HB týdeník, aneb očima prezidentky

super úspěšný víkend 8.+9.1. a dohrávky mini !!!!

Vstup do nového roku byl skvělý. Náročný, ale úspěšný. Včetně páteční předehrávky jsme odehráli 15 utkání, z toho 12 skončilo vítězstvím našich barev. O Vánocích jsem mluvila o špatném přístupu a špatných výsledcích – jsem sice naivní, ale ne tak, abych si myslela, že to zafungovalo a mávnutím kouzelného proutku bude teď vše zalito sluncem. Ale každopádně se tento víkend ukázalo, že při troše nasazení, zlepšenému přístupu k tréninkům a bez zranění, by to mohlo jít…..

V pátek dohrávala DL U17 a po dlouhé době jsme se mohli radost z vítězství. Tím byl odstartován vítězný HB- víkend.

Na hale v sobotu začínala Káča s U14 a byl to pro ni poslední zápas před příchodem Natálky na svět. Tým převzal Márty a upřímně, nic moc radosti ho nečeká. U14 byly jediné, kdo o víkendu (a ještě U11) okusil hořkost porážky. Slovanka nás přejela rozdílem třídy.

Já dopoledne začala v Jenči a hned na úvod mi přišla zpráva od Báry z Říčan. Bára hlásí výborný výkon hráček 09+10 a zasloužené první vítězství v soutěži. Sestavu U11 ovlivnily karantény a tak jsme jeli v 11ti. Proti Spartě holky měly pomalejší rozjezd, ale bojovaly a vyhrály. I když herní výkon byl někde na úrovni Šmoulinky (po 1/4 3:4, v půlce 7:6)… Proti Tygrům jsme začaly bez nervů, bojovně a po 1/4 jsme překvapivě vedly. Soupeře to rozhodilo, ale těžil z toho, že naší druhé pětce to tolik nešlo. Pak už docházely síly a soupeř nás porazil o 15b. Přejíždím na halu a akorát začalo utkání našich žen v II.lize pro Žďáru. Naše EL U19 i ženy již zcela běžně hrají v 7mi a ani tentokráte tomu nebylo jinak. I tak po dobrém výkonu holky vyhrály a vrátily soupeři těsnou porážku o 1b z prvního utkání.

Přesouvám se od stolku zapisovačů na lavičku a stávám se kaučem. Do boje vyráží moje KP ženy. S Čelákovicemi dlouho hrajeme vyrovnaně, ale nakonec vítězíme o 10b.

Finále soboty na hale patří naší EL U17. Tým nastupuje v dobré náladě a hned od úvodu nasazuje brutální tempo. Strakonice drží krok a tak za stolkem jen žasneme nad neuvěřitelně rychlou 1/4. Holky hrají ve vysokém tempu celé utkání, hrají kolektivně, s chutí, makají – prostě radost se koukat. Škoda, že se někdo z mladších hráček nepřišel podívat… Utkání holky dotáhnou do vítězného konce a v hledišti je patrna spokojenost, stejně jako na tvářích hráček a trenéra.

Poslední vítěznou tečku udělala parta DL U17 v Děčíně.

A DL U17 do třetice – Petr posílá v neděli dopo radostnou zprávu z Jablonce, chválí holky za výborný výkon a těsnou 1bodovou výhru.

Moje U11 hrají na USK a už jen v 10ti. Nejprve porážíme Wizards po výborném výkonu zejména první pětky. Pak ale přichází studená sprcha od domácích - minus 60b. Ano, holky odehrály 4 zápasy bez střídání, bojovaly, ale některé nedostatky jsou prostě nepochopitelné a už bych pomalu čekala, že je odstraníme. Utkání se natahují a mě je jasné, že zápas mých KP žen nestíhám. Do boje tak vysílám Mártyho. Když přijedu na halu již z dálky mě zdraví p.Kučera, který mi naznačuje, že je třeba vyhrát, aby byl vítězný víkend vítězně zakončen. Je poločas a na tabuli svítí 29:26. Přebírám tým a dozvídám se, že EL U17 porazila USK o 15b a druholigové ženy vyhrály nad Litomyšlí. Takže musíme udělat zlatou tečku. To se nakonec povedlo, když střelecký koncert předvedla Sůva – 5 trojek.

Takže vstup do nového roku s velkou parádou. Pokud se nám vyhnou zranění (no první máme v ŽL U15), začneme trénovat v plné sestavě, budeme hrát s nasazením, věřím, že takovýchto víkendů přibude.

A ještě jeden postřeh. Během víkendu jsem několikrát usedla v hledišti, tedy mezi rodiči (ne našimi). Úplně mě rozčarovalo, co se tam děje…“super, pojď, zaber – vidíš, jak ta naše holka skvěle přihrála a ta druhá to pokazila?“ „Jéžiš, podívej táto, jak to kazí, proč ji tam trenér dává?“ „Jedeme, makejte, super…vidělas to, ona ji zase nepřihrála, to není možné, jaký je to sobec“ a ten tón, ten tón….. bylo mi to skoro líto. Děti dostávají od trenérů ceres za každou chybu a z hlediště potřebují podporu, fandění a věřte, že ty chyb nedělají schválně, jak říká náš Márty: Hani klídek, jsou to děti“…..

Pozor, nyní nás čeká série odložených zápasů:

ÚT 11.1. – přátelák  NRL U15 (úprava tréninků samostatný článek)

PO 17.1. – dohrávka PP U12 16,30 Zličín, 09 trénink zrušen

ÚT 18.1. – dohrávka KP U13 (úprava tréninků samostatný článek)

PO 24.1 – dohrávka PP U11 na Zličíně (09+10 přesunut trénink na úterý, 17,00hod Arabská)

 

PÁTEK 14.1.

Zličín:

15,00 – 16,30hod U13 (všechny 09+10)

16,30 – 18,15hod ŽL U15

18,15 – 20,00hod EL U19

Radlická:

18,00 – 19,30hod DL U19

Aritma:

17,30 – 19,00 NRL U15

Sdílet