HB týdeník, aneb očima prezidentky

víkend 4.+5.12. - vítězně U13 a připisujeme další zranění

Život s covidem dostává poměrně jasný řád. V pondělí je první selekce – testy ve školách. Ve čtvrtek druhá – výsledky PCR testů před víkendem. To, že by někdo trénoval během týdne v plnohodnotné sestavě je skoro utopie. Takže není cílem výsledek, ale pouze to, zda na víkend sestavíme tým, či ne.

Bohužel hodně je i běžných nemocí a přibývají úrazy. Je to pochopitelně i díky tomu, že hrajeme zápasy s nízkou rotací střídajících hráček a to zranění magicky přitahuje. Úplně nejhůř na tom jsou U19, potažmo ženy a U15. Rendovi se sestava sype zápas od zápasu, týden po týdnu. Marty zvolil cestu „neodkládat“ a tak hraje i v počtu 7 hráček, což se odráží i v NRL U15, kde se dokonce hrálo v sobotu v 5ti, protože přibylo další zranění. Začínáme se dostávat do začarovaného kruhu a upřímně – těšíme se na vánoční pauzu, až se vše zklidní, holky se dají dohromady a jaro snad už bude veselejší.

Ve středu sněžilo a v poledních zprávách ukazovali Jablonec pod sněhem. Ihned se mi vybavil Renda, který měl jet do Ostravy o víkendu a Morava byla zasypána sněhem. Ve středu U19 dohrávaly v Jablonci….zdaleka neodjely kompletní, ale přivezli 2 body. Od čtvrtka se řešila sestava NRL U15. Petr hlásil na sobotu 6 lidí, Márty nekompromisně rozhodl – jede se. On odjel v pátek předehrát ŽL U15 do Klatov a taky jen v 8. A vítězně. A stejně úspěšné byly holky ve Strakonicích, kde sice nevyhrály vysoko, ale důležité byly body. Teď je čeká dlouhá pauza do ledna, než bude soutěž pokračovat. Tedy ideální doba na doléčení šrámů. A opět se vracím k počátku sezóny a ukončení kariéry řady hráček v době, kdy už soutěže byly přihlášené. Jejich nezodpovědné odchody jsou jednou z příčin, proč nyní vzniká tato situace. Mít všude o 3 lidi víc, bylo by hned klidněji. Navíc jak mají všichni neustále nějaké tréninkové covidové výpadky, nemají netrénováno a to taky přivolává zranění. Pokud ale některé nižší soutěže odhlásím, některé hráčky prakticky nebudou mít co hrát. A teď babo raď…

Já v sobotu odjela do Jenče s U13. Byly jsme kompletní, ale většina měla v uplynulých 2 týdnech tréninkové manko (karantény). Nusle jsme jasně přehrály a holky nejvíce zaskočilo, že střídám. To mě moc neba. S Tygrama nás čekal vyrovnaný zápas a i na potřetí jsme letos vyhrály. Přejely jsme s holkama na EL U19, kde jsme hostili nabušený Chomutov. V tomto týdnu se přerozdělovaly dotační programy a právě Chomutov v souboji s námi o přidělení Sportovního centra mládeže vyhrál. Když se nebudu šťourat v zákulisí – kdo kde koho zná a má a my nikde nikoho,  argument, že my nemáme ŽBL je pro mě pochopitelný.

Při pohledu na obě lavičky mě opět bylo Rendy líto – zatímco soupeř v plné síle s hráčkami ŽBL, na všech postech o pár cm vyšší a pár kg silnější, na naší lavičce se krčilo 9 hráček. Bez 3 hráček základní sestavy, některé hráčky po dlouhé pauze (zranění) se nečekalo, že dokážeme soupeři dlouho vzdorovat. Opak byl ale pravdou. Soupeř měl jasně vyhrát o 30b, ale naše holky zabojovaly a dřely až do samého konce, kdy už nehrála zraněná Jesika Hibalová a sotva běhala Káča Vejvodová. Bylo to neuvěřitelné a já hluboce před našimi hráčkami smekám – utkání dovedly až do třetího prodloužení, kde nakonec už nestačily a prohrály. Ale dámy, paráda. Škoda, že už atmosféra v týmu není jako před lety, ale je neuvěřitelné, že i tak na hřišti ještě dokážete toto předvádět.  

Doufám, že U13, které se byly na zápas podívat, že když už nefandily, že alespoň sledovaly nasazení našich hráček. A i to byl trošičku rozdíl – zatímco v závěru hosty podrželi fanoušci, naši bohužel moc aktivní nebyli. Je to kolektivní sport a k vítězství je nutno, aby fungovala i chemie – hráček i fanoušků.

V neděli jsem U13 předala do rukou odborného trenéra pana Martina Petrovického a trošku upravila sestavu, neboť se hrálo s posledním týmem tabulky. No a vidíte, samý odborník a nakonec dovede zápas do stavu 99:0….kde je kilo??? J Já si vyrazila s DL U19 do Mladé Boleslavi. Na soupisce je asi 17 hráček, Romana se snaží s týmem pracovat, je zde řada kvalitních hráček, ale přesto jsme na dně tabulky. V sobotu tým prohrál o 20b v Brandýse a v neděli jsem viděla smutek v Boldě. Holky začaly hrát až když o 20b prohrávaly a já je musela seřvat. I když druhý poločas vyhrály, na celkové vítězství to opravdu nestačilo.

A ve vzduchu visí řada otázek – co se v HB děje??? proč se najednou prohrává?, proč nikdo není schopen dát koš?, proč v týmech nejsou nové hvězdy typu Julči Pilařové?, co děláme špatně?, proč je mizerná tréninková docházka? Márty výrazně změnil přístup k hráčkám, já přestala křičet – takže holky jsou jak v bavlnce….a výsledek je přesně opačný. K U19 máme profi-trenéra, takže cesta na vrchol je vydlážděna…a vše se jen ****.

Jen pro definitivní dokreslení – v NRL U15 jsme prohrály obě víkendová utkání, ale v totálně neúplných sestavách. Utkání EL U19 bylo odloženo.

Ve čtvrtek dohrávají KP U13 na Kladně, kdo nejede, má normálně trénink. Sraz na Kladně v 16,30hod.

PÁTEK – 15,00 – 17,00hod komplet všechny 10+11; 09 s U14 (kromě Jouďase, Emy, Káči, Majdy a Laury)

Sdílet