HB týdeník, aneb očima prezidentky

Velikonoce 

Kratší první dubnový týden vyvrcholil Velikonočními svátky. HB si drží svoji klubovou tradici – Velikonoce trávíme v Klatovech na turnaji, doprovázejí nás rodiče, takže si jdeme společně užít sportu, dobré nálady a tak trošku ty party hráček a rodičů potmelit.

Po letech covidových pakáren jsem zase měla pocit, že to vypadá tak, jak bych byla ráda, aby HB žilo. Jako jedna rodina, která si fandí, podporuje se, všem bije HB srdce a soupeři nás chválí za předvedené výkony.

Zatímco starší kategorie odpočívali před vrcholem sezóny, U14, U12 a U11 vyrazili na turnaj. Vyjelo se ve čtvrtek společně busem. 40 hráček doprovázela Bára, v Klatovech jsem se přidala já a Eliška Žílová. Ta převzala pozici kauče u U14 místo Káči, já měla U11 a Bára U12. Ty jely jako čisté 2011 (1 nejela), bylo jich 11, což by mělo stačit, když se hrálo na zkrácený čas. Jenže těsně před odjezdem to odpískala Nora (kotník), ale naštěstí místo ní jela Bára J. A pak se to už začalo sypat...Johana kolena, první kotník Alice, druhý Škapina, pak alergická reakce Kaliny....naštěstí se ve většině případů podařilo tým doplnit 2012tkami, bohužel kromě důležitého  zápasu s Kralupami, který jsme nakonec prohráli.

První zápasy máme ve čtvrtek v podvečer. U12 prohrávají se Žilinou o 7b, U14 poráží domácí tým a U11 naráží na první chlapecké družstvo a to z Mariboru (prohra o 28b). A jak se záhy ukázalo, holky během turnaje nakonec žádný dívčí tým nepotkaly a tak nezbývalo než se rvát a rvát.

Spíme v tělocvičně, kterou máme jen pro sebe, je to super, ale je to na samém konci Klatov a ve většině případů na nás padly zápasy na protilehlém kopečku. Krutý je hrací čas v 8,00hod, kterým v pátek začíná Bára. My vyrážíme krátce po nich. 10min na Voříškárnu, další 15min do jídelny. Snídaně a pokračujeme dalších 15min do kopečka. Odpoledne jsem myslela, že umřu, necítila jsem nohy a moje odhodlání Klatovy odchodit padlo. Přichází na řadu auto, rodiče a převozy.... U12 poráží Ústí a U11 dostávají další nakládačku od Chemnitzu. Pak se přesouváme na Vodojem, kde svádí bitvu U14 s děvčaty z Mnichova. U12 i U11 udělali obrovský kotel a to včetně rodičů a hnali holky za každým míčem. A U14 ze sebe nechaly spadnout všechny ty trable a deprese z posledních týdnů v soutěži a konečně táhly jako tým a to včetně lavičky. A tam už seděla v dresu Chuťas. Bylo to skvělé a ještě navíc s bonusem vítězství o 2b. U12 ještě kolem poledne porážejí Klatovy a to už za výpomoci U11 a pak vyrážejí do bazénu. I U11 odpoledne čeká místní tým a opět kluci. A zde už je vidět, že jsme se otrkaly a jasně vyhráváme, čímž si zajišťujeme postup do čtvrtfinále. U14 odpoledne čeká ještě jeden těžký zápas s týmem Hessen. I další německý tým ale poznal hořkost porážky. Bohužel ale přichází zranění a v sobotu dopo Krejbině dávají ruku do sádry (zlomený prst). Na holky se přijela podívat i Kraťaska, která už vypadala po otřesu mozku lépe, ale hrát nesměla.

V sobotu další problém, když Kalina dostává alergickou reakci, U12 je 9 a nastupují proti Kralupům. Jenže hrají i U12 a tak není jak vypomoci. Kralupy nás nakonec poráží, U12 končí ve skupině na 3.místě. U14 v poklidu ráno přehrávají Pelhřimov a skupinu vyhrávají. U11 ve čtvrtfinále prohrávají s Domažlicemi...a zase klasika. 4 borci na trojce, 1 hvězda hraje. Po zápase mi říká fanoušek Domažlic, že jsme byli lepším týmem, že holky hrály kolektivně, zatímco u nich 2 hráči. Venku je hnusně a celá naše HB kolona se přesouvá společně po Klatovech ze zápasu na zápas a všichni fandí. U12 doplněné o 2012 jasně přehrávají Tachov a v neděli je čeká zápas o 5.místo. Všichni jdeme na U14 a vidíme dobrou hru našich holek, která je vede k vítězství nad Žďárem a v neděli se můžeme těšit na finále. Náročnou bitvu svádí i U11, poráží kluky Rockets a i U11 budou bojovat o 5.místo.

U14 už převzala Kateřina, ale Eliška odvedla skvělou práci a na nedalo ji to a vrátila se na finále. Když jsme ve čtvrtek přijeli, nějak jsme si dělali srandičky a Eliška říkala: „Jakou sis mě vychovala, takovou mě máš.“  No kdybych vychovala několik takových Elišek, tak bych byla upřímně šťastná.

V neděli hrají od 8,00hod U11. Večerní mejdan s rodiči byl fajn, škoda, že mi v neděli nebylo ráno úplně do skoku...jak je člověk starej, tak je blbej.... Ale nedalo se nic dělat. Proti nám nastoupili kluci z Benešova a protože U11 už byly rozjeté, kluci bohužel neměli šanci a naše holky doslova a do písmene vybojovaly krásné 5.místo. Následoval rychlý přesun na U12, některé hráčky rovnou v dresech a naskočily do zápasu proti Ústí. I zde HB slavilo úspěch a lehce rozložená U12 si z Klatov taky veze 5.místo. Pak jsme šli balit, nezúčastnili se závěrečného ceremoniálu a tak teprve nyní můžeme gratulovat Rózině Štikové a Anetě Vančurové, které se dostaly do all-star. Zatímco U11 a U12 opouštějí Klatovy, čekají U14 na finále. Tam holky poprvé poznávají hořkost porážky, navíc té nejtěsnější a z Klatov vezou stříbro. V all-star byla Sára Pozníčková, ale obrovská pochvala patří všem holkám. Především, že v sobě zase našly týmového ducha, radost a chuť bojovat.

 

Další týden je o pondělí kratší a i potom přinese drobné úpravy.

Ty 09, které byly v Klatovech a v pondělí na kempu, mají v úterý volno (pro ostatní platí trénink), středa trénink normálně.

U14 připomínám čtvrteční akci na Královce – kamerové zkoušky na Final – four. Hráčky, které jdou na Královku netrénují, ostatní normálně trénink.

Pátek hraje o postup na MČR EL U19 a to od 17,30hod na Aritmě. Trénink od 15,00hod na Zličíně pro U11 platí, ruší se trénink U13 na Radlicích. Všichni jedeme fandit na Aritmu. U15 mají trénink normálně.

Sdílet