HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 19.+20.2. plný překvapení; v týdnu žádné odložené zápasy; ST trénink DL U17; a další info !!!!

Zdá se, že se vše pomalu, ale jistě vrací do normálního – předcovidového života. Jediné, co tu visí jako strašák, jsou nedohraná utkání. Covid nás už trápit snad přestane, z našeho slovníku misí slovo karanténa a tak nám zbývá boj s větrem a doufáme, že covid nevystřídá válka na Ukrajině…

V pondělí dohráváme PP U12. Před zraky fandící přípravky, která se stále více plní dětmi, z čehož máme velkou radost, naše holky bojují a porážejí o 20b USK. Musela jsem sice upravovat v průběhu utkání sestavu, ale podařilo se nám eliminovat jedinou střelkyni soupeře a tím bylo jasno. V úterý hrajeme další dohrávku PP U12 a na place opět některé 2011….je to jejich 7 utkání v posledních čtyřech dnech. Klobouk dolů dámy a děkuji. S Tygry moc šancí na úspěch nemáme, tuplem bez zraněné Smrči (z pondělka) a o 30b prohráváme. Soupeř hrál dost tvrdě, dá se říci, že na hranici a dost často až za hranicí faulů, ale nepískalo. Pro naše princezny cenná zkušenost a v druhé půlce už rány nejen dokázaly ustát, ale i vrátit.

Márty žádá o odložení zápasů ŽL U15. Má několik hráček, které nejsou úplně připraveny do hry po zranění a máme strach, aby se něco nepodělalo. Soupeři nesouhlasí, což chápu, protože nikdo z nás nechce navyšovat počty odložených zápasů. Bohužel u nás je problém, že hráček do soutěže máme max.10…a víc není kde brát. Takže děj se vůle boží, nastoupíme.

Na víkend padl souběh PP a KP U13. Hráček před sezónou bylo hafo, postupně se to rozpadá, ale pořád jsme schopni to odehrát. Jenže se začínají v nominaci objevovat křížky – zranění, hory a v pátek je jasné, že je zle. Takže začínám vymýšlet další bleskovou rošádu, do níž jsou zapojeny nejen naše U13, ale i KP žen a všichni středočeští soupeři. Nakonec odkládáme sobotní KP U13 v Brandýse a ze dvou našich týmů skládám jeden, s kterým jedeme na PP U13. V neděli přehazujeme hrací časy a na Zličíně začínají ženy. Ve stejný čas na PORGu nastupují naše holky v PP U13. První poločas hraje 8 hráček (no něco pro mě – fofr ve střídání a já tak nerada střídám…). Po půlce na sebe tyto hráčky hodí kabáty, rodiče nahodí motory a jede se na Zličín. Tam se připojují ke čtveřici rozcvičujících se HB hráček a naskakují do dvojzápasu KP s Pardubicemi. Já zůstávám osamocena na lavičce a utkání PP dohrává 5 našich borek – ale ten klídek – žádné střídání. Sice to celé byla trošku divočina, ale nakonec jsme z toho vybruslili pouze s jedním zrušeným zápasem. A to především díky vstřícnosti soupeřů a ochotě a podpoře rodičů. Díky všem.  

V sobotu mi volá Renda. A ten, když volá, tak je vždy nějaký malér, protože Rendovi a jeho družině je osud tuto sezónu mimořádně nakloněn…. Byl na cestě do Brna na EL U19 a Morava je pro něj asi letos zakletá….na koleje spadl strom a 3hodiny zpoždění….takže na KP Brno se v sobotu hrát nemůže, protože zápas nestíháme  a pak už není volná hala. Nakonec to dopadlo tak, že 8 hráček do Brna dorazilo a v neděli dopo holky porazily Žabiny a odpo KP Brno a odvážejí si z Moravy nakonec všechny 4 body…. Asi bude třeba jim častěji házet stromy do cesty J

Márty nakonec tým pro víkendové těžké zápasy postavil. Sice ne v ideální přípravě, ale to v této sezóně už řeší málokdo. Holky se hecly, v sobotu v Jenči ubránily soupeřovu rozehrávačku a letos poprvé Tygry porazily. Na USK se nám nedařilo, soupeř nás trápil výškou a na další cenné vítězství v boji o postup na MČR jsme nedosáhli.

Před zahájením nedělních zápasů mi volá pan školník ze Zličína – vítr zničil kus střechy….takže kdyby snad začalo pršet, uprostřed středového kruhu bude louže….

A ostatní víkendové zápasy letem světem – ženy v krajském přeboru prohrávají v sobotu s Kladnem a v neděli nečekaně i s Kralupami. V KP U13 porážíme dvakrát Pardubice. V dohrávce NRL U15 proti Wizards vítězíme. Další porážku si připisuje DL U19 v Mladé Boleslavi a po letech, kdy jsme se touto dobou hřáli v play-off skupině letos můžeme být rádi, že se z této soutěže nesestupuje….

Hedvika si taky víkend užila – v sobotu Špunti, v neděli Šmoulinka. Na Špunty posíláme nováčky a končíme na 3.místě turnaje. Na Šmoulinu tradičně mix 2012+ nových 2012+13 + se vždy snažím doplnit nějakou 2011, která potřebuje získávat herní minuty a zkušenosti. Ovšem pro nás jsou v těchto soutěžích největším problémem kluci. Proti nim nejsme schopny hrát – jsme pomalé, nedůrazné a dostáváme nařezáno.

A pár informací:

  • v následujícím týdnu nás nečekají žádné dohrávky, normálně trénujeme
  • středeční trénink DL U17 – ze zdravotních důvodů trenéra spojen s tréninkem ŽL U14 (16,15hod Zličín)
  • plánovaný březnový turnaj U13 ve Francii je zrušen, takže jsme doma
  • v pátek je před víkendem 17/14/12, takže tréninky podle toho.

              Zličín 15,00 – 16,45hod U12 – tedy  2010+11

                        16,30 – 18,15hod ŽL U14

                        18,15 – 20,00hod EL U17.

A JEŠTĚ JEDNA PŘIPOMÍNKA …..

Blíží se kritické období jarních prázdnin. Kromě PP mini se žádná soutěž nepřerušuje !!!!! Takže je třeba se vrátit ke starým dobrým zvykům, které se zde vždy před covidem dodržovaly: na hory jeďte, ale odjezd v neděli odpo a návrat v pátek.

Tréninky v době jarňáků budou lehce upraveny a to po dobu celých 14ti dnů.

Sdílet