HB týdeník, aneb očima prezidentky

18.+19.12. poslední hrací víkend a první Naděje

Vrchol letošní zoufalosti lze ukázat na Vajdy. 28.11. si udělala těžký výron na KP ženách v Benešově. Blbý, ale ok, jsou Vánoce, pauza, zahojí se a v lednu naskočí. V pondělí na tréninku mě holky řekly, že Vajdy šla do školy a uklouzly ji berle, spadla a zlomila si druhou nohu….

Já už jsem naopak v pohodě. Tak dlouho jsem se stresovala, byla nešťastná, bojovala s depresemi, až jsem v klidu. Jako když se alkoholik propije až do střízlivosti :-)))

Hoňka přišla tentokráte v úterý, když o odklad požádal USK V DL U19. Jenže do čtvrtka bylo nutné nahlásit náhradní termín a muselo být odehráno do 22.12. No moc prostoru nezůstalo. My jsme na domácí dohrávky vyčlenili úterý. A shodou okolností na úterý 21.12. se domluvil i Petr s DL U17 na dohrávce na Nuslích. Takže ve čtvrtek lepíme, jak týmy a zda vůbec, na úterý poskládáme. Povedlo se, tak snad nám do toho zase covid nehodí vidle.

Další komplikace přicházejí se zápisem, jako již tradičně. Moc prosím rodiče – někdy nám vypadne z důvodu nemoci, či covidu zápis těsně před zápasem a já už nejsem schopna nikoho z holek sehnat. Prosím vás tedy o aktivní zapojení a předem moc děkuji.

Dostali jsme mail od ČBF, který se dal čekat. Do roku 2025 se přejde na on-line zápisy….no, neumím si to představit a především pro nás starší ročníky to bude složité, ne-li likvidační. Ale chápu to, my už jsme basketu dali, co jsme mohli a teď už je řada na dalších. Já si ovšem snila svůj sen, jak zbytek svého basketbalového života prožiju za stolkem a budu psát zápisy, budu s lidmi a budu si to užívat. A ono prd….budu sedět doma a vzpomínat na doby, kdy noviny byly na papíře, zápis se psal tužkou a mluvilo se česky.

A je tu jedna pozitivní zpráva. Dres se lvíčkem na prsou (tedy pozor, i zde je změna, už nehrajeme s lvíčkem, ale jsme Česko….) si oblékly Nikola Večeřová v kategorii U16 a Julie Pilařová s Emou Bláhovou v kategorii U15. Tady byl dres připraven i pro Terezu Pavelcovou, ale protože není očkovaná, nemohla se turnaje ve Francii zúčastnit….asi bez komentáře. Každopádně všem hráčkám moc gratulujeme a doufáme, že se jim bude v reprezentačním dresu dařit a budou ho nosit co nejdéle.

Poslední hrací víkend roku 2021. Renda z trosek týmu EL U19 poskládal 8 hráček a vyrazil v sobotu do Hradce. Jak se záhy ukázalo, někdo vypadl a odjel v 7mi…no docela masakr a navíc se zranil Šťovas. Body z Hradce nikdo nečekal, ale holky je chtěly vykutat v Podkrkonoší – z Trutnova. Šťovas už naskočil, holky vyhrály a při totální absenci rozehrávaček odehrála Zuza Tomanová roč.05 skoro celých 40minut…. Romana se svými DL U19 poráží Aritmu, hrající v 5ti – my tam poslali hostovat 3 hráčky, 3 jsou zraněné… Pro NRL U15 to vypadalo, že je čeká další víkend v 6ti, ale nakonec se tým nějak sešel a holky oba zápasy ve dvojičce s Wizards vyhrály. Dvojička v KP U13 se Slovankou dopadla výrazně hůř. Krásně jsem udělala nominaci, aby 2010 měly minuty a 09 se vystřídaly. A pak už jsem jen sledovala křížky a sestavu doplňovala. V neděli se tak hrálo bez střídání… Obě utkání jsme prohráli, ale to asi není důležité. Horší je, že se Slovankou obě utkání prohrály i U11 v PP a bohužel po ne zrovna nějak úžasném výkonu.

Takže nakonec naprosto neúžasnější byly Naděje. V neděli bylo naplánované 2.kolo s tím, že první, kde měly proběhnout soutěže, jsme kvůli covidu odložili. Tentokráte se nezúčastnili partnerské kluby a tak jsme si to udělali jen tak naše hábéčkové a vánoční. Bohužel i z našich hráček přišla zhruba třetina, ale i tak jsme ani na vteřinu nelitovali toho, že jsme akci zorganizovali. Nehrálo se, ale děti soutěžily v klasických basketbalových disciplínách. Pro jistotu akce proběhla bez účasti rodičů, ale myslím, že si to děti užily i bez nich. A pevně věříme, že lednové Naděje už budou kompletní a že rodičům ukážeme, co umíme. Na místě jsme složili 4 týmy a soutěže byly jak týmové, tak individuální. A kdo byl nejlepší? To jsme se shodli hned…přeci všichni :-). A musím konstatovat, že jsem tam viděla řadu hodně šikovných děvčat a tak pevně věřím, že budoucnost HB je zajištěna.  

V úterý se hraje DL U17 i DL U19. Trénink U13 na Arabské je zrušen, stejně jako tréninky na Zličíně. Trénink žen v úterý - zda bude, či ne, rozhodne Renda a dá vám vědět.

Ve středu bude besídka – info mají všichni v mailu a pak tradá ke svátečním dnům.

Sdílet