HB týdeník, aneb očima prezidentky

2012+13 vyhrávají Brandýský pohár, 10+11 na 5.místě

Přestože jsem poslední dobou měla pocit, že všechno celkem slušně funguje, poslední týden pro mě byl jistým zklamáním.

V rámci příprav na rozlučku jsem potřebovala spolupráci – přihlásit se, abychom věděli, kolik lidí bude, jak objednat občerstvení a kolik bude lidí v týmech + zaslat „vstupné“. To, že někteří „skalní“ nepřijdou sice mrzí, ale dá se pochopit, že jsou v práci. Co mě ale hodně zklamalo, byl přístup k vyplnění ankety... No, výsledky budou na základě došlých hlasů. Nemluvím o všech, spodek šlape výborně, ale nahoře nám to trošku drhne...

Další co mě trošku rozhodilo je stav našich juniorek, resp. účast na trénincích....Příští rok budu chytřejší, sloučím víc jednotek a skončíme dřív. Alarmující je pak situace v CL U19, komunikace s hráčkami a opět přemýšlím, zda opravdu „Bé“ týmy držet, když ty, které to mají hrát, na to kašlou. A vážím si těch, které pochopily, že asi hvězdami ŽBL nebudou, ale basket je baví a v pohodě hrají CL. A přístup typu, že si hráčka bude určovat soutěž, kterou bude hrát...???....

Uklidnit jsem se jela na turnaj do Brandýsa. Odjeli budoucí U12 a U14. Původně jsem s nimi měla jet já, ale pak mě napadlo, že by bylo fajn, aby s nimi jela už Káča. 2012+13 jsem předala Šafránkovi a Křemínkovi, aby si taky trošku vyzkoušely kaučování. A dát jim tento „materiál“...to to jde skoro samo :-). A taky že ano. Holky šly výhru za výhrou, porazily domácí A i B tým, Hradec, Trutnov. Nejvyrovnanější zápas byl s Benešovem, kde jsme o 6b „potvrdili“ letošní vítězství z Ostravy a z Brandýsa si tak holky odvezli zlaté medaile.

2010+11 skončili na velice slušném 5.místě, když zejména zápasy s těžkými soupeři - Pardubice, Hradec, Olomouc byly velice přínosné.

Víkend jsme si myslím všichni skvěle užili.

A ještě si neodpustím takové drobné střípky. Naše – už nově U12 po celý turnaj opět doprovázela parta fanoušků. Když se hrál poslední zápas s Hradcem, přišly se na chvíli podívat i U14. Stály v ochoze a připadalo mi, jakoby smutně koukaly směrem k fanouškům... Mrzí mě, že u 2010 se nepodařilo, díky covidu, postavit partu rodičů. Neříkám, že nechodí fandit, ale parta tam bohužel není.

Na turnaji byla oceněna z každého týmu 1 hráčka. Na jednu stranu je to fajn dávat individuální ocenění, ale na straně druhé je to prokletí. V Brandýse jsme byli svědky toho, jak jeden otec těsně po vyhlášení poměrně v nepřátelském duchu mluvil s nejmenovanou trenérkou družstva a jasně ji vysvětloval, že nejlepší byla jeho dcera a ocenění nedostala. Nejmenovaná, mimochodem výborná trenérka, odešla s pláčem. Byly jsme z toho s Káčou úplně otřeseny. A jak odcházíme k autu, šel za námi jiný rodič a ptal se pohrdavě dcery, „kdo to proboha vybral Pepičku Vocáskovou jako nejlepší hráčku“. Moudrý trenér se snaží tato ocenění postupně dávat všem oporám týmu. Hloupý rodič to nechápe.

 

Jinak se snažím dávat po akci fotky na RAJČE. Co není, doplním během léta a stejně je doplním na webovky.

Tento týden ještě jedeme normálně, ve čtvrtek si jdou 12+13 pro medaili na Přeborníky.

Připomínám platbu zálohy na soustředění.

Sdílet