HB týdeník, aneb očima prezidentky

ohlédnutí za soustředěním, zahájení nové sezóny 2023/24

Tak je to zase tady....skoro se tomu ani nechce věřit, ale sezóna 2023/24 klepe na dveře...tedy spíš zuřivě buší, neboť naše EL U19 již o víkendu zahájila přípravným turnajem v Trutnově, kde holky obsadily 3.místo. A přípravné zápasy odehrála i ŽL U15. Prostě je to tady...

Ještě krátké ohlédnutí za soustředěním, neboť letos prvně jsem „šla s dobou“ a namísto nočního sepisování veselých historek z natáčení na web, jsem používala pro informování instagram. Své znalosti jsem doplnila o „vložení příběhu“....jak obohacující pro starou bábu.

Soustředění proběhlo bez závažnějších komplikací a to včetně těch zdravotních.  U14 až EL U19 zahájila přípravu na Aritmě 9.8. pod vedením svých trenérů a nového kondičního trenéra Tomáše. Po 2denní pauze se skupina doplněná o CL U19 přesunula do Tábora, kde je čekala hlavní dávka přípravy. Starší zdravotně držely, U15 se lehce sypaly. Po 5ti dnech přijela další část a to 2011 až 2015. Na obědě se nás sešlo zhruba 120 včetně trenérů a to už některé extraligové hráčky odjely. Tím i naše fotka ze soustředění není úplná, což mě mrzí. Večer odjelo CL U19, naopak přijelo torzo žen a začalo se v nových skupinách pěkně od začátku. Atletika na ovále, výběhy v písku a mimořádně oblíbené schody se i letos staly hlavním těžištěm naší kondiční přípravy a pochopitelně k tomu i tělocvičny. A to vše v šíleném a nekončícím vedru. Po dalších 5ti dnech žactvo a dorost, ženy a nejmladší odjíždí a do poslední části zůstává zhruba 50 minižákyň. Bohužel v den odjezdu došlo k jedné nemilé události, která mě doposud hodně trápí. Jedné z hráček rodiče dali mobil, což bylo zakázáno...tedy měly ho další 2, ale ty jej na veřejnou výzvu odevzdaly. Slečna si pak vybrečela na matce odjezd domů, čímž porušily všechna pravidla. Moje reakce byla za hranou, o tom žádná, ale když řešíte 50 věcí a do toho vás někdo takto podvede....to prostě nedávám. V poslední části starší hráčky dále pokračovali na Aritmě a nám v Táboře program komplikoval déšť a zima, která přišla ze dne na den a my s trenérkami neustále hlídaly oblečení. Ale reálně se to uhlídat nedá. Každou chvíli měl někdo to samé tričko na tréninku a pak po sprše, bylo možné některé hvězdy potkat ve vestibulu bosé....a tak pořád dokola na někoho ječíte :-)))). Jinak vše ostatní jako vždy- výborně vařili, ubytko v pohodě, zázemí skvělé, trenérská parta šlapala jak dobře namazaný stroj, hráčky neuklízely a občas lítaly po chodbách a ječely jak protržené (naštěstí byl vyhrazen prostor „žvanírna“ a tam se toho semlelo ....), občas kladly neuvěřitelné dotazy, všechny byly unavené a lehce nakřápnuté stýskáním, ale neodehrávaly se žádné hysterické scény – a věřte, že už jsem jich za těch 30let viděla dost. A pro nováčky léčba šokem – po pohodové přípravce ostré tréninky, zvýšené nároky, najednou mají pocit, že jim to nejde, tlak, stýskání a šílená Brejlová....kdo přežije první soustředění, je vyhráno a přežije už vše J.  Holky – nevzdávejte to, zejména 2014. Poslední dny jsme už mazaly skoro všechny kotníky a dávaly ověřené placebo – barevný tejp nezklame nikdy. Perlou letošního soustředění ale byly potničky. Lehké upozornění pro matky na příště – dejte prosím vhodné materiály na tréninky. Poslední den jsme namazaly snad půlku osazenstva.... a to už jsem se začala děsit, co to tam máme za nemoc.

Po víkendu vstupujeme zostra do reality basketbalového života.

  • Od pondělí 4.9. normálně začínáme trénovat podle rozpisu tréninků. Ten najdete v samostatném článku v novinkách a pak v kontaktech – jak trénujeme. Skupiny jsou podrozděleny na „A“ a „B“ tak, aby to pro všechny mělo smysl. Soutěží je dost, termíny najdete jak v článku v novinkách, tak pak pod jednotlivými kategoriemi na webu. Prosím pohlídejte termíny, ať všechny soutěže vykryjeme. Pokud se naučíte s webem pracovat, najdete tam vše. Momentálně probíhá příprava na novou sezónu a tak se může stát, že tu a tam něco nebude fungovat, tak popř.pište a komunikujte přes skupiny rodičů.

 

  • Všechny hráčky trénují 4x týdně, hráčky SCM pak i pondělky. Děvčata roč.2013 by měla mít 2 tréninky v týdnu + pátek. Letos již vstupují do oficiálních soutěží. Trénink PO a ČT a ty, které hrají U12 by měly chodit ještě ve středu. Ve výjimečných případech je ještě možné pouze 1x na Zličíně a 1x na školní přípravce. Tam už vás ale moc tréninky bavit nebudou, budou tam mladší hráčky a vše se pojede znovu. V kategorii U11 dáváme ještě hráčkám šanci dělat jiný sport a pořádně se během roku rozmyslet, co dělat v budoucnu a za tím pak jít. Případně pište, probereme individuálně. Děvčata roč.2014 mají trénink PO a ČT, 1x do měsíce ještě PA ty, které již budou hrát s 2013 PP U11. Je možné jeden z tréninků nahradit tréninkem na školní přípravce, ale ty hráčky, které byly na soustředění, tak tam bych všem doporučila již jen tréninky na Zličíně. Opět – můžeme s každým řešit individuálně, pište.
  • Pohyblivé – střídající se podle hracího víkendu, jsou úterky a pátky. K tomu v pátek se bude hrát PP žen v Radlicích a podle toho se budou upřesňovat tréninky mini – vždy pátky a než se neučíte i úterky, budu rozepisovat v HB týdeníku. Ten prosím sledujte....nejenže vás vtáhne do dění v klubu, ale jsou zde vždy ty nejaktuálnější informace.

Toto úterý 5.9. – tedy před ženami, U17, U14 a U12 (sudý víkend): Zličín 17,00hod  09B+10+11A; 18,20hod EL U17;; Aritma 17,30hod 11B+12. POZOR, stejně tak bude i příští úterý!!!!

  • ČTVRTEK 7.9.

Proběhne na Zličíně náborový den. Odehrajeme turnaj minižactva a to v čase 16,00 – 20,00hod. Platí pro všechny hráčky roč. 2011 – 2014. Sraz hráček v 16,00hod, společně se protáhneme, postavíme týmy a následuje turnaj. V případě, že se dostaví zájemci z řad veřejnosti, v době pauzy zájemcům představíme náš klub a vyzkouší si basketbalové dovednosti. Trénink na Radlicích pro 11+12A není, místo nich jdou CL U19 s Romanou.

 

  • Čtvrteční trénink CL U19 je určen především pro hráčky této soutěže, ale zároveň je možné, aby chodily i ženy PP. Pondělní trénink žen a CL U19 je od 18,30hod – kdy začnete rozcvičení za lajnami a je do 20,00hod.
  • Zápasy Pražského přeboru žen proběhnou na Radlicích, kde je nutno před zápasem vyklidit koberce a tým si musí zajistit zápis. Tak trošku se již budete starat sami o sebe, pod vedením Petra Šťovíčka a Romany

Víkend 8. – 10.9. jedou na turnaj U17 (Trutnov), U14 (Kladno) a U11 (Pardubice). Info dodají trenéři.

  • V pátek 8.9. všechny tréninky zrušeny!!!! Trénují pouze EL U19 se ženamil a na Radlicích 18,00hod CL U19 - po dohodě s Romanou, kolik jich bude a doporučila bych účast žen PP, aby se před sezónou protáhly !!!!

 

  • DRESY – kdo měl odevzdat, či předat a neudělal, ať obratem udělá. KDO NEMÁ DRES, HLASTE SE, je nutno během týdne vše dodělat.

Na prahu nové sezóny přeji všem trenérům, hráčkám i rodičům a fanouškům, aby nás provázelo zdraví a štěstí a to přineslo úspěch, pohodu a spokojenost. Držme se.

Fotky ze soustředění jsou na RAJČE net, HB Basket, výběr pak na webu.

Sdílet