HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 21.+22.1.; postup EL U17; další důležité organizační informace

Týden začal dohrávkou odložených zápasů PP U11. Zatím co víkend jsme zakončili vítězstvím v derby s Tygry v U19, týden jsme zahájili porážkou se stejným soupeřem a to hned 2x, v kategorii U11. V přímém souboji o 2.místo v tabulce jsme nějak nezvládly tíhu situace a to asi včetně mě. Všichni víme, jaký tým je, jak dokáže hrát a ono to najednou vůbec nefungovalo. Omluvou pro holky je, že dlouhodobé zdravotní problémy během prosince nám rozbily tréninkovou přípravu a nějak se nám ještě nepovedlo nastartovat vnitřní motor týmu. Ale věřím, že to přijde.

V pondělí dopo jsem odevzdala auto do servisu. Ve středu jsem dělala vzorové hodiny na jedné ZŠ, kde máme málo naplněnou přípravku. Sockou jsem jela tam, tři tělocviky, sockou zpátky, 2 hodiny na úklid, než přijedou vnoučátka, sockou na trénink, sockou zpět, převzít vnoučata. Bohužel musím přiznat, že to už pro mě není a večer jsem měla dost. Na náborech mi naštěstí pomáhala Ema Bláhová, povedlo se nám draftovat nějaké děti a tak to alespoň k něčemu bylo. Ve čtvrtek nám na jednu hodinu třída nedorazila – asi zapomněla a pak jsem zůstala bez Emy. Přišlo 35 dětí, dvě spojené třídy a jedna byla poměrně těžko zkrotitelná. Navíc jsem si vzala jiný batoh a tudíž neměla píšťalku. Zachránila mě paní tělocvikářka, když mi půjčila jakousi mačkací. Takže jsem popajdávala po tělocvičně, ječela „ticho“, zuřivě mačkala píšťalku a děti ječely. Jo a ještě jsem měla jen 30min...no masakr. Odpo tréninky nestíhám, neboť nestíháme bez mého auta přípravku na Socháňce a děti.

V sobotu ráno nasněží – tak jsem zase trnula, zda hodím hubu jako v prosinci a zase budu fňukat, jak mi bolí moje zánovní kyčel. Zimní boty totiž nemám (kvůli týdnu zimy v Praze si nic kupovat nebudu). Na U11 chybí Rouťas, v sobotu ráno narychlo povolávám Vrabčáka a byla to šťastná volba – odvezli mi na halu a Andy hrála výborně :-). Porážíme Spartu a ve vyhroceném zápase i USK a po XX letech si ze zápasu odnáším technickou. Já rozhodčí běžně vůbec neřeším, ale toto už bylo přes čáru. Své výhrady k výkonu sudích měli i naši fanoušci, které rozhodčí upozornil, že jsme na mini, máme jít dětem vzorem a chovat se fair play. S tím se asi všichni ztotožníme, ale je třeba, aby se takto prezentovali i páni situace, tedy rozhodčí.

S rozhodčími je obecně problém, neboť jich je obrovský nedostatek. Jakoby vypadla jedna celá generace – po palubovkách běhají (a někdy už moc ne) starší zkušení rozhodčí, kteří už basketu dali hodně a objevuje se hodně mladých, ale opravdu mladých – 16 – 20let, kterým ale ještě zkušenosti chybí. A není to tak dávno, co jsem se s někým bavila o tom, že se výrazně zlepšilo chování rodičů (v Praze „zlobí“ jen Slovanka), že nikdo na rozhodčí nekřičí a je pohoda. Mě při zápase rozhodčí nezajímají, nekřičím na ně, technickou jsem dostala naposledy s 04, když byly mini, ale tady už to prostě fakt nešlo.

Odpo jde hrát Káča, Márty měl hlídat, ale měl horečku. Takže stolek pomohli rodiče a já opět převzala děti…přiznám se, že už jsem měla dost. Hrály jsme hru „na uklízenou“, kdy oni vyhazují všechny hračky z bedny a já za nimi lezu po čtyřech a zase je do bedny vracím. Natálie chce chodit a tak jak se hnu, tak mi visí na nohavicích, Mates „babiko honit“ a začne běhat po bytě, ale mě visi na kalhotách Natálie.... a když jsem se plazila po břiše ve vlastním bytě, neboť jsme si zrovna hrály „na housenky“, prosebně jsem upírala oči k hodinám…kde je ta Káča…. Ta přijíždí s úsměvem. U14 poráží Slovanku o bod.  Chuťas je v nemocnici a tak ji všichni zdravíme na dálku s přáním brzkého uzdravení a výhra je dárkem pro ni.

V neděli pokračují U11 na Spartě v nafukovačce. Je zde teplo a 2012 zde dokonce umí dýchat (2011 ne). Porážíme Wizards i Spartu. Na domácí palubovce nejprve nastupují U17 k posledními zápasu základní části. Holky nad USK vítězí a do další části soutěže jdou z druhého místa základní skupiny a čekají je soupeři z druhé skupiny. Následně nastupují U14 proti výběru středních Čech pod hlavičkou Sadská. To už není ani Pozňa a tak je cílem se s vedoucím týmem tabulky porvat i bez opor a neprohrát s ostudou. Šmoulata vyrazila do Jičína a protože nepřijel Kolín, hrály se jen 2 utkání a akce byla doplněna o soutěže. Tým odjel bez některých 13tek, které hrály PP a domů se vracel s porážkami jak od kluků Tygrů, tak od místních děvčat.

POZOR  

  • V pondělí mají volno ty, které odehrály PP U11 jak v PO, tak o víkendu a chodí na všechny tréninky v týdnu (Týna, Kloudy, Dia, Šestka, Agina a Saša)
  • Středa 25.1. – hraje se utkání ŽL U15 od 16,45hod. Úprava tréninků v samostatném článku
  • Připomínám i zápas PP U13 v pondělí 30.1.
  • Připomínám turnaj 3.2. pro U12
  • Do konce ledna bude rozeslán mail ohledně platby druhé části příspěvků.
  • Jarní turnaje – posílala jsem mailem, vše bude v samostatném článku
  • V samostatném článku rozepsány jarní prázdniny
  • tento pátek - viz samostatný článek
Sdílet