V týdnu se otevírali přípravky. V pondělí na Zličín naskočilo přes 30 dětí a byl to docela masakr. Ostatní školy klasika – někde více, někde méně, ale věříme, že se to srovná a zase bude vše šlapat. Na několika přípravkách nastoupily nové trenérky, kterým držíme palce, by se jim práce dařila.

Nechci to ani říkat Mártymu, opět by mi vynadal, že jsem charita, ale dopadlo to jako vždy. Řada lidí opakovaně řekla, že letos bude (zejména pak 2012 a 13), já pro ně v červnu zajistila soutěže a teď nepřišli. Někteří mi ani nedokázali napsat, že nepřijdou. Největší problém budeme mít ve Šmoulině 12, kde nás bude málo a bude vždy nutná účast všech. Věřím, že to zvládneme, je to 1x do měsíce. Často tady slýchávám dotazy na „rekreační“ basket pro děti. Všem vysvětluji, že rekreační basket pro děti nelze, že je třeba projít vším do žactva a teprve tam se to rozděluje na výkonnostní a vrcholový sport. A pak když vytvořím tyto výkonností týmy, tak se na to lidi vykašlou.

O víkendu se rozjel v plné míře „lichý“ týden. 

Extraliga U19, kde je skvěle složený tým, který si svoji výbornou náladu přenesl z loňské sezóny z U17, začal hned derbíčky – v sobotu holky vyhrávají na Spartě a v neděli na Tygrech.

Ligový tým U19 v celostátní lize letos bude trpět a trenérce Romaně a týmu přejeme hodně sil a trpělivosti. Kategorie U19 je složena ze 4 ročníků – letos 2005 – 2008. Dvě naše 05 tuto soutěž odmítly hrát, 2 jsou zraněné. Jednu 06 jsme pustili na Nusle a hrát tedy budou především 08 doplněné o 07. A když pak nastoupí proti 05, které již pravidelně nastupují v týmech žen, což se stalo třeba nyní o víkendu v Klatovech a Plzni, je jasné, že naše 15tileté holky nemají vůbec nárok. Vždy máme tzv.druhé soutěže pro hráčky, které se nedostanou do extraligových týmů a pro mladší hráčky, aby zde získávaly zkušenosti. Letos to ale bude hodně bolet a tak prosím vydržte.

U15 ...jsou sice šikovné, pohodné a hodné, ale to je pro sport skoro komplikace. Navíc je neustále provázejí zdravotní komplikace. Sobotní zápas se odložil a o postupu do extraligové skupiny do druhé půlky soutěže se víceméně rozhodovalo v neděli v Plzni. Pozňa vylezla z postele, ale ani to nestačilo.

Kategorie U13 tvoří hráčky 2011+12 a celkově se i s nováčky bavíme o 31 lidech. Proto máme 3 soutěže (+ Šmoulinu 12), aby všechny dostaly prostor a všechny hrály. Pochopitelně se ale všechny soutěže U13 sejdou v jednom víkendu a tak je budu muset nějak rozdělovat a střídat, kdo co bude hrát. Tento víkend byl první zatěžkávající. Do soutěže jsme vstoupili v deseti hráčkách, doplněné o 2010 doma vítězstvím nad Wizards, ale v neděli proti kompletní sestavě Slovanky jsme fakt nárok neměli. Početnější skupina vyjela do Kožlan a vzala jsem více 2012, abych si otestovala, jak se prosadí v U13. Prosadily se. Turnaj se po dohlášení Litoměřic hrál systémem každý s každým a tak jsme v sobotu hráli v 10,00, ve 12,00, ve 14,00hod a pak ještě v 19,00hod. Holky nakonec skončily na 2.místě a do all star byla vybrána Lili Šedivcová.

 

 

INFO NA TENTO TÝDEN:

  • U mladších hráček (2012 – 2015) byly objeveny vši, prosím o zvýšenou kontrolu
  • ÚTERÝ – trénink na Aritmě bude o 30min zkrácen, protože ženy po nás hrají přátelské utkání s USK B. Můžete zůstat a dívat se, rodiče si vás mohou vyzvednout později (zápas je do 20,30hod)
  • STŘEDA - přátelák U13 platí, dresy berte oba
  • ČTVRTEK – svátek – rozepsáno v samostatném článku
  • PÁTEK – v samostatném článku

 

 

KOMU MŮŽETE PŘIJÍT O VÍKENDU FANDIT?

Ženy I.liga – Aritma – sobota 18,00hod s UP Olomouc a v neděli v 10,30hod proti Havířovu

Sdílet