HB týdeník, aneb očima prezidentky

"lichý" víkend 14. + 15.1. úspěšný, postup EL U19; TURNAJE JARO 

Myslela jsem, že pohádky po Novém roce skončily, ale tento týden se jedna odehrála i v HB. V minulém HB týdeníku jsem si postěžovala na problémy se zdravotními prohlídkami. A pár dní poté přišla podivná objednávka do HB shopu, na 2 klíčenky v řádu jednotek tisíc. Tak jsem si říkala, že si zase někdo dělá legraci, v poho, je fajn začít nový rok veselou náladou. Pak jsem si ale všimla, že objednavatelem je osoba nám známá. Onen dotyčný, nejmenovaný otec nejmenované hráčky, která sem hostovala a prožila zde roky, na něž ráda vzpomíná, onen štědrý pán si naší práce váží a poslal nejen peníze, ale i mail, z kterého mi zase naskočila husina. A zase jsem musela zabrouzdat do hlubin své duše a uvědomit si, že to co děláme má smysl a jsou lidé, kteří to vidí a umí ocenit. A není to jen o částce, která přistála na účtu, i když i ta je pro nás cenná, ale je to o uznání naší, někdy tak trošku nevděčné práce. Poděkování nepatřilo jen mě, ale i trenérům Mártymu a Rendovi, kteří hráčku trénovali. Za ty roky, co tuto práci dělám, jsem už pochopila (ale byla to dřina a přišlo to až v posledních letech), že se člověk nemůže zavděčit všem. Ale musí svoji práci dělat tak, aby měl čisté svědomí a mohl se sám sobě podívat do tváře. Poctivost, slušnost a pokora může být v první vlně tak trošku směšná?, jsem za pitomce?, ale opět se mi tímto potvrdilo, že je to cesta správná. A protože vím, že onen dotyčný pán tyto řádky čte, ještě jednou mu touto polooficiální cestou děkuji a myslím, že i on ví, „jak to všechno je“. Děkujeme.

Jak jsem uvedla, nějakou dobu se už tomuto řemeslu věnuji - za rok to bude 30 let, co si říkám trenér. Rukama mi prošlo neuvěřitelné množství holek a tak čekám, kdy mi ty první budou vodit svoje děti (holky roč.1983). A v sobotu to přišlo. Tedy ne tak úplně přesně. S U13 jsme přijely na Spartu k dalšímu turnaji PP. Přišla za mnou mladá paní z tábora soupeře a představila se. Ano, byla to jedna z prvních mých hráček. No a že má holku na Spartě, tak za to hned dostala vynadáno :-)))).

Sobota byla celkem úspěšná.

Nejprve se v sobotu představily naše U10 – tedy 2013+14. Na dalším setkání Špuntů zazářily, vyhrály obě utkání a myslím, že si akci všichni moc užili, soudě ze zaslaných videí a zpráv rodičů.  V roli trenérů se představila Markéta Šafránková a Žofia Vajdová, které tradičně taktéž čekalo zapojení se do soutěží.

 

U13 v nafukovačce na Spartě nebyly schopny dát koš a tak trošku zklamaly rodiče, kteří se těšili na parádní basket, který holky předvedly na prosincovém turnaji. V utrápeném zápase jsme Spartu porazily. Druhé utkání jsme hrály až v podvečer a proti nám „přerostlé“ Pardubice. Sice jsme  nehrály úplně výborně, ale do půlky jsme vedly. Pak se u soupeře kromě 190cm vysoké pivotmanky rozehrály i další a my si zapisujeme další porážku v soutěži.

Na domácí půdě nejprve v lize U15 porážíme Ústí a pak si postup do první osmičky vítězstvím nad Slovankou zajišťují naše extraligové U19. Super a moc týmu gratulujeme.

Protože se o víkendu opět sešlo KP i PP U13, musela jsem lehce čarovat se sestavami a v sobotu zapojit i 2012. A bohužel zrovna se soupeřem nejtěžším – Sadskou. S trenérkou jsme byly domluveny, že ji dám vědět, jaké hráčky na utkání pošlu (zda „A“ 2010, či 201 +12) a ona podle toho postaví také tým. Psala jsem jí to, ale asi to úplně neklaplo. Nejvíce mě ale mrzí, že se mi nepodařilo vše zkoordinovat tak, aby se Sadskou hrály 2010, pro které by to bylo zajímavé utkání.

 

V neděli začínaly U13 v PP a to na Nuslích, kde vyhrály. Na Zličíně první zápas odehráli U15 a ke stovce proti Litoměřicím chyběly 3 body. Následně si ženy KP poradily s Brandýsem a vítěznou tečku za domácím trojblokem udělaly holky U13 v KP. Tentokráte hrály i některé hráčky základní rotace 2010 a Poděbrady jsme zdolaly. Poslední kdo nastoupil, byli U19, které čekal poslední zápas v základní skupině proti „sousedovi“ v tabulce. A derbíčko s Tygry tentokráte přineslo radost našim barvám.

 

POZOR  

  • Může se to zdát brzo, ale již chodí nabídky na tradiční jarní turnaje.

Velikonoce 6. – 9.4. / Klatovy pro 2011 a 2012

                                       pro 2007+08 a 09+10 ještě potvrdí trenéři, zda týmy pojedou

Plyšákov 26. – 28.5. / Olomouc pro 2013+14  JEDEME URČITĚ

Brandýs 9. – 11.6.  pro 2010+11 a pro 2012+13  JEDEME URČITĚ

PROSÍM POČÍTEJTE S TĚMITO TERMÍNY !!!!!

  • Dále je tady možnost jet na turnaj do Španělska, k moři, 26.6. – 2.7., kategorie U13 a starší. Upřímně, nebude to levné, ale když jsme tam byli naposledy, bylo to super. My začneme zjišťovat podrobnosti a vy přemýšlejte, zda pojedete.
Sdílet