HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 30.4.+1.5. - EL U17 na MČR míří ze 4.místa / info na další týden

Konec basketu v Čechách….?????

Obávám se, že český basket jde do ***** Tedy alespoň ten mini. Částečně vinou svazu, částečně covidem, kdy řada lidí zpohodlněla.  Tento víkend se hrálo Národní finále (tedy MČR pro mini) v kategorii U11. Díky nesmyslným oblastem, kde v každé soutěže fungují jinak a vyústí do stejného finále (což je samo o sobě nesmysl) nastala situace, že se hraje U11, ale některé kraje údajně dohrávají U12. NF je naplněno a jedou i Strakonice, které jsme nyní v Klatovech porazily – proč? Protože nikdo jiný v oblasti není…. Vždy bylo ještě jakési „B“ NF, zvané Festival, kde nastupovaly týmy na 2.,3.místech. Slovanka tento Festival chtěla pořádat….přihlásily se 3 družstva !!!!! A tak se ptám – kde jsou všechny týmy? 2 roky se nehrálo, tak bych čekala, že nyní všechny turnaje budou praskat ve švech, protože děti potřebují hrát, hrát a hrát. A ono nic….

Do toho posílá rozpis Varnsdorf, pořadatel Festivalu U12, kam máme jet příští víkend – mají 4 týmy…..

Pevně věřím, že příští rok dojde ke změnám, jinak basket v Čechách vymře.

Sezóna 2021/22 jde do finále. O víkendu dohrály KP ženy a EL U17. Všechny ostatní soutěže už jsou dohrány a to včetně NRL U15 – tam vygradovala zoufalá situace malého počtu hráček, věčných zraněných a soutěž jsme museli odhlásit (už nebyl, kdo by dohrál dohrávky). Na druhou stranu klobouk dolů, že jsme to nakonec zvládli až sem, protože v září jsem hodně licitovala, zda to nevzdat už na počátku sezóny. A moc děkuji Petrovi Vrzalovi, který se o tým skvěle postaral.

Ženy KP v sobotu nastoupily doma proti Čelákovicím a celkem s přehledem vyhrály o 30. Márty na Královce poráží USK a v neděli i Strakonice a soutěž extraligy U17 končí na skvělém 4.místě…kdo by to byl před soutěží řekl. Márty letos dokázal dva zázraky…. Holky postupují na MČR a víkend 6. – 8.5. prožijí v Hradci, kde budou systémem play-off bojovat o konečné umístění.

A tento víkend v Hradci začínají U15 MČR, kde hned na úvod narazí na super těžký Hradec. Holky budou rádi za každého HB-fanouška a kdo nepřijede, držte holkám palce.

Tréninky příští týden:

  • do tréninkového procesu vrací U19
  • U15 se připravují na MČR
  • úterý opět spojena 1.skupina Mártyho a Báry – na Arabské a bude to tak ještě další týden, kdy se bude Márty připravovat na MČR U17
  • STŘEDEČNÍ TRÉNINK DL U17 (17,00hod Arabská) S OKAMŽITOU PLATNOSTÍ do konce sezóny ZRUŠEN !!!! Nikdo tam nechodí…..
  • pátek odjíždí na turnaj i U12
  • pátek tréninky : 15,30 – 17,30hod Zličín všechny 08+09

                             17,30 – 19,00hod Zličín všechny 03+04+05+06, které se nepřipravují na MČR U17

Jiné tréninky v pátek nejsou

Naštěstí budoucnost HB je zajištěna. V neděli bylo další kolo Nadějí a tentokráte jsem se mohla zúčastnit. Našich dětí moc přijít nemělo, ale nakonec jich přišlo hodně, z čehož jsem měla velkou radost. Postavili jsme 4 HB týmy, já narychlo musela na místě předělat připravený rozpis a pak se rozběhl maraton zápasů. Děti byly skvělé – dlouho jsem je neviděla a byla jsem mile překvapena jejich výkony. Kdo byl první a kdo poslední je jedno. Důležité je, že děti hrály, užily si to a my, i naše partnerské kluby, máme s kým pracovat. A co mě navíc úplně dojalo, je HB- trenérský tým. Vždy jsem si vše dělala sama a žila v přesvědčení, že to tak má být a navíc si to udělám sama nejlépe. Teď mám kolem sebe skvělé holky, které aniž bych musela dávat pokyny, šlapou. Vždy jsem se vracela z Nadějí úplně vyřízená. Tentokráte v pohodě, s úsměvem, v klidu. Všem moc děkuji, stejně jako trenérům partnerských klubů, kteří se aktivně na průběhu Nadějí spolupodílejí.

PŘIPOMÍNÁM  -všichni dostali do mailu plán na další sezónu. U těch, kdo má hrát ženy a U17 čekám vyjádření k návrhu. Ostatní – kdo se neozve, počítám s tím, že s návrhem souhlasí.

Sdílet