HB týdeník aneb očima prezidentky

poslední víkend sezóny - U13 na NF 2.místo 

Tak a máme to za sebou. Sezóna 2022/23 poslední víkendovou akcí U13 skončila.

Pro mě třetí víkend a jak se říká, do třetice všeho dobrého a zlého. Už celý týden mě soužila těžká choroba rýmička, která o víkendu gradovala a fakt mi nebylo úplně do zpěvu. V úterý ladíme auta do Pelhřimova, kam U13 směřovaly na Národní festival. Nejprve to vypadalo, že nebude mít kdo jet, nakonec aut bylo víc než dost a jak se záhy ukázalo, sláva za to. Já naložila svoji posádku a s dostatečným časovým limitem jsme vyrazily směr východ. D1 celkem v pohodě, ale v zúženích před Mirošovicemi se mě nějak začala klepat kola, pak to začalo smrdět...a já měla někde v žaludku blbé pocity před odjezdem.... Zajíždím do odstavného pruhu, který je díky zúžením minimální a skoro až v pangejtu. Okamžitě alarmujeme Hedviku, ať zastaví a naloží holky. „Moudře“ vylézám z auta a jako blondýna otevírám kapotu. Pak mi dochází, že je to úplně zbytečné, že tam stejně nic neuvidím a i kdybych viděla, stejně s tím nic neudělám. To už přichází dálničáři s dotazem, co se děje, že tam fakt stát nemohu. A žasnou, když do pangejtu před nás najíždí další dvě auta a půl metru od nás sviští kamiony. Hedvika ještě stihla odchytit pí.Shelest. Blesku-rychle s maximální opatrností přesazujeme holky z mého auta a obě posádky vyráží. Já taky s tím, že dálničáři pojedou se mnou a odstavíme to v Mirošovicích, kde si přesednu a jedeme dál. Jenže u Mirošovic pumpu nevidíme a posádky jedou dál. Já sjíždím, taky nevidím pumpu a auto jede. Takže zpět na D1 a pomalu si to šinu směr Morava. V momentě, kdy mě můj dálniční doprovod míjí a zdviženým palcem si potvrzujeme, že je vše ok, se začnou klepat kola. Je konečná. Zajíždím k motorestu Naháč, odstavuji auto a začínám řešit, jak se dostat do Pelhřimova. Taxi..... Tak nevím, jak v kterých klubech, ale u nás trenér jezdí na turnaj do Pelhřimova taxíkem.... Pan taxikář, když mě viděl, jak na mě visí 3 zavazadla, jak huhňám a věřím, že stihneme zápas, byl shovívavý a dal mi slevu. Zápas stíhám.  

Nutno podotknout, že roč.2010 je kategorie, kterou naprosto zničil covid. Loni na NF byly 4 týmy, letos se podařilo sehnat 7, ale i tak je to alarmující - kde jsou další týmy???? A do náborů se hlásí řada 2010, ale je jasné, že už stávající hráčky nezvládnou dohnat.

Začínáme s KP Brno, kterým máme co vracet za porážku ve Žďáru. A vracíme se vším všudy, vyhráváme o 30b. Jdeme se najíst, ubytovat a máme volné odpoledne. A co v Pelhřimově, městě rekordů? - muzeum kuriozit. Zde nutno podotknout, že jsem opravdu neměla šťastný víkend – vyšly jsme do města, já jdu dělat fotky a ejhle, ve foťáku není baterie - je na nabíječce v pokoji....a raději ani nepřiznávám, co vše jsem zapomněla doma. Večeře, spát a ráno šlapeme do tělocvičny, kde se střetneme s Děčínem, který je doplněn o elitní hráčky z Ústí. Předvedly jsme naprosto odevzdaný výkon, prohráváme a do další části turnaje postupujeme z 2.místa, a odpoledne vyzveme Brandýs. To už holky chtějí hrát, naše obrana je v plném nasazení a i přestože se ne všem oporám úplně daří, jasně vyhráváme. Ač se nám moc nechce, absolvujeme večerní soutěže a jsem trošku překvapena, když v kategorii U13 soutěžíme ve střelbě z postů.

Neděle patří finále. Vše se celý víkend protahuje a tak i finále začíná se zpožděním. Zatímco my v Praze hrajeme mini bez přestávek za hoďku, zde byl poločas až 10minut a týmy chodily na poradu do šatny. My tentokráte do finále nastupujeme úplně s jinou chutí, jdeme do vedení a to, byť jednobodové držíme i v poločase, z čehož jsou severočeši notně zaskočeni. O zápase prakticky rozhodla 3/4, kde jsme ztratili vedení. Ale neuvěřitelným nasazením se vracíme ještě do hry a 11vt před koncem za stavu minus 1b Machura vypichuje míč a jde ke koši. Rozhodčí píská přenášený driblink....kruté. Finále tak končí tím nejtěsnějším rozdílem, bohužel ve prospěch soupeře, ale já byla na své holky pyšná. Všechny hrály s nasazením, minimálně se chybovalo, výborně se dařilo oporám a tentokráte skvěle zahrály všechny a i ty, které zpravidla na hřišti není moc vidět, např. Ema Vejplachová a Isa Černá.

S 2010 jsem se rozloučila 2.místem. Do velkého basketu posílám tým, který začátek své basketbalové éry vůbec neměl jednoduchý, de-facto vznikl během covidu, neměl moc prostoru se sžít. Ale přesto věřím, že jsme udělaly dost práce a i ony jednou budou skvělými hráčkami.

Sezóna sice končí, ale o to více prostoru se dostává novým hráčkám, které se na svoji basketbalovou kariéru teprve chystají – 2013+2014.

V sobotu holky odehrály Špunty. Skvěle si dopoledne na Sokole Pražském užily a ještě navíc vyhrály. V neděli pak většinu doplněnou o další hráčky čekala Šmoulinka na domácí půdě. Tam jsme sice porazily jen Kralupy, ale statečně jsme bojovaly se staršími a urostlejšími hráčkami Ostravy i Litoměřic.

 

 

 

 

 

POZOR

Drobné úpravy v rozpise tréninků do 21.5. (tabulka zaslaná mailem):

Pondělí 15.5. – trénink 2013+12 od 15,30hod Zličín normálně, stejně i přípravka.

Úterý 16.5. – tréninky na Aritmě normálně, na Zličíně přátelák U15 (více JUPÍ)

Středa 17.5. – trénujeme normálně (jen 2011 + 2010 volno)

Čtvrtek 18.5. – 16,00hod Zličín 2012+13 normálně, CL U19 normálně; ženy I.liga normálně; 08+09 Aritma 17,00hod (2010+11 volno)

Pátek 19.5. – 18,00hod Radlice nové 2012 + 2013+14

 

PLÁNOVANÝ TURNAJ U11 na 20.5. ZRUŠEN !!!!, resp.odložen na září

 

Od pondělí 22.5. se přesouváme do nové sezóny.

Hráčky roč.2004 postupují do kategorie žen.

U19 = 2005+06+07+08. Budeme hrát EL U19 a CL U19 (Renda + Romana)

U17 = 2007+08+09. Budeme hrát EL U17 (Márty). CL U17 nepostavíme, hráčky budou hostovat do jiných týmů.

U15 = 09+10. Budeme hrát ŽL U15 (Márty).

U14 = 10+11. Budeme hrát ŽL U14 (Kateřina).

U13 = 2011+12. Budeme hrát PP U13 a KP U13.

U12 = 2012+13. Budeme hrát PP U12.

U11 = 2013+14. Budeme hrát PP U11.

Všechny kategorie mini (U11,12,13 = Hanka + asistentky). U10 / Šmoulinka = Hedvika.

Mailem dostanete rozpis tréninků tak, jak je připraven na sezónu 2023/24, tedy platný od 1.9.2023. Od něj a nových skupin (viz výše) vychází rozpis tréninků na jarní období, tedy od 22.5. do 23.6.

Nezapomeňte – sobota 24.6. rozlučka J. Program upřesním.

Sdílet