HB týdeník, aneb očima prezidentky

U10 vyhrávají Plyšákov

V pondělí jsme se přehodili do sezóny 2023/24 a v nových tréninkových skupinách, někdo i s novými trenéry, jsme vykročili vstříc novým výzvám.

Do kategorie U11 se posunuli 2013 + 14 a poprvé se tato skupina, třebaže hodně neúplná, sešla v pondělí. A hned o víkendu je čekala první akce – Plyšákov. Již 8let vstupuje do basketbalového světa nová kategorie právě na turnaji v Olomouci. Tým jede poprvé spolu, na turnaj, kolektiv se poctivě tmelí cestou vlakem a odměnou za kterékoli umístění je plyšák, který se pak stává maskotem. S 2013 tomu nebylo jinak a musím říct, že jsem spokojená :-). Spojila se skupina 2013, které doposud trénovaly a hrály s 2012 s novými 2014. Jak jsem zjistila, nakonec bylo 2014 půlka týmu....ale můžeme být v klidu, několik šikovných 2013 ještě máme v záloze a stejně tak i 2014. Hned od nástupu do vlaku bylo jasné, že tato partička bude skvělá. Výborná nálada, nikdo neseděl stranou, všechny se zapojovaly do každé blbiny, kterou vymyslely. V pátek výrazně porážíme začínající Pardubice a Žďár, v sobotu pak Prostějov. Ideální proto, aby se hráčky rozehrály a všechny si dostatečně zahrály. První velký test je Slaný, s kterým hrajeme o 1.místo ve skupině a ve vyrovnaném zápase vyhráváme. V semifinále narážíme na Ostravu, otáčíme zápas z minus 12b na plus 10b. Nedělní finále je pražské derby – Tygři. V půlce vede soupeř 4:2, po 3/4 jdeme do vedení 8:6 my. Vše rozhoduje v poslední části hry, kdy i přes vyfaulování se naší rozehrávačky tým neuvěřitelně zabojoval a vyhráváme 22:8.

Už jsem toho hodně zažila, dost toho vyhrála, ale Plyšákov letos poprvé. Holky si vybojovaly plyšákového žraloka, Meda byla vyhlášena hráčkou týmu. Holky se ale ukazují jako skvělá parta mimo hřiště i na něm. Takže – u mě dobrý :-).

Fotky budou dnes večer na Rajčeti, stejně jako fotky z U13 z Pelhřimova.

 

Tento týden jedeme podle jarního rozpisu, bude zařazeno fyzio na některé tréninky, takže prosím všechny nováčky vše nastudovat :-).

 

O víkendu poslední Naděje a Šmoulinka, další víkend turnaj Brandýs, pak víkend volný a 24.6. rozučka. V pondělí všem přijde mail ohledně rozlučky a prosím vše vyplnit a do konce týdne zaslat zpět. Děkuji.

Sdílet