HB týdeník, aneb očima prezidentky

EL U19 poráží Spartu; končí soutěže KP žen, PP i KP U13; vyhráváme NRT U11

Po jarních prázdninách vstupujeme do závěrečné části sezony. Některé soutěže končí, u některých přichází vrchol.

Během jarňáků Prahy 1 – 5 nebyly tréninky úplně plnohodnotné, ale s tím se počítalo. Tento týden rozhodily režim odložené zápasy a znovu se vracím k tématu hory X odložené zápasy. Opět se skláním před všemi našimi rodiči, kteří „pochopili“ a odjezdy a příjezd z hor ladí v návaznosti na soutěže – příjezd pátek, odjezd neděle. Děkuji. A zase si přísahám, že příští rok již nikomu z důvodu jarňáků zápas neodložím a pevně věřím, že nevyměknu a dodržím to. Všechna odložení jen přinášejí problémy do tréninkového programu a bohužel jsou kluby, které tuto situaci zneužívají a stejně tak situaci, kdy nemají klíčovou hráčku - „nemám klíčovou hráčku = odkládám a ideálně na termín až za XY, až bude zdravá“.  Tak trošku v tomto duchu se letos odehrává soutěž ŽL U14.....a protože vrchol hráčské kariéry by měl být v U19, je skoro komické, že některé kluby se k tomuto uchylují už v U14. A znovu se tak nenápadně dotýkám tématu, jak to dopadá, když v týmu „hraje“ 1 hráčka a ostatní jsou diváky na hřišti....

V úterý dohrávala U15 v Ústí. Bez dvou opor bylo utkání víceméně v rukou 09 a ty bohužel potkalo úplné zhroucení. V Ústí prohráváme o 30b. Ve středu 09 pokračují v Jenči. Termín odložení byl dostatečně daleko od původního termínu, aby se hráčky domácích stačily vykurýrovat. Ale je třeba si taky zamést před vlastním prahem. 09 bojují s nepřízní osudu, zdravotní problémy tým úplně rozložily zevnitř, padla na ně deka, ale bohužel místo vyhecování se do závěrečných bojů přišla rezignace a U14 víceméně ztrácejí šanci na účast na MČR. Ve čtvrtek nastupují k poslednímu utkání v KP ženy. Výsledek utkání již nemůže nic na našem pořadí změnit, tuto soutěž letos vyhráváme. Holky odjely sami a ve vyhecovaném zápase na Kladně bohužel letošní pouť soutěží KP zakončily porážkou.

O víkendu se vracíme do zápasového rytmu. Na Aritmě ke svým utkáním nastupují obě U19. V lize U19 bojují naše holky o udržení v soutěži, což už je splněno a drží střed tabulky. V sobotu prohrávají s Litoměřicemi, které tabulku vedou a v neděli poráží Most. Extraligové hráčky odehrály poslední zápasy v nadstavbě A. V sobotu na výškovou převahu vedoucího týmu soutěže – Žabin nestačily, ale v neděli trošku překvapivě porazily Spartu. Nyní holky čeká závěrečná a rozhodující bitva o postup na MČR.

Kromě toho se hrálo U13 a letos naposledy souběh soutěže KP a PP. V sobotu jsem povolala na KP i 2012, ale omluvenek bylo tolik, že se na Slovanku odjelo v 9ti a prohráli jsme o třídu. Do posledního turnaje PP U13 jsme nastupovali s tím, že už je všechno jasné. Nejprve skoro o 40b prohráváme s urostlými hráčkami Pardubic, pak jdeme „týmovat“ – společně na oběd a odpoledne porážíme 60b Spartu. V KP U13 nastupujeme v neděli k poslednímu zápasu a letošní soutěž zakončujeme výhrou v Českém Brodě. Naopak nedělní utkání PP bylo zrušeno, neboť Nuslím se rozpadl ze zdravotních důvodů tým. A i v této soutěži šlo o poslední kolo a v PP U13 končíme na 4.místě – tedy stejně jako loni, akorát titul z Prahy si letos odvezou do Pardubic, z pražáků jsme třetí. V KP nejsme poslední!!!

Já neděli trávím na Zličíně, kde pořádáme nadregionální turnaj U11. Trošku jsem měla strach, neboť v sestavě chyběly 4 hráčky základní rotace a šanci tak dostaly další 2013. Kromě první čtvrtiny prvního zápasu ale holky hrály dobře, bojovaly, makaly a zaslouženě porazily postupně Benešov, Pardubice a Plzeň. Tedy budoucí účastníky Národního finále, kam my se bohužel z Prahy nedostaneme. A zase je mi smutno, jak je to v tom našem mini špatně. Shodou okolností se ke mně během týdne dostal mail, kde se trenér kluků z Mělníka vyjádřil k situaci v minižactvu. Že to vůbec nefunguje a celý systém je špatně. Bohužel ani loni nově zvolené vedení mini nic nezměnilo. Nedá se nic dělat, jedeme dál. Budeme makat a ono se nám to vše jednou vrátí.

 

POZOR

tento týden se ve středu se hraje řádné ŽL U15, nicméně trénink U14 je normálně - pro všechny 2010 a nenominované 2009!!!

 

 

Sdílet