HB týdeník, aneb očima prezidentky

první dubnový víkend - ženy udržely I.ligu, končí soutěž PP U12, ŽL U14 prohrálo, vítězně se vrátila EL U17 z Brna

Ve středu se odehrávalo řádné kolo ŽL U15 a hrálo se derbíčko na Spartě. Naše družina je čím dál tím méně početná (zranění, nemoce), ale i pod taktovkou Káči, když Márty se připravoval na důležitý víkend s EL U17, holky dokázaly stodůleckého souseda přehrát.

Víkend byl pro některé kategorie veledůležitý.

V sobotu ráno se přesouvám do Jenče, kde nás čeká v krásných 8,30hod duel s Wizards v PP U12. Nejsme kompletní, ale vyhráváme. Odjíždím domů, kýbl, hadr a využívám situace, kdy Kůďa odváží děti k druhé babičce a plně se věnuji gruntování bytu. Pobyt mé zraněné dcery a její rodiny v mém bytě je poměrně náročný pro všechny zúčastněné a nekonečný příběh úklidu mě vyčerpává. Nicméně byt byl zcela prázdný a tak jsem si pár hodin samoty doslova užívala. Káča se kolem oběda vrátila ze Sadské, kde s U14 sice prohráli, ale odehráli vyrovnané utkání. Pak si Káča pouští TV com. V Brně na KP se do boje o co nejlepší postavení v tabulce pro MČR pouští naše EL U17. Nezdá se, že by nám rozhodčí byli nějak nakloněni, naše procento úspěšnosti na střelbě je víc než žalostné, ale v dramatickém závěru nakonec KP porážíme. Moje domácnost je nablýskaná, přebírám Matěje od Kůdi, ale obratem ho předávám Káče a já jedu na Aritmu. Ruce se mi klepou nervozitou, nervy pracují a připadám si, jako když jedu k maturitě. Náš nápad spojit HB mládežnickou pyramidu s I.ligou Aritmy se zdál všem dobrý. Přiznejme si, že spojení zkušených hráček a mladé krve trošku drhlo a musela jsem nastoupit do role „spojovatele“ a to v době, když už bylo jasné, že naše loď se pomalu, ale jistě potápí. A protože se nečekaně nehraje v I.lize baráž, bylo sobotní utkání, také s KP Brno jasnou a přímou bitvou o všechno. Jestli jste tak kolem 19,30hod slyšeli obrovskou ránu, tak to mi padl kámen ze srdce a všichni se na Aritmě radovali, protože I.liga je udržena a my můžeme náš projekt v klidu rozvíjet, neboť jsme první velkou bouřku společně ustáli. A děkuji všem holkám a rodičům, kteří přišli ženy podpořit.

V neděli ženy HB Aritma hostily Žabiny a Márty v 8,00hod vykopával s EL U17 na Žabinách. V obou případech se odehrála vyrovnaná bitva a v obou případech skončilo score rozdílem 2bodů. Na Aritmě +2b Žabiny, na Žabinách +2b naše holky. EL U17 tak končí na 2.místě, nyní je čeká delší pauza a pak už MČR v Hradci. U12 pokračovali na Hovorčovické, kde nedělní turnaj pořádali Kralupy. Nejprve hrajeme proti Kralupům a další ranní omluvenky mě děsí. Nastupujeme v 11ti a ze základní rotace chybí 6 hráček!!!! Naštěstí ani kralupácké holky nebyly kompletní a tak jsme nakonec vyhráli. Následovalo přerušení turnaje a na řadu přišlo utkání ŽL U14, Slovanka – HB Basket a pro nás poslední naděje, jak na MČR postoupit. Jenže daleko větší hlad po vítězství měl soupeř, který do utkání doslova vlétl a smetl vše, co mu stálo v cestě. Vyhecovaná lavička hnala hráčky na hřišti za každým míčem a naše hráčky byly totálně zaskočené. Naše lavička seděla a ani nedutala, hráčky na hřišti se trápily a slovankovský uragán smetl Kraťase tak, že měla otřes mozku. Musela jsem seřvat naši střídačku, protože bez vyhecování, nasazení, emocí se sport nedá dělat, natož vyhrávat. A vůbec nechápu – Slovanka nás řezala jak psi a naše holky se nechaly....já dostat na hřišti ránu, tak hned dvě vrátím.... V poločase to bylo na ručník, Slovanka se nesla na vítězné vlně, ale naše holky se nakonec přeci jen nedaly tak úplně lacino, v druhé půlce zabojovaly, euforii soupeře trošku zabrzdily, ale na vítězství to opravdu nestačilo. Dnes byl soupeř jasně lepší a naše kapitola postup na MČR se definitivně uzavřela. Poslední tečkou víkendu bylo utkání PP U12 se Spartou, kde sice nepředvádíme žádný oslnivý basket, ale vyhráváme a i letos končíme v Praze na 4.místě. A poslední, kdo se o víkendu představil, byly naše nejmladší. V dalším turnaji Šmoulinky porazili jak Brandýs, tak Boleslav a ještě zažili kuriozitu. Lomnice si popletla soutěže a přijela s mixem starších hráčů a hráček. Hedvika se domluvila, že si zkusíme zahrát proti nejmladším hráčům soupeře...po první čtvrtině ale soupeř z boje odstoupil, protože naše holky kluky ničily obranou a chlapci soupeře by z toho měli doživotní trauma....

V pondělí, úterý a ve středu se trénuje normálně. Pokud se budou dělat nějaké úpravy u starších, budou vás trenéři informovat. Starší pak mají ČT a PA volno.

Ve čtvrtek odjíždí skupiny U14, U12 a U11 na turnaj do Klatov. Odjezd je ve 13,00hod z parkoviště u fotbalového hřiště na Zličíně. Sraz 12,30hod, každá odevzdá u odjezdu 230,-Kč na dopravu. Pokud by jelo méně hráček, cena by se zvedla na 240,-Kč.

Jelikož jedeme busem, vemte si klidně matračky na spaní, bus nás vyhodí u školy, kde spíme. Zde došlo ke změně, jsme ubytovány na ZŠ Tolstého, vchod z ul.Voříškova. Rozlosování turnaje již najdete na webu turnaje. Vzhledem k tomu, že skupina U12 je nejméně početná a máme marody (doufáme, že nakonec pojedou všechny), budou s nimi některé zápasy hrát 2012, kterých je naopak dost. Vše budeme ladit na místě. Každá kategorie si vezme 3 míče na rozcvičení. Nezapomeňte na týmové HB oblečení a plavky!!! A má být zima déšť.

Velikonoční pondělí je volné pro všechny, odpolední kempík pak čeká U17.

Sdílet