HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 2.+ 3.4. - některé soutěže končí; dorbné úpravy na další týden

V pondělí jsem jela na valnou hromadu minibasketu. Už před časem jsme s Ivanem Zábranským byli na svaze a diskutovali na téma, že by se něco mělo změnit v mini, že není možné, aby každý kraj měl jinak soutěže a z toho se šlo na Národní finále, že v některých krajích nejsou týmy a tak postupuje automaticky vždy ten jeden, co tam je. Celé roky „hlásám“, že jsem pro zrušení oblastí a mít centrální řízení. Pozor a blýská se na lepší časy – přijde prý návrh z 10 krajů ponížit na 6. Zrušit „prázdné“ oblasti a jakoby rozprášit středočeský, což je stran dojíždění na zápasy nejlogičtější, žel neprůstřelné…zase je to o lidech a jejich vlivu.  Takže by jich mělo být 7. No sláva, alespoň něco. A dokonce se mluvilo i o jiném systému soutěží – centrálně přihlásit, rozdělit družstva podle dojezdu a pak rozdělit vedení soutěží do krajů. Ideální stav, který plně podporuji. Blbý je, že ČBF měsíc před valnou hromadou neposlalo žádné informace…ostatně nic nového.

V úterý dohrávali DL U17. 6 hráček, v půlce dorazila Alice. Basket nic moc, ale cíl je už jen jeden – soutěž dohrát a nezranit se. O prohře s Nuslemi rozhodla 1/4, kdy jsme byly opravdu hodně vlažné a daly celých 5b. Obecně letošní DL U17 -  jeden velký provar.

Ve středu ráno poplach – na Praze 13 havárie vody a tak řešíme se Spartou, zda vůbec dohrávku budeme hrát, když jsou školy zavřené a v bublině na Spartě si na WC nikdo nedojde…. Já tam několik let trénovala a žádné WC tam tehdy nebylo, běhalo se do křoví, takže mě to až tak neděsilo. A zápas? My hrály blbě, Sparta ještě hůř a rozhodčí taky žádná sláva, takže moc basketbalové parády k vidění nebylo. Až poslední čtvrtina, kde naše holky pochopily kouzlo rychlých protiútoků.

V pátek dohrávají obě naše U19. A protože letos nemáme dobrou sezónu, porážky přivezly obě skupiny. EL ze Sparty, DL z Litoměřic.

V sobotu začínám já na hale v 8,00hod. Povaluji se v posteli a říkám si, kolik asi tak může být hodin…8,05….no, už mám být 5min na hale. Naštěstí v Praze, i přes konkurenční bitvu, je mezi kluby mini pohodová nálada a tak mě Slovanka, ani Nusle neukamenovali. Čas jsem si nařídila skvěle, jen den jsem zapomněla upravit…

My hrajeme U13 proti Slovance. Těsně před výkopem nemáme lidi ke stolku – mini vždy píší rodiče (navíc se to hodí do budoucna, kdyby někdy stolek vypadl, aby to někdo uměl napsat). Všichni přišli „tak akorát na začátek“… aby k zápisu nemohli…???... Takže to vypadalo, že budu kaučovat od stolku. Velké díky patří Lence Svatoňové ze Slovanky, které vstala z hlediště a šla zápis napsat.

Prohráváme o 20b a mě je smutno. Opět nám chybí víc drzosti, dravosti, k tomu se rozpadla první pětka (nemoce) a opět jsme byli svědkem tragické úspěšnosti střelby (a to jsme třeba v pátek 20min jen střílely….). Zoufalá, nešťastná, na*raná jedu na Wizards, kde mě opět čeká fialové peklo a další nakládačka. Jak je to možné??? Co dělám špatně??? Konečně mám pocit, že tréninky vypadají tak, jak mají a zase mě to začalo bavit. Ovšem čím lépe trénujeme, tím hůř hrajeme. Nechápu.

V U11 se taky rozpadla první pětka, opět jsme špatně bránily, nevracely se, v útoku o ničem. Druhá pětka byla lepší, ale náskok soupeře z 1/4 jsme neměly nárok smazat.

Takže jsem musela vydýchat další dvě výrazné porážky a s bolavou hlavou odjet domů přemýšlet, co je kde špatně.

Určitě nám chybí lídr – rozdílový hráč, ty Hibalové, Vejvodové, Štenclové, Bláhové, Pilařové. Obrana zdaleka není podle mých představ, rychlý protiútok stále není dostatečně zažitý, v postupném útoku se občas motáme a postrádám drzost, dravost, sebevědomí. A i já musím být ve všech případech „pozitivní“ trenér.

Sobota dále přinesla vítězství NRL U15 nad Č.Lípou, překvapivé vítězství DL U19 proti Plzni, kde se blýskl Křemínek 30ti body a další těsnou porážku si připsala EL U19 na USK.

Doma bojovalo ŽL U15 o naději na postup na MČR. Bylo jasné, že jednou na úzkou rotaci musíme doplatit. Ve čtvrtek byly na tréninku 4 hráčky 10ti členného týmu. V pátek se přidal Runtschík, na soupisku se rychle dopisovala Sofie a Náci, abychom vůbec mohli hrát. Moje vnitřní ….nespokojenost… opět vybublala….odchod 12ti hráček po covidu a toto je výsledek. A obrovsky smekám před Sofií a Náci. Zatímco některé 07 „nemohly“ trénovat pod Mártym, takže skončily, nebo prostě nechodí, tyto dvě chodí, dřou a Náci minulý víkend poprvé, co jsem viděla, hrála basket tak, jak by to mělo vypadat. Prostě je to o tréninku, o chtění, o překonání sama sebe.

Márty nepsal a tak se dalo tušit, že nás Sadská přejela. Večer jsem našla výsledek a nevěřila. Dorazilo i Slunce, „přineslo“ 19b a naše holky vyhrály. Dámy smekám (a to Runtsch, Náci i Sofii už měly v nohách NRL).

Rozjeté DL U19 dokázalo, že basket hrát umí - sice pozdě, ale přece. Vyhrálo i v neděli a porazilo doma Kladno. V EL U19 bohužel prohra v Chomutově o 5b. A tím se zavřela cesta do play-off. Mártyho družina po sobotním úspěchu na Spartu nestačila, ale naděje na postup na MČR stále žijí.

Zatímco U11 odehrály své poslední zápasy PP v sobotu, U13 sezónu ukončily v neděli. Se Spartou jsme nehrály dobře, ale vyhrály. V dlouhé pauze mezi zápasy jsme vyrazily k Vltavě, „hltaly“ přednášku o turbínách, zkoušely zeměpis a krmily kačeny. Zakončily jsme to na dětském hřišti a užily si fajn odpoledne...vůbec mi nedošlo, že je naše společné poslední.

S USK jsme pak naopak hrály dobře, ale prohrály.

Tímto vydařeným výkonem jsem se s 09 rozloučila a pošlu je dál do světa velkého basketu.

Všechny HB hráčky naučím driblovat, přihrávat, bránit. S některým ročníkem mám silnější vztahy a právě 09 mezi ně patří. A vždy budou v něčem výjimečné – s nimi jsem nehrála basket, ale sáňkovala a běhala po parku…. Holky jsou skvělá parta, pracují, ví co chtějí a jen musí trošičku dozrát a začít si více věřit. A já věřím, že ony tu covidou díru zalepí a od nich zase bude vše fungovat tak, jak má.

 

V týdnu proběhnou další dohrávky, ale bude se hrát venku – v pondělí NRL U15 v Lounech a ve čtvrtek DL U17 na Královce.

Tréninky:

  • V pondělí se nic nemění
  • V úterý spojeny tréninky od 17,00hod = na Zličíně
  • Ve středu se nic nemění
  • Ve čtvrtek zrušen trénink DL U19 a spojen s U15 na Radlickou
  • Pátek:

15,00 – 16,45hod

Zličín

U12 – všechny 10+11

16,45 – 18,15hod

Zličín

ŽL U14 – všechny 08+09

18,15 – 20,00hod

Zličín

EL U17

18,00 – 20,00hod

Radlická

ženy KP + DL U17

17,30 – 19,00

Aritma

ženy II.l

 

 

Blíží se konce sezóny a začíná se připravovat další. Všem jsem poslala mail „jak dál???“ a očekávám, že se k tomu postavíte čelem.

Nyní už skončila soutěž KP U13, PP U13, PP U11. Příští týden čeká poslední hrací víkend DL U17 a ŽL U14 a nevíme, jak v play-off budou postupovat ženy II.ligy. Po Velikonocích končí obě U15 a obě U19. Na prvního máje odehraje poslední zápasy EL U17 a KP ženy.

Připomínám U12 – zápas 23.4. !!!!

Sdílet