HB týdeník, aneb očima prezidentky

boj EL U19 o postup na MČR, U11 slaví postup na NF, další Naděje

Sezóna se řítí do finále a o nervákové okamžiky není nouze.

Postup na Mistrovství ČR má zajištěnu EL U17.  Do play-off o účast na MČR se pustila v pátek EL U19. Soupeře z Ústí už známe ze základní části a zápasy s ním nebyly jednoduché. Utkání se hrálo na Aritmě a přestože se o víkendu hrály ještě další soutěže, našlo se dost diváků, kteří přišli holkám zafandit.  Za což díky. Viděla jsem zpoza stolku ne moc přesvědčivý výkon našich hráček, kterým svázala ruce zodpovědnost, zatímco soupeř hrál s chutí a mohl jen překvapit. Navíc si myslím, že na hráčkách, které jsou v repre, byla vidět únava. Táhnout 2 soutěže a ještě repre srazy, což si myslím, že se někde musí projevit. Holky doma vyhrávají, ale trenér se obává kotle a atmosféry v Ústí. A asi se nemýlil. V Ústí prohráváme a poslední a rozhodující zápas se přesouvá zpět do Prahy, tentokráte na Zličín, ve středu od 17,30hod. Tak pevně věřím, že i ve středu najdou do haly cestu diváci a naše holky v boji podpoří.

Na „konečnou“ dojela i soutěž ŽL U15. Ukončujeme ji asi plni smíšených pocitů. V sobotu holky vyhrávají o 3b v Chomutově a v neděli o 3b naopak prohrávají v Plzni. Pro 09 to letos bylo hodně náročné a je určitě dobře, že soutěž končí a přijde čas si odpočinout, srovnat se a stanovit si plány na další rok. Jako náplast za všechny letošní rány osudu holky dostaly nabídku se zúčastnit jako sparing-partner kamerových zkoušek před turnajem Final4 Euroligy. Ve čtvrtek večer tak vyrazily na Královku a večerní akci si skvěle užily. Díky patří trenérce USK U14, která si právě naše holky k této akci vybrala.

V sobotu pro U13 doplňujeme program Nadregionálním turnajem, který se koná v Plzni. Přicházejí nějaké omluvenky a tak jedeme bez 3 hráček základní osy. Ale na druhou stranu je dobře si vyzkoušet, jak by se bez opor hrálo. Bohužel nic moc....o 2b prohráváme s Plzní, když Velflovi je špatně a Julča M. odbíhá v posledních vteřinách zvracet rovnou z hřiště. Přiznám se, že nasazení některých hráček mě opravdu rozběsnilo a tak jsem proti Benešovu postavila 2011 a 2010. Prohráváme. Nakonec porážíme až Sokolov, kdy už konečně začínáme hrát a zapojují se všechny hráčky. Toto byl přesně turnaj, kde výsledek byl to nejposlednější, ale každá měla nějaký úkol a byl prostor se věci učit. Navíc každá minuta na hřišti jen a jen dobře.

Z Plzně rovnou přejíždím na Zličín, kde pořádáme turnaj PP U11. Je to poslední kolo, tzv.dvojičky a hrajeme v sobotu a totéž pak v neděli dopoledne. Nás čekají BŠ Tygři a přímý souboj o postup na MČR, resp. Národní finále. Miluji matiku – 1 a 1 jsou vždy 2 a je jasno. Pokud jsme chtěli postoupit, bylo jasné, že musíme 2x vyhrát a více jak o 19b v součtu. Bohužel tým opustila jedna z klíčových opor a ještě je dlouhodobě mimo Píňa, v týdnu marodila Eva... Letos se NF a Festival pořádají oboje v Ostravě. Nějak nás pořadatel zapomněl oslovit a tak se vše narychlo papírovalo v pátek. Já, protože jsem skromná, jsem poslala přihlášku na Festival. Ale s tím, že není v Praze dohráno. V sobotu jsem si připadala jako na Mistrovství světa a nejbližšího okolí. Tedy především ze stravy soupeře to bylo hodně vyhecované a ambice soupeře byly tradičně až skoro přehnané....je to U11 ....Jenže letos je jasné, že pokud nepostoupí, již nestihnou MČR pořádat, aby byl tým této akce účastníkem. Nemyslím si, že bychom měly lepší družstvo, ale byly jsme pokornější a nepřemotivované. V sobotu za doprovodu několika bubnů, trubek a obrovského fandění naše holky zúročují čerstvě získané zkušenosti z Klatov a soupeře přehrávají o 28b. Jenže není vyhráno a pokud chceme postoupit, musíme v neděli vyhrát, ale stačí třeba o 1b. Opět za doprovodu fanoušků sledujeme v úvodu nervózní výkon hráček na obou stranách, ale pak přichází na řadu Rózina a Diana a podruhé soupeře jasně přehráváme. Takže píšu do Ostravy, že měním přihlášku a na NF jedeme letos my. A ještě jakási odpověď „davu“. Všechny hráčky mini udělaly během sezóny posun a jsem za to moc ráda. Mojí snahou je zapojit do hry všechny hráčky, někdy to sice bolí a třeba je to i na úkor výsledku, ale myslím si, že se to vyplatí. 2012 mají to štěstí, že jsou parta, mají větší chtíč a mají „rozdílové“ hráče. V klíčovém zápase hraje 10 hráček, 9 scoruje, ale 2 jsou vždy dvouciferné.

 

Kromě toho máme potvrzenou účast na Festivalu U13 12. – 14.5. v Pelhřimově a stejně tak na Festivalu U12, který proběhne ve Žďáru n/S ve dnech 5. – 7.5.

V neděli závěr naší bitvy s BŠ sledují holky CL U19 a následně je čeká zápas s Kladnem, který vyhráváme.

A nedělní odpoledne patří Nadějím. Tam bohužel už nestíhám zajet, protože se na mě doma valí hromada práce, kterou je třeba udělat. Kateřina je po operaci kolene, moje „domácí nasazení“ jede dál, jen už s vidinou, že se stav Kateřiny bude každým dnem lepšit. Na Nadějích jsou opět nejlepší kluci z Wizards a Kladna, ale pro naše holky je to především o zkušenostech.

A ještě k plánům na příští rok. Nedávno jsem všechny oslovila s dotazem, kdo končí, či přestupuje, abych podle toho postavila soutěže. Úplně jsem se neptala na to, kdo co chce hrát a kde. To bych ten klub vůbec nemusela řídit, ztratilo by to veškerou koncepci a smysl, jak je to tu nastavené. Já tady připravuji soutěže tak, aby to mělo smysl a význam nejen pro klub, ale především pro hráčky. A pokud by si každý diktoval, co chce, celé to spadne, můžeme to zavřít a nebo z toho udělat kroužek. Věřte, že každý rok někdo dělá přijímačky, každý rok jde někdo na střední školu, každý rok někdo maturuje. Dělám to 30 let a vím, že je to jen a pouze o vůli a dohodě. A uvědomte si, že pokud vyřadíte 1 trénink či druhou soutěž, klesá vaše připravenost na hlavní soutěž. Takže bych byla ráda, aby všechny hráčky hrály dvě soutěže tak, jak je to pro ně nastavené, tedy včetně tréninků a v individuálních případech (škola, zdravotní problémy) pak budou hráčky v druhých soutěžích dostávat častěji volno. Naší snahou je zajistit pro všechny 2 soutěže a pro všechny na té úrovni, aby hrály a ne seděly na lavičce. Nebo v případně těch, co jsou na hraně, zajistit pendlování. Bohužel největší problém je aktuálně v ročnících, které zcela rozbil covid a zde nevím, zda dokážeme sestavit týmy a upřímně zvažuji, jakou hrát druhou soutěž. Za mě je lepší hrát nižší a vyhrávat, než hrát vyšší a dostávat každé kolo nařezáno. Takže si musíme reálně přiznat kvantitu hráček a stejně tak i kvalitu. A v případě potřeby využít  hostování. A budu ráda, když dokážeme zajistit, aby ty, co třeba už hostovaly, nemusely hostovat další rok. Bohužel ale nedokážu zázraky.

Změny na tento týden:

  • Úterý trénink U15 na Aritmě (17,30 – 19,00hod), trénink EL U19 na Zličíně (18,15 – 20,00hod)
  • Středa Zličín 15,00 – 16,30hod Zličín U12 (2011+12), pak utkání EL U19 od 17,30hod, zůstáváme fandit!!! Na Aritmě 16,30 – 18,00hod ŽL U14 a 18,00 – 19,30hod EL U17

VŠECHNY ZVEME – ZLIČÍN 17,30HOD, STŘEDA – PŘIJĎTE PODPOŘIT NAŠE U19 v boji o postup na MČR!!!

A jedna prosba – máme zadaný projekt v zaměstnaneckých dotacích ČEZu. Pokud někdo v ČEZu pracujete, či nějaký Váš známý, podpořte náš projekt. Díky

Do středy všem pošlu do mailu rozpis na období 20.4.  – 21.5., kde je rozepsána příprava na všechna MČR a F. Pokud budou potřebovat hráčky omluvenky do školy, dejte vědět, napíšu a pošlu.

Sdílet