HB týdeník, aneb očima prezidentky

úspěšný víkend 19.+20.11. i svátek 17.11. a první Naděje

Začneme jednou velice pozitivní zprávou a dalším klubovým úspěchem. Počet met se pomalu tenčí a zdá se, že zbývá už jen ŽBL…..V pondělí Výbor ČBF schválil návrh komise mládeže a byli jsme zařazeni do programu SCM – tedy jsme Sportovním centrem mládež. Velice si tohoto postavení vážíme a já děkuji všem hráčkám, trenérům i rodičům za odvedenou práci, která nás zařadila do špičky českého basketbalu. A děkujeme i svazu, který naši práci ocenil.

Sváteční čtvrtek se hrálo a bylo toho dost. Jsem ráda, že rodiče situaci pochopili a neodjelo se na chaty, chalupy a k babičkám, děkujeme.

Já prožila celý den v hale. Nejprve se hrála doma EL U19. Zcela tradičně se nepodařilo rozběhnout TVcom, ale zdá se, že i nově natažený internet je slabý. Bohužel těsně před výkopem klekl i program technického zápisu a tak diváci, kteří chtěli sledovat průběh zápasu v teple svých domovů, měli smůlu. Nám se prostě tyto věci nedaří….Melounek celý zápas natočila a poctivě potom během zápasu U15 dopsala do techničáku. Naše holky proti USK začaly dobře, resp.hrály 3/4 dobře, byly +21b, ale soupeř nic nevzdal, začalo se mu dařit, na nás začala padat deka, holky se úplně rozložily, mrtvá lavička nedokázala vzkřísit hráčky na palubovce a tak jsme nakonec vítězství stěží uhájili.

Poté nastoupili U15 proti Spartě. Nechci nijak dehonestovat výkon hostí, ale rozhodně nejde o zralý tým. Ovšem výkon našich hráček byl opravdu … pozoruhodný….zejména první polovina byla na úrovni U12 a vyhrožovala jsem Mártymu, že pokud prohrají, ruším tuto tréninkovou skupinu….Holkám to opravdu brutálně nešlo, trápily se a byla to jedna z nejhorších sportovních podívaných za ….nevím, jak dlouho. Naštěstí v druhé půlce se výkon zlepšil a nakonec skoro padlo kilo, ale…. 

Bára vzala trénink  mixu celého mini, já naložila ženy a vyrazila směr Český Brod. Ty „ženy“, které ráno odehrály vítěznou odvetu s Tygrama v CL U19, což dopo hlásila spokojená Romana. I holky měly radost z vítězství, ale zřejmě si dobré chvilky vybraly a v Brodě jsme utrpěly svoji první letošní porážku. Některé momenty mi trošku připomínaly U15…přehazovaná pod košem, ztráty při vyhození z autu, prohrané souboje 1:1, doskok a kondičně to vypadalo, že moc netrénujeme….(no ono ženy poslední dobou moc netrénují….třeba toto pondělí se po víkendu většina učila…)

 

Sobota. Nejprve přichází fotka ze Strakonic, kde naše extraligové U19 vybojovali další vítězství a drží 3.místo ve skupině A.

Bohužel druhou porážku si připsaly KP  ženy v Kolíně. V minitělocvičně postavil soupeř na 40minut zónu, rozhodčí nezvolili stejný metr (na fauly 11:25), ale i tak jsme udělaly moc chyb a nebyly schopny dát koš. Jak hrál Márty se dozvídám složitou obklikou, ale chápu, že asi není čím se chlubit – Plzeň doma U15 porážejí o pouhé 2b.

První vítězství si připisujeme v KP U13, když doma porážíme Č.Brod. Do nominace jsem dala všechny 2010,11 i 12 doufala, že v prodlouženém víkendu se podaří postavit 10 hráček. Děkujeme rodičům, protože holek nakonec bylo víc než dost a na víkend se tak vystřídaly.

A pochvalu si od Nikoly zasloužily Špunti. Na prvním letošním setkání holky o 2b prohrály ve finále, bojovaly a Nikola žasla, jak se od soustředění zlepšily.

 

Neděle. Na domácí palubovce hostí ŽL U15 Strakonice, vedoucí tým tabulky a prohrávají pouze o 13b. Asi jiný průběh, než jsem viděla ve čtvrtek.

Na to pokračuje KP U13 a opět v 15ti hráčkách, doplněno o hráčky „Á“týmu 2010 a tak se radujeme z dalšího vítězství, tentokráte nad Slovankou.

A protože byly odpoledne první Naděje, nemohu se ženami KP do Poděbrad. Roli kauče převzala Romana a opět se ukázalo, že já jsem tam na….. Holky doposud neporažený tým těsně porazily a mě nezbývá, než gratulovat.

Naděje 2022. 12tý ročník našich oblíbených Nadějí začal. První se jako problém ukázalo špatné datum. Když jsme dávali všechny termíny během léta dohromady, bylo těžké v našlapané termínovce vůbec nějakou volnou neděli najít. A to, že je svátek a bude ředitelské volno a všichni někde v trapu, tak to mě tedy nedošlo vůbec. Nicméně přípravky jsou plné, některé praskají ve švech a tak jsme doufali, že někdo přijde a odpoledne si užijeme. Zase mě čeká velká dřina. Všechny „naučit“ žít basketem, reagovat na termíny a skamarádit se s JUPÍm. Kladno postavilo 3 týmy, Wizards 1 a my slepili ze 7 týmů 4. A tradičně první Naděje soutěžíme. Můj dokonalý tým trenérů opět fungoval jak dobře promazaný stroj a tak se v jedné tělocvičně soutěžilo ve střelbě, v druhé běhalo a driblovalo. Na samý závěr pak přišla nejoblíbenější disciplína – opičí dráha. Názorně vše předvedla Hedvika, což si zasloužilo potlesk na otevřené scéně i obdiv dětí a nás trenérů. Na závěr přišlo vyhlášení cen. Ale kdo byl první a kdo poslední opravdu nebylo vůbec důležité. Důležité bylo, že děti přišly, sportovaly, mohly se předvést svým rodičům, ti skvěle fandili, poznaly trenéry i tu Hanku, která je neustále zasypává nějakými pokyny.

A musím konstatovat, že nám tam běhá zase pěkná řádka šikovných dětí a tak věřím, že se během letoška podaří sestavit další silný a úspěšný ročník – 2013+14. Tedy že další 2013+14 zčnou chodit na pondělní tréninky na Zličín. Už se na ně těšíme. Všem děkujeme za účast, věřím, že všichni odcházeli spokojení a s přesvědčením, že HB Basket je dobrá volba pro jejich děti.

Sdílet